Header

Hallå mina trogna läsare! (Lisa)
Min faster blev trött på mig för att jag har precis tagit min tid för att läsa harry potter böckerna och stör henne med mina rants om vad dom inte tagit med från boken till filmen eller gjort annorlunda. Idag läste (läs:lyssnade) jag ut andra boken i serien och just nu sitter jag och kollar på filmen. Tänker att jag gör en liten lista på det jag stör mig på i denna film och sen kan jag göra ett inlägg på det jag skrev om första filmen. (måste bara hitta alla sms som blev skickade till lisa den kvällen)

number 1: När dom ska åka till diagon ally så är det ju första gången för Harry att resa med floo powder så han utalar det fel och kommer till en liten mystisk affär. I boken så ser han att Lucius Malfoy och Draco kommer in dit och var det något dom skulle sälja? Det minns jag inte.. Iaf, så gömmer han sig och lyssnar på dom. Det är inte en stor grej men någor jag hakade mig upp på.
number 2: Varför fick inte Ron & Harry lika mycket skit för att dom tog den flygande bilen till hogwarts som i boken?
number 3: När dom frågar om vad the chamber of secrets är i boken så frågar dom Professor Binns men i filmen frågar dom professor Mcgonagall??
number 4: Dom tar ju bort så många grejer. Som den där extra lektionen Lockhart håller i är ju för eleverna som stannade i skolan under jullovet? I filmen så nämner dom inget om jullov eller något sånt
number 5: Draco själv slänger iväg the spell så den där ormen kommer ut.. I boken är det Snape som säger till honom att använda den
number 6: I BOKEN SÅ GÅR ORMEN TILL JUSTIN SJÄLV OCH DÅ BÖRJAR HARRY PRATA MED ORMEN OCH SÄGER ATT HAN SKA BACKA? I filmen börjar han prata med ormen direkt???
number 7: I boken så tar det ju en stund för Harry att förstå att han ska skriva i boken? Nu BÖRJAR HAN SKRIVA DIREKT
number 8: Innan Hermoine blir petrified så har dom ju en massa info i boken? Nu blev hon helt plötsligt det utan att vi visste att hon hade några aningar om vad det är som händer på hogwarts.

number 9: Varför går dom efter spindlarna direkt när hagrid blir hämtad till azkaban

Resten hade jag inte så mycket problem med utan att allt gick så fort!

Tack för mig så länge, until next time!!

Likes

Comments

Så då har jag lyssnat och kollat på första harry potter. Denna blogg är gjord av min faster för att hon inte orkade med mina sms jag skickade till henne när jag kollade på första filmen efter jag lyssnade på boken för första gången. Om du hittar hit och inte läst boken bara sätt filmen och vill läsa boken så läss inte denna blogg.. Eller om du inte bryr dig så feel free to read!
Här är alla sms och så har jag skrivit lite mer ingående om detta i nästa inlägg!

Sms #1: "nu när jag börjat kolla på filmen och läst boken så skulle jag faktiskt velat se det i början när alla firar att voldemort är borta och skiter i om dom gå i sina robes ute på staden och the news rapporterar om shooting stars och en massa ugglor"
Sms #2: "när harry undrar varför han är famous och alla vet vem han är och hagrid säger att he's nor sure if he's the one who should tell him that
medans i boken så var det ju han som berättade för harry.. Redan i stugan.. Inte i Diagon Ally"
Sms #3: "ASSÅ DOM ÄNDRAR JU SMÅ SAKER SOM ATT DET ÄR RON SOM VÄCKER HARRY PÅ JULAFTON MEN I BOKEN ÄR DET JU FAN HARRY SOM VÄCKER RON. JAG BLIR GALEN"
Sms #4: "OCH I BOKEN VET JU RON VAD DET ÄR FÖR CLOAK HAN HADE JU HÖRT TALAS OM DEN MEN ALDRIG SÄTT EN FÖRUT MEN NU VET HAN JU VAFAN INTE VAD DET ÄR HAN FÅTT"
Sms #5: "och detention med hagrid var ju neville och inte ron?"
Sms #6: "när dom är påväg till stenen och fastnar i dom där grenarna och bara behövde vara relaxed så åker dom igenom.
I boken så slutade den hålla fast dom när hermoine gjorde en eld spell?
helt olikt verkligen
det var inget.
Hon gör det en gång bara år Ron. Men i boken gjorde hon det t alla"
Sms #7: "MEN VAD I HELVETE!!!!! HERMOINE STANNAR JU INTE MED RON EFTER SCHACK??? DOM GÅR JU IN I NÄSTA RUM MED THE POTIONS SÅ LISTAR HON UT THE RIDDLE????"
Sms #8: "harry får ju jätte ont i sitt ärr när han dödar quirell men nu visar han ingen smärta.
Han svimmar ju av i boken och vaknar på sjukhuset i skolan???"
Sms #9: "nu svimmar han av av voldemorts ande??? Den är ju itne ens med i boken"


Det var alla mina sms under första filmen haha.
Tack för mig!

Likes

Comments