Här har jag försökt att göra en bra beskrivning med tips och idéer.

Idé
Innan man börjar göra ett pepparkakshus, kom på en idé. Vad är sytet? Att göra en avancerad konstruktion eller dekoration? Kanske är det både och. Ett bra sätt att "googla" eller kolla på Pintrest.

Mall eller stans
När man kommit på en idé måste man ha en mall. Antingen kan man rita en egen mall, eller hitta en mall på internet. Även här används Google och Pintrest till fördel.
Exempel på sida med mallar:
formina.se/info/pepparkakshus/

Vill man göra det ännu enklare för sig, köper man en stans.
Exempel på stans:
www.clasohlson.com/se/Pepparkakshusset/34-3315

Baka egen pepparkaksdeg är frågan
Jag är mycket för "äkta vara", men när det kommer till pepparkaksdeg och i synnerhet husbygge.. Köp deg och spara dig tid! Det finns ingen anledning att slösa tid på att göra sin egna deg för husbygge.

Lim, smält socker, kristyr
De flesta har hört tipset om att använda antingen lim eller smält socker för att bygga ihop husdelarna. Inget av de nämnda är någon bra idé! Både alternativen stelnar för fort och det enda som händer är att allt går sönder. Använd kristyr! Det är extra roligt att göra ett ätbart hus, även om att det inte är att rekommendera att förtäras. Kristyr torkar inte lika fort, men är tillräckligt kladdigt för att hålla, men blir torts det extremt hållbart. Här gäller det dock att inte snåla.

Pasta-, pulver, - karamellfärg
Det finns många sätt att färga kristyr men pastafärg är något av det bästa. Använd inte karamellfärg som tillför för mycket vätska.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments