Header

Idag bestämde vi oss, precis som största delen av Skånes sydvästra befolkning för att åka till bokskogen och njuta av den "härliga höstdagen".
Jag satte det inom situationstecken eftersom att jag inte alls är en höstmänniska. Jag har väldigt svårt för kyla och mörker. Men idag var det faktiskt en ganska skön dag.
Så med 3 lager tröjor begav jag mig till bokskogen tillsammans med Molla, Marcus, min syster Sandy och två av hennes tre hundar.
Vi gick 3 kilometers rundan och sen blev det ett par varv i hinderbanan.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Imorgon åker Molla till sin pappa. Vi har byte på fredagar vilket fungerar super.
På så sätt får man tid på sig att mysa på fredagen och har sen tid och möjlighet att hinna med massa roligheter under helgen innan det är dags för alla vardagsrutiner igen.
Detta betyder att torsdagen är vår sista kväll ihop innan hon åker och för att göra den lite speciell kallas torsdagar numera för popcornstorsdag. Då äter vi som namnet avslöjar popcorn och ikväll har vi tittat på ett par avsnitt Pettson och Findus.

Vad passar bättre på popcornstorsdag än popcornsbyxor?

Likes

Comments

https://youtu.be/X1nzc9P5MSA


👆🏽👆🏽👆🏽👆🏽👆🏽👆🏽👆🏽👆🏽👆🏽

Denna videon är helt fantastisk och väldigt lärorik tycker jag.
En av många fördelar med att jobba på förskola är att man lär sig så mycket bra saker som man sen kan ta med sig hem och använda på sina egna barn.
Visst ni tex att endast 35% läser för sina barn dagligen. Vilket är väldigt lite och även skrämmande när man tänker på hur bra det faktiskt är att läsa för sina barn. Det främjar deras utveckling så otroligt mycket. Det finns verkligen inte en enda nackdel med att läsa för barn. Inte en endaste!

Melissa älskar böcker. Speciellt Disney böcker, där känner hon redan känner till karaktärerna och kan handlingen nått sånär då hon oftast sett filmerna.
Jag läser för Molla vid läggdags varje kväll, det blir liksom vårt sista mysiga avslut för dagen.
Jag brukar fråga henne vad vissa ord betyder mest för att hon verkligen ska hänga med. Ibland visste hon redan betydelsen och om inte så har hon på detta sätt lärt sig ett nytt ord.
Win win!

I söndags fick Melissa låna en av bok av Marcus mamma. En bok som hon läste för Marcus när han var liten.
Detta var jättekul tyckte Melissa.
Vi läste den ikväll och språket har verkligen förändrats på 20+ år. Så ikväll har molla fått lära sig en väldig massa nya ord.

Likes

Comments

Jag älskar att spendera tid med min långhåriga skönhet. Om det så bara är att gå en runda, sitta bredvid henne i soffan eller hitta på saker så är all tid med henne värdefull. Speciellt när jag bara har henne varannan vecka.
Att då ha möjligheten att inte jobba heltid är helt fantastiskt. Jag jobbar 70% vilket betyder att jag får några extra timmar med henne varje dag.
Jag slipper stressa hem efter jobb och slänga i henne mat innan det är dags för henne att sova. Melissa är precis som jag i behov av mycket sömn och går och lägger sig vid halv 8-8 på kvällen.
Hade jag jobbat heltid hade hon lämnats tidigt på förskolan och hämtats sent.
Nu har jag istället möjlighet att lämna henne lite senare på morgonen och dessutom hämta hem henne lite tidigare.
Idag tog vi en mysig promenad hem i solen och stannade till vid en lekplats på vägen hem.
Och sen fick vi några timmar ihop innan det var tid för att borsta tänderna, läsa bok och sen sova.

Likes

Comments

Malin:
Allt om träning, kost mm. Dina upplägg, råd och tips
😊

Just nu är jag kanske inte den bästa att ge råd när det gäller träning då jag knappt tränar själv. Men ett tips som aldrig blir gammalt måste ju vara att försöka hitta motion i vardagen. Trappor istället för hiss, kanske inte köra bil överallt osv.
Och då man ska leva som man lär så cyklar jag till exempel 1,4 mil varje dag, till och från jobb. Jag tar nästan alltid trapporna. Sen bor vi på fjärde våningen utan hiss så det blir ju ett par trappsteg varje dag.
Annars är ett tips att göra något man tycker är kul. Våga prova olika och nya saker.


Till vänster är en bild på mig från förra sommaren då jag tränade 6-10 pass i veckan. Minst 5 av passen var crossfit pass.
Till höger är så det ser ut för tillfället. Tränar gym nån gång då och då. Snittar ca 2 pass/vecka och de veckorna jag inte har molla går jag en runda innan 1-2 gånger.
Det skiljer 8-9 kilo mellan bilderna.

