Ett par dagar kvar här på Hawaii och jag är inte alls nervös inför flygresan hem. Ryggen mår kanon och jag kan gå längre och längre sträckor utan att få ont. Jag sover om nätterna utan att vakna av smärta och behöva ta mer ipren. Igår tog jag ipren kl 14. Sen ingenting mer. Det känns helt galet, men skönt. Alvedon verkar inte finnas här men det finns liknande, bara det att mannen råkade köpa Alvedonliknande tabletter som dessutom innehåller något som gör att man ska somna. Så blir lite dåsig om jag tar dom under dagen så är tillbaka till ipren nu. Dock en gång per dag.

I övrigt får jag mer och mer respekt för kroppen. Jag ska göra allt för att ha hand om den nästa år. Yoga, rehab, hälsosam mat och mindre stress. Jag vill leva länge och jag vill vara frisk! Jag ser verkligen fram emot ett FRISKT 2018 och det SKA bli mitt år!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ännu en vecka har gått. Kan äta Alvedon två gånger per dag istället för tre. Babysteps.. :)

Likes

Comments

Dagens framsteg: jag kan gå barfota på golvet eller i gräset utan att det gör ont i vänstra foten.

Dom senaste veckorna hemma har jag haft strumpor och dubbla raggsockar på mig eller fått gå med skor inomhus för att det har gjort så ont i vänsterfoten.

Ingen aning vad det beror på men hela min vänstra sida har tagit skada av diskbråcket så det har garanterat med det att göra.

Over and out :)

Likes

Comments

Lugnet som infinner sig på Hawaii är helt otroligt. Jag måste ha bott här i mitt förra liv. Jag ligger just nu på soffan och ser ut över havet. Jag hör till och med vågorna. Det fläktar och man hör fåglar och syrsor. Jag älskar det ljudet.

Jag läser bok, men tog ett avbrott för att skriva lite. Henke och Wilma är och tar ett sista kvällsdopp. Jag är helt ointresserad av vad alla andra gör (sociala medier) och rastlösheten som jag brukar ha är borta.

För varje dag så gör det mindre ont i ryggen. Idag är bättre än igår. Igår var bättre än i förrgår. Nu kan jag till och med gå upprätt och inte framåtlutad. Jag klarar mig på Alvedon och hade jag inte varit på semester hade jag nog kunnat klara mig utan smärtstillande.

Jag gör rehab varje dag, tidigt på morgonen till soluppgången på gräset. Jag simmar minst 20 längder i poolen och badar hot tub minst 4 gånger om dagen.

Det verkar som att ryggen mår bra av detta. Kan man få varmare breddgrader utskrivet på recept?

Likes

Comments

Flygresan gick kanon och värmen verkar göra ryggen gott. Framsteg so far : slutat på morfin, sover utan smärta på nätterna. Nu ska jag försöka trappa ner ipren och gå över till Alvedon.

Likes

Comments

Sovit som en stock två dagar i rad nu från 20.30-03.00. Hallelujah!

Vänder det nu?

Likes

Comments

Den här bloggen är ju så deprimerande. Men det är för min egen skull. Att kunna gå tillbaka och se hur rehaben har sett ut och att jag någon gång kommer bli av med den här skiten. Någon gång ljusnar det väl?

Jag har inte lika ont ikväll som igår. Men det känns oerhört tragiskt att ligga på mammas soffa, dricka tranbärsjuice iklädd en alldeles för stor flanellpyjamas medans mamma är på julfest.

Idol är dessutom på i bakgrunden. Gillar inte ens det programmet.

Hur som helst så hoppas jag på en bättre natt. Imorgon är det lördag och då börjar jag ta mina sobril inför resan till Hawaii. Såhär nervös så här långt i förväg har jag nog aldrig varit. Skitrygg .

