Ibland kommer tankarna om att jag är fjantig som väljer bort kött ur min kost och att det enbart är omständigt för både mig själv och för de som vill bjuda mig på middag. Jag får nästan ångest när jag tänker på hur det kommer att bli framåt sommaren då vi har som mest kalas med släkten. Hur kommer det att bli på påsk, som är om drygt 1 månad? Ska jag behöva föreslå eller t.om. ta med egen mat eller kommer den som bjuder att ta hänsyn till mitt val. I dagsläget har inte alla i min släkt kännedom om att jag sedan årsskiftet inte äter kött. Ska jag behöva att äta kött vid dessa tillfällen enbart för att inte uppelvas som anständig. Men vet du vad? Nej, det tänker jag inte. Jag kommer inte att göra det! Det är någonting som dessa personerna får ta hänsyn till helt enkelt. Men självklart kommer det att försvåra situationer såsom att spontant stanna över hos någon alt. bli bjuden på middag. Detta har mamma hunnit att påpeka trots den korta tid jag uteslutit kött. Det kanske tråkigaste med det hela är att varje gång det kommit på tal får jag frågan om varför. Ibland av nyfikenheten, andra gånger med en skeptisk ton.

Hemma har vi aldrig lagat vegetariskt och grönsaker tog sällan plats på tallriken. Vid de tillfällen vi hade gäster gjordes en enklare sallad med salladsblad, gurka och tomat. Annars kunde det bli ett par enstaka gurkskivor till lasagnen. Det var i skolan som jag åt grönsaker och vågade prova olika kombinationer och röror. På gymnasiet blev det möjligt att plocka av ett vegetarisk alternativ och jag fick givetvis mersmak. Men det blev aldrig att jag helt uteslöt de vanliga alternativet. Ganska ungt valde jag att utesluta korv och köpta hamburgare vilket fick många att höja på ögonbrynen. Det blev komplicerat när vi var i väg med skolan på utflykter och mamma kunde muttra över att inte kunna slänga på en korv/hamburgare till lunch i stugan. Men att utesluta kött helt tog priset. Det har dragits skämt, uppstått diskussioner och framför allt har jag blivit ifrågasatt. Det är inte för smaken som jag utesluter detta utan för djuren.. Jag står upp för de som inte själva kan använda sin röst och få sig hörda. Det var först när jag såg en video med ett flertal klipp inifrån dessa fabriker och verksamheter som jag fick mig en tankeställare. Medan klippen rullade rann tårar längst mina kinder, vilket jag först inte la märke till. Det blev början på en förändring som inneburit att jag inte ätit kött på snart 2 månader. Jag har länge valt bruna ägg framför vita, ratat täcken, kuddar och jackor som innehåller dun. Jag har blivit medveten om företag vars produkter testat på djur och innehåller rester utav djur. Dessa indigrienser behövs inte för att framställa en bra produkt, så varför använder man dem då..

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Årets första månad har nu passerat och fy vad lång Januari har känts (!). Nu ska det faktiskt bli skönt att vandra in i Februari och komma våren ytterligare liiite närmare. Hoppas på ljusare morgnar och eftermiddagar. Lite högre temperatur och mindre blåst. Slippa att trampa och trampa men inte komma någonstans. Trots att Februari hör till vintermånaderna känns den inte alls lika motigt med sina ynka 28 dagar. Såå snart är vi inne i Mars, vänta bara!

Största förändringen blev att jag övergick till att enbart äta vegetariskt och jag mår märkbart mycket bättre utav det! Jag köpte en ny anteckningsbok som jag direkt började skriva in såväl gamla och massor utav nya recept i (både matlagning och bakning). Besökte 4 städer, gick på after work med Attendo-gänget och hamnade i ett läsberoende. Första boken läste jag ut på mindre än ett dygn haha. Men framför allt har jag shoppat, shoppat, shoppat! Med handen på hjärtat har jag nog konsumerat mer denna månaden än det sista halvåret sammanlagt. Men det har jag verkligen varit värd. Från att ha en inte ens halvfull garderob börjar det nu lika en något sådär 'full'. Och juste, nämnvärt är ju att jag på enbart 1 vecka körde till Göteborg, Landvetter och Kungsbacka! Alla i samma riktning men i sällskap av tre olika personer, kanske tur de haha. Landvetter som bekant för att vinka av Clara, Göteborg bjöd på bio i sällskap av en kollega och Kungsbacka på ett par timmars reashopping. 👯

Likes

Comments

Två snaps från häromdagen när jag tog en promenad med min lilla fis på Galgberget

Tiden rusar iväg bokstavligt talat! Just nu hinns det inte med mycket mer än jobb, tvätta, städa lägenheten och laga mat. Landar på soffan varje kväll och känner mig helt slut. Har huvudvärk för jämnan, sover knappt om nätterna och det mesta tycks gå emot. Spiller, tappar och fumlar. Det blir klet i princip över allt.. Sylt, pannkakssmet, havregryn över hela köksbänken inkluderat golvet. Ja, det går inte riktigt i min väg just nu. Vill bara att det ska vända nu nu nu. Saknar mitt glada-jag som enkelt tacklar en stressig dag på jobbet, ser lösningar i problemen och använder uttrycket "Sova får man göra när man blir gammal". Nu hade jag helst velat sova dygnet runt, men jag vet att inte ens det hade fått energinivån att öka. Så det är väl bara att ta varje ledig stund och försöka varva ner. Vilket förvisso är svårt för en person likt mig som gärna blir rastlös av att sitta still. Vill jämt vara igång med någonting.