Klara:
Läste din förra blogg. Så kul att du är tillbaka. Förstår ju att Marcus är din nya kille men vem är han? Var kommer han ifrån? Måste ha gått ganska snabbt. Men kul att du hittat nån

Vad kul att du hittade hit!
Marcus är kort sagt världens mest fantastiska människa. Vet inte om det är en bakgrundshistoria du är ute efter eller mer en personbeskrivningar. Så du får hålla till godo med: Marcus är min sambo, min störta kärlek och trygghet. Och jag är så lyckligt lottad som har honom i mitt liv.
Och ang snabbheten i vår relation så kör jag det klyschiga svaret: varför vänta när allt känns rätt?!

Simon,
Hej vill veta hur du och din nya sambo träffades och hur det går med ditt ex. Tack

Hej!
Jag och Marcus träffades på gymmet. Och vi började som vänner träna crossfit ihop och sen utvecklades det.
Med mitt ex går det väl så bra det kan gå med ett ex tror jag. Vi är föräldrar åt ett gemensamt barn och det tycker jag att vi båda gör så bra vi bara kan. Melissas pappa är ingen jag känner att jag har rätt att skriva om här egentligen så här sätter jag punkt.

Anonym. Beskriv dig själv med tre ord

Oj vad svårt. Min första tanke är, allt eller inget. Jag har inte så mycket mellanting i vad jag gör, tycker eller känner.
Och om det kändes som ett tråkigt svar så svarar jag istället: kärleksfull, envis och rolig. (Ja jag tycker själv att jag är rolig och det är okej)

Om jag minns rätt från din förra blogg så har båda dina föräldrar dött? Beklagar verkligen om så är fallet. Undrar hur man lixom lär sig leva med det. Hur har du hanterat det? Kram

Jag måste erkänna att jag funderade på att inte ta med denna frågan för det kändes väldigt jobbigt att svar på men sen tänkte jag att det kanske finns någon som gått igenom något liknande och kam finna lite tröst i att inte vara ensam.
Det stämmer att båda mina föräldrar gått bort. Min pappa dog i november 2004, jag var då 16 år gammal.
Och min mamma gick bort i maj 2015. Jag har fortfarande svårt att använda D ordet när det gäller mamma. Det känns på något sätt så färskt fortfarande. Båda mina föräldrar drabbades av cancer. Pappa dog utan anhöriga runt sig mitt i natten och vi tror alla att det var så han ville ha det.
Mamma var sjuk i många många år och fick till sist EPanfall så sista gången jag träffade mamma var hon inte sig själv, hon kunde inte prata men hon fanns ändå där om man kan säga så. Vi var på sjukhuset med henne hela helgen och när läkarna sa att hennes tid var kommen stod vi runt henne och höll henne i handen och sa att det var okej att släppa taget. Hon drog sitt sista andetag samtidigt som jag pussade henne i pannan.
Det var fruktansvärt och jag får fortfarande en klump i magen bara av att tänka på det.
Man lär sig leva med det för att man inte har så mycket val. Oavsett om man vill eller ej så går livet vidare hur ont det än gör.
Det går inte en dag utan att jag tänker på båda mina föräldrar. Melissa fick nästan 3 år med mamma men det gör väldigt ont att varken mina nästa barn eller mina syskonbarn kommer ha morföräldrar.
Hur jag har hanterat det kan jag inte riktigt svara på. Jag försökte gå och prata med någon men kände inte att det hjälpte mig så jag har bara låtit livet flyta på om man kan säga så.

Melissa vid mammas och pappas minneslund.

Anna. Varför tränar du inte så mycket mer?

En kort förklaring är för att jag nu mer prioriterar annat. Varannan vecka har jag molla och vill lägga mitt fokus på henne och de andra veckorna tränar jag om jag har lust. Annars får det vara.

En annan förklaring är att jag inte längre känner samma hets som jag gjorde då. Jag satte oerhörd stor press på mig själv när det gällde att se ut på ett vist sätt. Jag mådde egentligen inte så bra. Men det gör jag nu och även om man vill ha superkroppen så är jag faktiskt bekväm i min kropp.

Har du en tanke på att ge Melissa småsyskon? Isåfall när?

När man är 29 år gammal, har en femåring och lever i en relation med den rätta tror jag att alla förstår att svaret på den frågan är ja.
Absolut vill jag att Melissa en dag ska bli storasyster men den dagen är varken idag eller imorgon utan snarare om några år.Vad är det roligaste du vet att göra tillsammans med Melissa?

