Patrioterna - Pascal Engman

Utgivningsdatum: 2018-04-17
Antal sidor: 466 st

Handling: Oron sprider sig på Stockholms nyhetsredaktioner efter mordet på en kvinnlig journalist. Medarbetare som vant sig vid att dagligen få ta emot hot fruktar nu för sina liv. Den unga Madeleine Winther på Nyhetsbladet har dock siktet inställt på något helt annat. Hon vet precis hur hon ska ta sig framåt i karriären och nu är hon på väg att göra ett rejält scoop. Carl Cederhielm har lovat dyrt och heligt att skydda landet mot fiender. Han och hans båda medsvurna har satt samman en lista med tio namn. De ska hämnas dem som inte själva kan hämnas. I ett land långt bort längtar en man hem till Sverige. Invånarna i den lilla staden är rädda för honom, han som arbetar som livvakt åt den vapen- och narkotikasmugglande ryssen. Snart kommer deras liv att vävas samman och Sverige vakna upp till en ny, skoningslös verklighet. För Carl Cederhielm är dock uppdraget långt ifrån slutfört. Det är dags att eliminera nästa person på listan.

Kommentar: Patrioterna är Engmans debutroman och jag är mäkta imponerad över den höga kvaliteten på boken. Många gånger tycker jag att debutromaner är lite halvknackiga och författaren växer under åren. Men Engman gör verkligen en rivstart. Patrioterna har en välplanerad intrig, otroliga karaktärbeskrivningar och driv i handlingen. Sättet författaren skriver på trollbinder och ena stunden sitter man leendes, för att nästa ha andan i halsen nagelbitandes. Jag har läst många råa och blodiga böcker under åren, trots det lyckas boken krypa in under skinnet på mig stundvis.

Som jag sagt många gånger tidigare har jag liiite svårt att läsa böcker som utspelar sig i andra länder. Då jag tycker nya svårutlästa städer/namn skapar oflyt i läsandet. Men det är även det enda som jag kände sänkte boken litegrann. I övrigt är jag helt klart positiv och ser fram emot vad Engman kommer bjuda på i framtiden. Det ska bli spännande att följa hans utveckling om denna höga nivå bara är början.

Betyg: 4/5

Boken finns att köpa hos: Bokus & Adlibris

Böcker som jag läst tidigare av samma författare: -

Gillar

Kommentarer