Men jag tänker att 4 veckor på Hawaii kommer vara bra för ryggen och att jag inte kommer ha lika ont på hemresan. Målet är att sluta på mina morfintabletter första veckan på Hawaii så att man kan njuta av lite vin..

Likes

Comments

På måndag åker vi. Mot Hawaii. Jag har en sådan fruktansvärd ångest inför flygresan dit. Jag är redan flygrädd men lägg till en hjärtinfarkt och ett diskbråck på det och det blir kaos i min hjärna. Ser fram emot att få ta en sobril och låta lugnet infinna sig på måndag.

Jag tror det ändå går framåt med ryggen. Under dagtid är det mer än okej nu, men nätterna är fortfarande jobbiga. Sover en timme i taget, vaknar av smärta, får panik, ligger vaken tills jag däckar. Och så håller det på.

Jag var på elitcenter igår och ryggen är superbra enligt koll. Spänningar har släppt, ryggen är rak när jag gör mina övningar osv. Fick tips på vad jag ska göra på flyget och på resan och en försäkring om att det här kommer gå bra.

"Njut av semestern, det behöver du"

Och ja det gör jag verkligen. Det har inte varit ett kul år med ryggen, men nästa år blir mitt år.

Jag har gått ner i vikt . 4 kg. Vet inte vad som händer förutom att jag mår illa och har noll aptit. Jag försöker tvinga i mig mat nu så att jag inte går ner mer och hoppas innerligt att jag kan lägga på mig lite på Hawaii. Inte för att jag på något sätt är supersmal men mest för att mina revben sticker ut så mycket när jag tappar vikt. Och magen går inåt vilket inte är så trevligt.

Hur som helst så vill jag bara att det ska bli måndag så att jag kan ta mina sobril, låta lugnet infinna sig och sedan påbörja resan mot Hawaii. Har vi väl kommit fram tror jag det är lugnt..

Likes

Comments

Jag tror det var ett bra beslut att checka ut från jobbet. Kroppen har lugnat ner sig och jag mår så mycket bättre. Oerhört trött och sliten, men ganska smärtfri. Är det såhär det känns att vara smärtfri? Det är verkligen helt fantastiskt att inte ha ont.

Man blir oerhört tacksam för det lilla nu. Tänk alla som går omkring utan smärta, vilken lyx! Lova mig att ni njuter av livet utan smärta.

Tröttheten då. Det är precis som att jag tar igen månader av sömn. Jag sover ganska bra på nätterna nu. Sover även en stund på morgonen och mitt på dagen. Vila, vila, vila. Jobbar mycket med avslappning, andas med magen, dricker lugnande te. Lyssnar på lugn musik och stretchar. Kroppen gillar det och jag med.

Jag ska bli bättre att lyssna på min kropp och magkänsla i fortsättningen.
Men det är så otroligt härligt just nu. Jag ligger på mammas soffa och har inte ont någonstans.

Det ni!

Likes

Comments

Idag var jag nere på Elitcenter och fick agera case. Dom har internutbildning varannan onsdag och nu fick jag vara där så att dom fick öva lite på en diskbråcksklient.

Efter den kaosartade morgonen med konstant gråt kändes det skönt att få in lite positivitet. Ryggen har blivit mycket bättre. Nästintill rak. Jag har fått tillbaka känseln i vad och fot . Babysteps framåt.

Vi gjorde massa övningar och jag fick även förklarat lite vad som händer med kroppen vilket gör det lättare för mig att acceptera att det är som det är.

Jag fick med mig ett par nya övningar hem och med order om atr jag inte bör jobba eftersom jag har ett så aktivt jobb. Vila och lagom rörelse varje halvtimme är ordinationen. 

Så imorgon åker jag och hämtar jobbdatorn så jag kan jobba hemifrån.

Sen är det inventering och ett möte jag behöver ha nästa vecka. I övrigt blir jag hemma och det känns otroligt befriande och lättande...

Bildresultat för quotes breathe

Likes

Comments