I fredags var dagen äntligen kommen! Jag blev fri från helvetesgipset jag haft sedan dagarna innan jul! Att gå på foten efter lite mer än 6 veckor i gips är helt klart en märklig känsla. Nu är det rehab för fulla muggar som gäller och jag håller tummar och tår att jag får tillbaka all min rörlighet i fotleden! Övningarna jag gör just nu är enbart för att öka rörligheten i fotleden. Just nu kan jag, om jag har hela foten i marken, lyfta tårna ca 2cm från golvet. Om en månad ska jag tillbaka till sjukgymnasten och då kommer övningarna fokusera på att återfå styrka. När detta helvete är över ska jag unna mig ett par skor med riktiga spikdobbar. Vägrar bryta något fler ben i kroppen igen.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ikväll har jag färdigställt tröjan till de byxor jag stickade för någon dag sedan! Det är superkul att sticka kläder för mindre personer eftersom att det går snabbt att färdigställa! Jag håller parallellt på med en tröja till mig själv men det har varit kul att ta en liten paus från den och sticka något annat.

Likes

Comments

Jag tittade på en dokumentär på Netflix för någon dag sedan som jag varmt vill rekommendera, Minimalism - a documentary about the important things. Efter dokumentären blev jag så sjukt taggad på att dra ner på min egen konsumtion samt öka mitt sparande. Därför har jag satt upp några mål för mig själv för kommande år.

- Inte köpa ett endaste klädesplagg 2018.

Japp. Jäklar vad svårt detta kommer vara för mig. Men eftersom att min garderob ger mig så orimligt mycket ångest så tänker jag att detta är något jag bara måste göra något åt. Jag äger enormt mycket kläder som jag aldrig använder. Inte för att jag tycker att dem är fula utan för att jag alltid vill ha något nytt. Eller jo jag känner nog väldigt ofta "alla mina kläder är fula jag har inget att ha på mig". Sen använder jag det nya plaggen i någon vecka sen beger jag mig ut på jakt efter något nytt och snyggt igen när jag blivit less på plaggen jag köpte för två - tre veckor sedan.

- Sluta med impulsköp.

Jag är en mästare på att köpa saker på impuls. Speciellt dagar då allt känns som skit. Då köper jag saker med förhoppningen att börja må bättre. Detta funkar ju i någon timme sen kommer ångesten krypande över att jag lagt lite för mycket pengar på kläder, inredning eller något annat onödigt jag absolut inte behöver. Hädanefter så kommer mina inköp att vara planerade och väl genomtänkta. Och givetvis inte innehålla ett enda klädesplagg.

- Spara minst 30% av min nettolön.

Detta kommer nog inte bli något större problem. Har tidigare lagt undan ca 20% av min nettolön så att lägga undan ytterligare 10% kommer gå finfint så länge jag håller uppdraget att inte köpa några kläder eller köpa andra saker på impuls.


Varför jag vill göra detta är dels för att testa mig själv. Jag uppskattar tävlingar och ser detta som en tävling mot mig själv. Men även såklart för att istället för att "kasta pengar i sjön" på onödiga saker i hopp om att vända en mörk dag till något ljusare så får jag helt enkelt lära mig att handskas med detta på något annat sätt. Sen är det väl även för att slippa vara styrd av just saker. På sikt hoppas jag kunna släppa tanken om att saker är det bästa som finns i livet och istället välja att lägga tankar, energi och tid på andra saker som får mig att må bra på riktigt. Se dokumentären om du behöver lite inspiration.

Likes

Comments

Åh, jag längtar så fruktansvärt mycket tills det är dags att plantera om alla växter med ny fräsch jord! Eller det bästa med detta moment är nog främst att man kan dela vissa växter till två och på så sätt få, om man har tur, dubbelt så många växter än man har i dagsläget. Att köpa nya krukor är väldigt kul det också. Jag brukar göra detta i början på mars så jag får minsann hålla ut någon vecka till. Förutom att sätta om och dela vissa växter är det ju kul att köpa lite nya växter också. Jag har spanat in några växter som jag tycker är superfina. Det skulle vara kul att köpa någon växt då 4-5 växter har lyckats dö nu under min sjukskrivning. Krukor har jag ännu inte hunnit kika på så noga, gissar på att det snart börjar droppa in vårnyheter så jag avvaktar ett tag alternativt använder mig av de krukor jag redan har, lite sprayfärg kan göra susen. 

Tronfikus, Skelettsköld, Zamiakalla, Zebrablad, Fiolfikus och Gullranka.

Likes

Comments

Jag läser just nu en 15hp kurs på halvfart, det känns lagom just nu då jag även arbetar heltid. Eller just nu är jag ju faktiskt sjukskriven men snart är jag åter i tjänst. Under dagen har jag läst igenom den text jag skrivit ihop på, ja vad blir det.. 4år?, som ska lämnas in senast imorgon kväll och jag känner mig hoppfull. Det känns superkul att plugga och jag ser framemot hösten enormt mycket. Jag kommer däremot ihåg den enorma pluggångest jag hade när jag studerade i Sundsvall, ush. Förhoppningsvis har jag lärt mig något under mina år sedan dess, exempelvis att ångesten kan lindras enormt om du börjar med en uppgift i tid. Jag hann med rätt mycket förutom plugg under mina 2,5år som folkbokförd i Sundsvall. Förutom 3 olika resor utanför Sverige, någon tatuering, bakfyllor och ofantligt (nåja) mycket plugg så lärde jag känna så otroligt fina människor.

Likes

Comments

Detta har blivit någon slags standardfrukost under helger här hemma hos oss. Enkelt att göra och fruktansvärt gott! Det blir totalt 4 portioner vilket är perfekt då det räcker både till lördagens och söndagens frukost/lunch
Vi börjar med att steka lök och vitlök i en gryta. Om man vill kan man sedan lägga i någon god kryddig chorizo som man skär i tunna skivor. Sedan värmer vi lite tomatkross, timjan, paprika och bönor tillsammans med löken och ev korven. Egentligen kan man kasta i lite vad man vill. När allting är uppvärmt och fått en fastare konsistens så tar man en sked och "föser undan" lite av röran man skapat och knäcker i ett ägg. Vi brukar ha totalt fyra ägg i utplacerade med jämna mellanrum i en cirkel. Sedan brukar vi strö över ost för extra lyx. In med grytan i ugnen på ca 200 grader i 10 minuter, tills äggen fått en fast form eller osten fått färg. Plocka sedan ut och njut. Vi brukar käka detta tillsammans med tortillabröd. Tyvärr har jag ingen bild av denna utsökta maträtt annat än den nedan då den är uppäten, men Google är fyllt med både bilder och recept.

Likes

Comments