Lördag, och jag fick en fruktansvärd svår uppgift att lösa under helgen. Ingen skoluppgift som tex matte, utan varför vill jag byta linje? Vad är det positiva & det negativa? Vill jag ens byta linje överhuvudtaget eller var det bara en impulsiv idé?

Som jag nämnt tidigare går jag andra året på gymnasiet, samhällslinjen. Halva tiden har redan passerat, det är ”bara” de resterande 1.5 åren. Den stora frågan är om jag skulle klara av det, att gå ut med godkända betyg. Jag tänker inte läsa på komvux, det är iallafall något jag är säker på. Jag bollar med lite idéer i huvudet som att byta till fordonsprogrammet personbil men även tävlingstekniker eftersom jag är uppväxt med bilar och att mecka. Något jag tycker är roligt. Dessutom är det yrkesförberedande program som gör det lättare att få jobb direkt efter trean, istället för att plugga vidare. Finns det plats på programmen ska jag skugga varje linje för sig nästa vecka, då jag måste få skugga innan jag kan ta ett beslut.

Att byta linje skulle innebära att få börja i ettan igen eftersom det är ganska svårt att ta igen allt det praktiska och samtidigt hänga med på nya saker. Det går helt enkelt inte att hoppa över till en tvåa bara sådär, vilket jag har full förståelse för. Det positiva skulle vara att jag redan har godkända betyg från årskurs ett i svenska, engelska osv, så det slipper jag göra om.

Jag vill byta linje från en högskoleförberedande till en yrkesförberedande därför att jag känner att jag har inte den lusten, motivationen och orken som man behöver ha på en sån linje jag läser nu. Tror att det skulle vara bättre för mig, med tanke på hur jag faktiskt mår, att gå en linje där det är mer praktiskt och som man kan jobba direkt efter. Just nu riskerar jag ju att gå ut med icke godkända betyg i vissa ämnen som kommer att ställa till det för mig senare..

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Klockan är halv 12 på natten och jag hör hur regnet smattrar mot fönstret i mitt rum. Imorgon är det fredag, äntligen. Det ska bli skönt även fast jag varit hemma från skolan hela veckan. Jag borde sova, men det går inte med alla tankar som spinner runt i huvudet. Jag mår inte bra, och egentligen skäms jag över att berätta det. Även om det inte är ett dugg att skämmas över gör jag det ändå, kan inte rå för det.

Jag vill vara precis som dom andra, jag vill att min hjärna ska fungera som era. Vill kunna prestera bra i skolan men det går inte, får inte fram ett ända ord till alla inlämningar som väntar. Det ställer till det lite för mig men jag vet heller ingen lösning, man måste ju hinna med tempot, eller? Motivationen finns inte, den står på minus noll just nu. Faktiskt, det har den gjort ända sen skolan började i augusti. Jag mådde dåligt redan innan skolan började efter sommaren. Mitt hjärta blev totalt krossat för fyra månader sen och jag förlorade verkligen mig själv i det. Aldrig har jag någonsin upplevt en sån smärta inombords, det kändes som att jag dog. All min självkänsla försvann, det självförtroende jag hade likaså. Idag hatar jag mig själv. Och det är svårt, ibland känner jag mig som en börda för människorna i min omgivning, ofta klandrar jag mig själv för saker som går fel eller dåligt. Egentligen vet jag att jag inte är en börda eftersom jag har underbara vänner och en jättefin familj som älskar mig. Fast allting handlar om hur jag känner för det är en känsla som finns hos mig som inte bara går att blåsa bort med vinden utanför fönstret. Även om jag önskar så.

Likes

Comments

Byter nu blogg till www.nouw.com/jakobssons hoppas vi ses där 😃 För att komma direkt till bloggen klicka Här

Likes

Comments

Har ni tänk på det? Hur lätt det är att falla rakt ner på två sekunder från vara världens lyckligaste. Ja, först är man så himla glad & sedan bara faller allt i tio tusen bitar. Sorgligt, ha? Det är så enkelt att gå från glad till ledsen men så svårt att ta sig tillbaka på banan efter att hjärtat brustit. Vissa vågar inte ens vara lyckliga igen för de är rädda att trilla ännu en gång. Sjukt, va? Jag tycker det. Ibland fastnar man ett tag i allt det dåliga & det kan påverka studierna, eller kompiskretsen. Man orkar kanske inte alltid träffas lika ofta därför att man vill inget hellre än att ligga i sängen. Det är inte direkt så att lärarna tar hänsyn till ditt mående, allt som betyder något är dina resultat & ditt slutbetyg. Sådär har det iallafall varit för mig. Är det inte fel? Man kan ju inte alltid rå för hur man mår. Det är så jävla lätt för någon med världen i famnen att säga "man har alltid ett val, att vara ledsen eller ta tag i det som tynger en & förändra". Fast nej säger jag då, man kan faktiskt inte alltid förändra hur mycket man än vill. Försöka, det kan man alltid göra, men för att kunna förändra måste man också lyckas med sitt försök vilket inte alltid är det lättaste. Jag har en vän med depression & hon kämpar varje dag det vet jag om, hon gör alltid sitt bästa. Jag är sinnessjukt stolt över henne, hon ger aldrig upp. För det är ju så - vissa var först världens lyckligaste människor & sedan föll de på två sekunder. Efter det rasade allt & stannade på det viset. Exakt sådär var det för mig, för två år sedan. Det är rätt så läskigt att förlora sig själv, om jag ska vara ärlig.

