Tips


Då mitt jobb består till största delen av att göra saker på datorn och då jag för det mesta sitter själv, blir det ganska ensamt och tråkigt ibland. Därför lyssnar jag nästan alltid på olika podcasts och radioprogram under tiden jag jobbar.

Vissa föredrar att lyssna på musik men jag uppskattar en intressant podcast så mycket mer då jag upplever att jag filtrerar bort musik efter ett tag. Alltså att jag inte riktigt lyssnar. Detta sker aldrig när jag lyssnar på en riktigt intressant podcast, så som min nya favorit, ”The radio vagabond - traveling to every country in the world”.

Den handlar om en dansk man vid namn Palle Bo som år 2016 sålde hus, bil och allt annat han ägde med målet att besöka alla världens länder. I denna podcast sänder han ett eller ett par avsnitt från varje land han besöker och berättar om sakerna han upplever och ibland intervjuar han även människor han träffar på de olika ställena. Jag lyssnar på den danska versionen, men den finns även en engelsk! Det går att hitta avsnitten både på Spotify och på poddens egna hemsida www.theradiovagabond.com / www.radiovagabond.dk

Jag rekommenderar i alla fall er starkt att lyssna på denna om ni är intresserade utav resor, kulturskillnader etc!

Kramar

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • Tips

Likes

Comments

Vardag

Hej allihopa! Var ett tag sedan jag skrev här nu. Mitt augusti var fyllt av en massa roliga händelser men även en massa velande fram och tillbaka. Jag kom som tidigare nämnt in på utbildningen jag sökte och hade en väldig beslutsångest angående ifall jag skulle tacka ja eller ej. Det hela slutade med att jag tackade nej tillslut. Dels för att jag fick ett jobberbjudande men även för att jag inte alls var särskilt sugen på att börja plugga nu i höst. Nu har jag jobbat på i snart två månader och jag är väldigt nöjd med mitt beslut! Universitetet är något som kommer att finnas kvar när jag än vill börja och förhoppningsvis ska det inte vara några större problem att bli antagen på nytt.

Utöver att jobba så har jag även hunnit med en Londonresa tillsammans med min bästa vän som innehöll (väldigt) mycket shopping och annat trevligt. Tänkte sammanställa det i ett annat inlägg nu i dagarna! Ska snart iväg på ännu en resa som ska bli jätterolig eftersom den går till en stad jag aldrig besökt förr, berättar mer om detta i ett annat inlägg också!

Förövrigt så tycker jag att det är SÅ mysigt att det äntligen blivit så höstigt ute! Tycker att det är så vackert med de orangea löven och att luften börjar bli kallare, känns så frisk att andas in haha..

Kramar

Likes

Comments

Funderingar

Hej godingar!

Tänkte skriva lite om min ångest och obeslutsamhet inför framtiden. Vilket jag knappast tror att jag är ensam om! Jag tog, som många säkert vet, studenten nu i juni och mina planer inför hösten har minst sagt varit varierande under det sista gymnasieåret. Jag har pendlat från allt mellan vilka olika högskolor jag skulle söka vidare till mellan huvrida om jag ens skulle börja direkt efter gymnasiet. Till slut blev jag så trött på mig själv att jag tänkte "whatever fuck it, jag söker in för säkerhetsskull så får vi se om jag kommer in så kan jag ta ett beslut senare!".

Det visade sig att jag blev antagen. Till min drömutbildning. Vid mitt drömuniversitet. Ändå kan jag inte riktigt glädjas. Jag vill resa, jag vill jobba, jag vill träffa människor, jag vill vara fri ett tag. Samtidigt hade det känts otroligt dumt att tacka nej till det jag vill läsa mest av allt och riskera att inte bli antagen nästa gång jag söker. Så jag gjorde samma sak igen. Sköt upp beslutet! Jag tackade ja och tänkte "äsch jag har tid på mig att bestämma mig men jag tackar ja för säkerhetsskull".

Nu sitter jag här. Med mindre än tre veckor kvar till en potentiell skolstart och har ingen aning om hur jag ska göra. Ska jag tacka ja? Tacka nej? Jobba? Resa? Säsonga i fjällen? Om jag känner mig själv rätt kommer beslutet inte tas förrens dagen innan uppropet, kanske samma morgon som uppropet. Då kanske jag är redo att besluta vad jag ska göra med mitt liv. För just nu, just nu i detta ögonblick känner jag mig bara förvirrad och frustrerad över att inte ha något svar på vad jag vill. Det som är mest jobbigt är att det inte finns någon som kan säga till mig vad som är rätt att göra. Min framtid ligger bara i mina händer, och i mina endast.

Likes

Comments