Vill bara börja med att säga TACK. Fick väldigt mycket positiv respons på vad jag skrev igår, det var många som skrev privat till mig att de kände igen sig och liknande. Jag fick dessutom väldigt mycket högre statistik än jag någonsin haft vilket var superkul, och jag hoppas att ni stannar kvar. En stooor kram till er alla. ❤️
Sitter just nu i bilen på väg upp till farmor, vi ska sova där inatt och träffa lite folk från pappas släkt och så, har större delen av pappas släkt i Gästrikland, så jag träffar de inte så jätteofta tyvärr.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej på er!
Första dagen på 2015 alltså..
Jag vet inte riktigt vart jag ska börja, men jag kan ju säga så som att de senaste 4 åren har varit rena skitår. Jag har varit med om väldigt mycket och har mått väldigt dåligt psykiskt (vilket jag oftast inte visar), vilket i sin tur lett till att jag mått dåligt fysiskt. Jag har haft extrem magkatarr, vissa dagar har jag inte kunnat äta något och har mått jätteilla. Det har i sin tur lett till feber och att jag inte orkat någonting, vilket lett till att jag fått stanna hemma från skolan. Då klagar lärarna på att jag är sjuk för mycket och att jag borde försöka gå till skolan även fast jag inte mår bra. Jag försöker gå till skolan även fast jag har mer än 39 graders feber vilket resulterar i att jag presterar dåligt, får sämre betyg, svimmar i skolan och så vidare. Brukar kunna bli hemma i en vecka, och får panik för att jag missar mycket i skolan vilket leder till ångest, och när man väl kommer tillbaka, då får två oförberedda prov de två första lektionerna, och saker som detta ledde tillslut till att jag föll ihop på golvet i skolan och inte kunde andas.

Jag är inte den som brukar klaga över att jag mår dåligt och så vidare, jag brukar oftast hålla sånt för mig själv och lyssna på alla andra som är så duktiga på att prata om sig själva och hur dåligt de mår. När någon frågar hur jag mår så svarar jag nästan alltid att "jodå, jag mår bra" eller skumma igenom det som "jodå, jag är lite trött och har huvudvärk men annars är det bra, hur är det mig dig då?", för det känns aldrig som någon verkligen undrar hur jag mår, utan bara frågar för att vara "vänliga", och själva väntar på att få frågan och berätta om hur de har det. Om jag ens får frågan vill säga. Kan sitta och prata i telefon med en kompis i 4 timmar, och hen sitter och pratar om alla problem hen har, och sen i slutet brukar det komma: "Jag måste gå snart, men hur är det med dig förresten?"
Ingen borde be om ursäkt över att prata om sig själv, men det kan även vara sjysst att lyssna på andra ibland också, för de som aldrig "klagar" och aldrig pratar om sig själva kan även vara de som mår som allra sämst. Om jag säger att jag mår bra är det klart att det är okej att vi inte behöver prata mer om det, men det skulle ju vara kul att hinna säga något mellan meningarna i ett samtal någon gång.
.......

Det kan gå flera nätter utan att jag sover något, och knappt äter något, men sitter ändå i skolbänken dagen efter och visar det inte. Jag försöker vara i skolan så mycket som möjligt och stannar endast hemma de dagar jag mår riktigt dåligt.

T.ex. när jag bröt min arm när jag var runt 9-11 år så sa jag att jag nog kunde gå till träslöjden, men min kompis "tvingade" med mig till vårdcentralen. Har en ganska hög smärttröskel, klarar ganska mycket och ger inte upp i första taget men är däremot väldigt känslig psykiskt, vilket har lett till allt detta. Var ifrån början inte så värst känslig och hade ett helt okej självförtroende, men att jag varje dag fått kommentarer om att jag är alldeles för smal, frågor om jag har anorexia, att jag borde gå upp i vikt och väldigt mycket andra saker som jag inte ens vill skriva ut, har lett till att jag tappade min självförtroende helt. Har under många år försökt jobba upp det, och det börjar komma mer och mer, jag har börjat slutat ta åt mig av dumma kommentarer.
Jag kan väl egentligen fortsätta med hur mycket som helst, men jag tycker det räcker nu.

Ska från och med nu inte låta folk trycka ner mig, ska inte stressa lika mycket för skolan för jag är verkligen inte stresstålig (har ni nog förstått), ska sluta sätta ALLA ANDRA i första hand, för jag har aldrig sätt mig själv i första hand och det har ju gått som det gått .. Jag ska även sluta ställa så höga krav på mig själv, för jag duger som jag är, och det gör ALLA.
Och jag VET att det här året kommer bli GRYMT!

Vill även säga att det är okej att må dåligt, man måste inte vara på topp hela tiden och det är okej att prata om det, så jag tänker inte be om ursäkt över att jag skrev ett inlägg om mig själv & om att jag mår dåligt, jag tvingade er dessutom inte att läsa det.
Vill ändå säga tack till er som tog er tid och läste!

Hoppas att alla får ett superbra 2015! Det blir ju inte bättre än man gör det, eller hur? 😉💓

Likes

Comments

Hallåhallå! 
Har varit hos mormor och morfar den här eftermiddagen/kvällen. Min syster, Micke och deras barn kom dit också, så det var trevligt. Kollade på en film när jag kom hem och har sen suttit och spelat gitarr i några timmar nu. Jag ska snart ta mig något att äta och jag tror att jag går och lägger mig efter det.  

Likes

Comments

Klicka på bilden för att komma till min wehertit.

Hej på er!
Sitter just nu vid datorn invirad i en filt och kollar runt lite på weheartit och andra bloggar, Tog sovmorgon i morse, och började sen dagen med en tur i skogen på Vera, första sen snön kom och det var hur mysigt som helst! Visst, jag frös, men det var ändå så mysigt, Efter det tog jag en varm dusch och sitter nu vid datorn (som jag sa), så skönt att bara ha tagit några lugna dagar hemma. Hade tänkt putsa träns, ridstövlar och lite annat idag men orkar inte göra det just nu, så det får bli imorgon istället. Tänker istället ställa mig på crosstrainern ett tag.

Likes

Comments

Jag får väl säga god jul till er alla såhär i efterhand!
Eftersom jag precis började blogga igen, och inte har lagt ut något från denna julen så får ni lite bilder nu i efterhand, hehe. Kan göra ett inlägg på vad jag fått i julklapp om det finns intresse för det?
Ligger just nu i soffan och myser med Charlie, är helt slut efter ridningen! Har inte mått bra de senaste dagarna, har haft sån fruktansvärd magkatarr och varit jättehängig och vaknade klockan 6 i morse av att jag mådde illa. Jaja, det var i alla fall roligt att rida (trots 10 minusgrader, hår fruset till is och frusna tår), och Vera gick superfint i slutet.

Likes

Comments

Det här alltså Vera. Bilderna är tagna utav hennes förra ägare, så det är inte jag som rider. Det var dessa bilder som fick mig att vilja åka och kolla på henne. Vår andra häst Anna är ju också mörk med vita strumpor och vit bläs, så har alltid gillat just den "färgen". Sekunden jag såg henne kände jag nästan på mig att det skulle bli hon, och nu står hon här ute i stallet. Bara de tre senaste veckorna har vi utvecklats något enormt och jag är så nöjd!
Har precis ätit lite frukost, ska göra mig i ordning för att sedan dra mig ut mot stallet och sen ha ridlektion. Hoppas snart kunna lägga upp några fina vinterbilder på henne. 

Likes

Comments