Likes

Comments

Fyfan för huvudvärk & sura uppstötningar säger jag bara. Riktigt oskönt, speciellt när jag egentligen behöver träna på glosorna i tyskan inför imorgon. Förhoppningsvis släpper det så att jag åtminstone kan träna in några stycken!!

Annars har det varit en mysig dag, åkte in till stan för att handla två puder varav ett kompakt & ett löst samt en foundation. Eftersom det fanns tid kvar innan nästa buss kom gick jag in om espresso house & köpte en latte & satte mig sedan på en bänk i stan. Riktigt skönt faktiskt, jag trivs bra i mitt eget sällskap. 😄

Likes

Comments

I fredags var jag i Malmö & firade Matilda litegrann i efterskott. Det var faktiskt riktigt mysigt att springa i olika affärer & promenera runt i stan under några timmar. Alla borde ha en vän som henne!!

Likes

Comments

Som önskat har jag äntligen skrivit ihop frågestunden! Vilka lösögonfransar använder du? Jag använder ardell wispies.

Är du fortfarande vegetarian? Nej, det är jag inte!

Favorit sminkmärke? Svår fråga, har olika märke för olika kategorier. Till exempel älskar jag Mac's foundation & ett setting spray från Victorias Secret. Det finns många bra märken!!

Något mål i livet? Att bli en framgångsrik mäklare.

Vad skulle du vilja utbilda dig till? Svaret framkom redan i det övre haha, mäklare!

Hur har det med din pappa påverkat dig? Är väldigt uppmärksam på hur andra killar beter sig och har svårt att finna förtroende för killar i början. För några månader sedan var jag även rädd för att gå ut själv och klarade knappt att gå ut på dagen ensam.

Har du haft ett riktigt förhållande? Nej, det kan man verkligen inte kalla det.

Tips inför gymnasievalen? Hm, välj det som du vill och inte vad dina kompisar gör. Spelar ingen roll ifall det bara är du som tänker söka in till en viss linje, intresserar det dig - go for it! 😄

Lägger du mest pengar på smink eller kläder? Haha, hade jag fått denna frågan för ett år sedan skulle jag svara smink utan tvekan. Nu spenderar jag mest pengar på kläder!

Är du fortfarande ett fan av Håkan? Ja!! En gång älskat hans musik, kommer alltid älska hans musik. 😉

Vad tycker du om att trump vann? Uttalar mig inte om det då jag inte är insatt haha.

Vill du flytta till varberg fortfarande? Faktiskt inte. Nu när jag har fått fantastiska vänner här jag bor skulle jag verkligen inte kunna tänka mig att lämna skåne. Dessutom är det ju rätt fint här nere på sommaren! 😉

Vem är din bästa vän? Tova!!! Med henne kan jag vara mig själv till 110%, ett liv utan henne finns inte. Den tjejen är amazing.

Likes

Comments

Nyss hemkommen, riktigt skönt. Hade inte direkt smartaste klädvalet på mig idag då det regnade & jag skulle cykla till skolan med vita byxor haha. Men jag kom ju fram iallafall utan att de blev helt genomskinliga!! 😄

Mormor kommer hit idag & sover här i två nätter eftersom mamma ska iväg. Annars händer det inget speciellt idag. Vad har ni för tisdagsplaner? 💖

Likes

Comments

Ligger just nu i min säng & allmänt tar det lugnt haha, riktigt skönt. Var på Ikea igår & handlade en helkroppsspegel samt en slinga med lampor att hänga runtom vilket blev suuper mysigt. Är helnöjd!!

Vi hade även redovisning idag i skolan framför hela klassen plus några från tvåan & trean som jag har varit typ livrädd för haha. Har inga problem med att redovisa framför en större grupp sålänge man gör det i grupp, men när man står där framme helt ensam försvinner mitt självförtroende & jag börjar skaka & läsa fel haha. Inget ovanligt men det är ändå lika jobbigt för varje människa. Är verkligen sjukt stolt över mig själv som klarade av det iallafall, nu vet jag att jag klarar av det. 😄

Likes

Comments

Alla har inte en pappa att ge presenter till idag. Och nej, det är inte synd om mig, istället tillägnar jag denna dagen till min mamma & ger henne något fint. Det är hon som är andra halvan av mig, det är med & hos henne jag tillbringat de senaste fyra åren. Jag behöver ingen pappa, speciellt ingen som utsätter mig för sexuella övergrepp vilka kan räknas under kategorin våldtäkt enligt lag. Jag har min mamma & det räcker mer än väl. Det är hos henne jag gråtit & skrikit mitt i natten för att jag var sårad av en annan människa, det är kvinnan jag vet att jag alltid kan räkna med. Utan min mamma skulle jag verkligen inte se på livet som jag gör idag, stå där jag står eller överhuvudtaget leva. Hon är den finaste & starkaste jag vet. Farsdag är överskattad.

Likes

Comments