Likes

Comments

Min morgon -& förmiddag i snaps!

Som jag kort nämnde igår lämnade vi Halmstad ganska tidigt imorse, faktiskt redan klockan 05:20. Det var då minusgrader och riktigt halt på gatan där jag bor, men var tack och lov bättre väglag på de större vägarna. Det tog lite längre tid än väntat att köra upp då det var en del trafik samt vägarbete, men vi hade god marginal! Såpass bra att vi hann sätta oss och dricka en varsin chailatte innan det blev dax för C att lämna in bagaget och jag gick tillbaka till min pärla. Det gick förvånansvärt bra att köra, särskilt hem då jag maxade volymen på radion och sjöng i princip hela vägen haha. Men som ni kan se körde jag inte direkt hem utan inom Hallarna för små ärenden, men passade även på att kolla i olika affärer och tom. prova lite kläder (vilket är sällan jag har lust till). Var knappt något folk så var perfekt. Därefter hämtade jag Linnea för att åka och tvätta bilen, denna gången i biltvätt (så skönt!).. innan jag hamnade hos mamma för en promenad med Lea. Har haft en lång, men ack så härlig dag. Nu är det skönt att landa på soffan med tända ljus, bra musik och bara vara. Imorgon väntas jobb i vanlig ordning och det verkar som jag får stanna över någon timme, men det gör mig ingenting!

Likes

Comments

Godkväll bloggis! Kände att jag ville flika in här och göra en liten uppdatering trots att jag inte har något särskilt att berätta. Som bilden ovan talar om är jag på väldigt gott humör, detta efter att ha legat i influensa i närmare 9 dagar och inte kunnat jobba.. Arbetade mitt första pass igen i Fredags kväll och det kändes då som jag svävade fram och hade konstant lock för öronen, hehe. Var dock väldigt glad att jag klarade av att jobba 14-21 utan större bekymmer. Och så har helgen fortsatt! Nu har jag en dag ledigt som jag tänker spendera i bilen.. Jag erbjöd mig nämligen att köra min vän Clara till flygplatsen i Landvetter, c:a 1,5h från Halmstad, så ska upp om ett par timmar för att äta frukost, skarpa rutorna på bilen och ge oss ut i kylan. Då jag varit dålig såpass länge har vi knappt kunnat träffats medan hon varit hemma i Sverige! Så därav kändes det självklart att köra henne imorgon.

Planerar att ta det lugnt resten av dagen sen då jag inte har några större måsten. Har kört på ikväll med såväl tvätt, disk, städning och tom. tagit hand om mina små fossingar som annars gärna hamnar i glömska. Skönt! Det är verkligen uppiggande att blicka ut över en städad lägenhet. Och påtal lägenheten så är det nu ett år sedan jag flyttade hit, tänk så fort tiden gått! Självklart har en del hänt sedan dess med såväl möblering, tavlor och inredning. Tänkte att jag skulle fota lite här en dag (.. kanske kan bli imorgon) och sedan göra ett inlägg där man ser då/nu. Det är faktiskt förändringar som gjort stor skillnad för ögat, det vill jag lova! Men nu ska jag strax gå ner till tvättstugan och ta upp allting! Så ni får ha det fortsatt fint! Kram.

Likes

Comments

Jag ljuger inte när jag skriver att detta varit det bästa året hittills. 2017 var året då jag kom att bli faster, sa upp min anställning inom privat hemtjänst och blev kommunalarbetare. Året då jag fortsatt att dejta utan större lycka, återupptog gamla bekantskaper och öppnade upp ögonen för vegetarisk kost. Jag avslutade mina gymnasiestudier för gott, började att pensionsspara, spara till en framtida bostad och fylla 20år! I September tog jag min första riktiga semester och spenderade den tillsammans med Greta på Samos! En vecka med sträckläsning, stekande stol och god mat i mängder! När jag kom hem väntade nya äventyr och ett 6 månaders vikariat på den hemtjänst grupp jag är idag. Behöver jag förtydliga att detta året varit både händelserikt och fantastiskt?!

Istället för att fokusera allt för mycket på året som varit.. låt oss fantisera om året som väntar! 2018.. Hur stort låter inte de? I år är det bara vi själva som sätter stopp för vår framgång! Men det är faktiskt nästan lite skönt att inte ha för mycket förväntningar på året som väntar. Att få leva i nuet och göra upp planer efterhand som månaderna följer. Jag är fortfarande lite ovetande om hur vida jag får förläng vikariat eller ej, men det jag lärt mig under året som gått är att tro på mig själv och min inre styrka. Så jag vet att jag inte kommer att stå utan arbete. Sen har jag ju sommaren att se fram emot, för som jag vet redan nu är att jag tillsammans med 3 fantastiska vänner kommer att spendera en hel helg i Göteborg med säkerligen god mat, shopping och Ed Sheerans konsert!

Men vet ni vad? Nu tycker jag att vi kickar igång det nya året! 👯

Likes

Comments

Nouw Magazine