playground - lars kepler

Utgivningsdatum: 2016-07-14
Antal sidor: 441 st
Serie: Playground, del 1

Handling: Under en insats i Kosovo blir löjtnant Jasmin Pascal-Anderson skjuten och hennes hjärta står stilla under fyrtio sekunder. När hon återvänder till livet kan hon inte sluta tala om att döden börjar med en våldsam hamnstad där de styrande håller på att förlora kontrollen över den organiserade brottsligheten.

Jasmin behandlas för sin krigspsykos, lämnar det militära och försöker leva ett stillsamt liv när någonting fruktansvärt händer. Tillsammans med sin femårige son hamnar hon i en bilolycka. På sjukhuset upptäcker läkarna en blödning från sonens kranskärl. För att kunna operera honom måste de stanna hans hjärta.

Ingen kan svara på om de många vittnesmålen från tillfälligt döda bara beror på att hjärnan reagerar panikartat på syrebristen som uppstår när hjärtat står stilla. Men Jasmin törs inte ta risken. Hon vet att hennes son inte kommer att klara sig tillbaka till livet på egen hand om hamnstaden finns på riktigt. Den andra sidan är en mycket farlig plats och farligast av allt är lekplatsen - playground.

Kommentar: Som ett inbitet Kepler-fan så måste jag faktiskt säga att Playground gjort mig besviken. Kepler lyckas alltid snärja mig med sitt skrivsätt, så även denna gång till en början. Men sedan hamnade boken i en nedåtgående spiral och blev bara mer och mer underlig. Den blir väldigt långdragen och har för min smak en för stor dos fantasi. Jag tyckte det fanns en potential i boken men det blev tyvärr platt fall.

Jag tror jag får hålla mig till Jonna Linna serien istället som jag avgudar.

Betyg: 2,5/5

Boken finns att köpa hos: Bokus & Adlibris

Böcker som jag läst tidigare av samma författare: hypnotisören, stalker, paganinikontraktet, eldvittnet

Gillar

Kommentarer