Jag älskar att bara umgås med Molla. Något så enkelt som att ligga i sängen och titta på hennes favoritfilm är helt underbart men när det kommer till aktiviteter måste det vara att bada.
Melissa är ett riktigt vattendjur och kan bada i timmar. Man kan verkligen se lyckan i hennes ögon när hon får bada.

vilka är dina 3 bästa ljud då? haha

Haha kul fråga! Melissas skratt, melissas snarkningar och att höra Marcus sätta nyckeln i dörren när han jobbat sent.

Likes

Comments

Igår var tanken att vi skulle åkt in till Leos lekland men Melissa kunde knappt sluta hosta så vi bestämde oss för att stanna hemma och ha en riktig -titta på film och äta godis dag.
Vi lämnade lägenheten för att köpa det livsnödvändiga lördagsgodiset annars spenderades dagen i sägen. Efter att kollat på trolls, zootropolis och Lotta på bråkmakaregatan somnade molla på mig. Det är fortfarande en av de bästa känslorna som finns, när ens barn kommer nära nära och man hör hur hon börjar andas tyngre. Det kan även tilläggas att när Melissa sover så snarkar hon. Inte så där litet och gulligt utan verkligen snarksnarkar. Ljudet av melissas högljudda snarkningar är med på topp 3 listan över mina bästa ljud.

Idag har hostningarna lyckligtvis lagt sig och Molla mår mycket bättre så idag blir det en tur på Malmö museum tillsammans med min syster.


Likes

Comments

I snart 2 år har jag jobbat extra som funky Kids instruktör på mitt gym och nästa vecka drar terminen igång vilket betyder att detta är den sista lördagen på 10 veckor som jag kunde unna mig lite sovmorgon. Men gjorde jag då det?
Nope. Istället demade jag Celsius på fame fitness. Efter att ha druckit lite för mycket celsius stack jag till gymmet för att träna. Något som händer ganska sällan nu förtiden. Drömmen är att en dag gå runt i en så kallad timglas figur, alltså bred rygg, smal midja och breda höfter. Och detta är absolut inget jag har naturligt. Jag är väldigt rak och oformad i mig själv. Drog inte direkt högsta vinsten i genlotteriet om man säger som så.
Men med lite slit på gymmet ska det förhoppningsvis bli så en dag.
Så med all energi i form av koffein i kroppen blev det idag ett rygg och magpass med fokus på lats och sidan av magen.
Nu har jag precis storstädat lägenheten och väntar på att Marcus ska komma hem från jobb så att vi kan hämta sushi. För visst är sushi bra för figuren?

Likes

Comments

Asså dessa två människorna.
Imorse fick Molla välja vem som skulle lämna henne på förskolan. Det ska tilläggas att Melissa är ganska mammig så jag trodde att jag var det självklara valet.
Men nej. Hon ville att Marcus skulle lämna henne då han jobbat mycket på senaste tiden och dom har inte hunnit få så mycket tid att träffas. Så min fina omtänksamma och kloka femåring såg detta som en chans att få spendera tid med sin bonuspappa. Något jag tycker är så otroligt fint!
Hela deras relation är väldigt fin och jag beundrar dom båda som släppt in varandra i sina liv.
Det är inte en självklarhet för en då fyraåring att släppa in en ny vuxen som dessutom tar en slags ansvarsroll och det kan inte heller vara helt enkelt att som 23 åring ta sig an någon annans barn och allt vad det innebär. Men dom gör det så fantastiskt bra båda två och jag känner mig så lyckligt lottad med min lilla familj.
Jag personligen skulle inte kunna se mig i rollen som bonusförälder vilket gör att jag beundrar de som är det ännu mer.

Likes

Comments

Vad tycker ni?
Ska man ha ett litet fråge/ förslags inlägg?
Vad vill ni läsa om? Jag tänker att det blir extremt tråkigt att läsa: idag gjorde vi, idag har jag, igår hände osv osv..
Så kom gärna med förslag på vad ni vill läsa om.
Och har ni några frågor, funderingar eller kanske rent av påstående så släng in en kommentar i detta inlägget så fixar jag ett litet svars inlägg senare.

Så bomba på med frågor. Var inte blyga för det är verkligen inte jag.

Likes

Comments

I helgen var jag, molla och Marcus tillsammans med en kompis och hennes dotter på Ystad djurpark.
Melissa är en riktig djurtjej så såna aktiviteter är helt fantastiska att göra med henne.
Hon är väldigt nyfiken och intresserad. Bäst tycker hon såklart om de djuren hon redan har koll på men vill väldigt gärna lära sig om de andra.

Det som är så bra med Ystad djurpark är att barnen kan komma nära djuren på ett så bra sätt. Klappa getter och rida var nog Melissas favorit.

En vacker dag ska Melissa få växa upp på landet och få ha sina alldeles egna djur.
Vet inte vem av oss som är lyckligast över det

Likes

Comments