Toner i natten - Jojo Moyes

  • Utgivningsdatum: 2017-03-21
  • Antal sidor: 560 st

Handling: Ena stunden är Isabel en firad violinist i en omtalad symfoniorkester. Hon har en attraktiv make, två fina barn och en fantastisk våning mitt i London. I nästa stund har hon förlorat sin man och står ensam på ruinens brant. Mitt i hopplösheten ärver Isabel en herrgård på landet, och när grannen Matt erbjuder sig att ta hand om renoveringen tackar hon ja utan att tveka. Men Isabels omstart i livet visar sig vara allt annat än okomplicerad. Grannen Matt har en hemlig agenda med renoveringen, och det har även hans fru Laura. Fastighetsmogulen Nicholas Trent ser den gamla herrgården som en väg tillbaka till rikedom, och den mystiske Byron, vems ärenden går han egentligen? När Isabel och hennes barn flyttar in i huset, kolliderar livet och drömmarna hos alla inblandade. Hur långt är man egentligen beredd att gå för att få sitt drömhem?

Kommentar: Toner i natten var en lättsam, lättsmält och något förutsägbar bok som var perfekt att läsa mellan alla mina deckare om ond bråd död. Dock höll den inte Jojo Moyes måttet enligt mig. Jämfört med hennes andra böcker som exempelvis ’Livet efter dig’ känns det som två helt olika divisioner. Denna bok är en bok som inte sticker ut så i mängden men med karaktärer som är lätta att ta in och bra miljöbeskrivningar som man verkligen kan måla upp i tanken. Dock tycker jag att det ibland är skönt att läsa böcker som denna som inte är så ”svåra” eller ”tunga”.

Betyg: 3,5/5

Boken finns att köpa hos: Bokus & Adlibris

Böcker som jag läst tidigare av samma författare: Sista brevet från din älskade, Livet efter dig, Arvet efter dig, En andra chans

Gillar

Kommentarer