susanne ahlenius - dödlig åtrå

  • Originaltitel: -
  • förlag: Hoi förlag
  • serie: -
  • antal sidor: 307
  • målgrupp enligt mig: vuxen

Handling: "Alice Wiklund, ung utredare på rikskriminalen i Stockholm, blir utsedd att hjälpa Scotland Yard med ett långdraget fall. De jagar en seriemördare som är beräknande och samvetslös och som lämnar sina offer märkta med en bisarr kärleksförklaring.

Alice går upp i sitt nya arbete men inser snart att det inte är alla i gruppen som uppskattar hennes närvaro. Livet i London blir än mer komplicerat när hon träffar bartendern med de bärnstensfärgade ögonen som gör henne nästintill galen av åtrå. Vad är det han döljer bakom sin frustrerande arrogans?

När Alice inser vad hon måste betala för att finna sanningen är det redan försent och gränsen mellan arbete och privatliv suddas ut." (citerat från boken baksida)

Kommentar: Alltså oj, oj, oj vilken bok!! Mina förväntningar var skyhöga innan jag påbörjade den här boken och såhär i efterhand måste jag erkänna att boken var ännu bättre än vad jag trott.

Persongalleriet bjuder på intressanta och starka karaktärer som man lätt tar till sig och bara måste tycka om. Språket var klockrent och de korta, men spännande kapitlen gjorde att man aldrig kunde sluta läsa.

Jag var lite orolig för de erotiska inslagen i boken, då de ofta tar över storyn. Men - Sahlenius har hittat den perfekta balansgången och jag är mäkta imponerad. Boken är spännande från första till sista sidan och man har hela tiden nya teorier om hur den ska sluta.

Skulle det vara möjligt så skulle jag vilja ge boken 6/5 i betyg, för den överpresterar på alla de punkter som jag anser att en bra bok ska innehålla. Det finns inte mycket mer att säga... förutom att jag nu har en till favoritbok i bokhyllan.

Betyg: 5/5

Böcker som jag har läst tidigare av samma författare: -

Gillar

Kommentarer