M.L. Stedman - fyren mellan haven

Utgivningsdatum: 2016-10-19

Antal sidor: 378 st

Serie: -

Handling: Det barnlösa paret Tom och Isabel Sherbourne tar anställning som fyrvaktare på en ensligt belägen ö en dagsresa från den australiensiska kusten. En morgon spolas en båt upp på stranden, där fyrvaktarparet finner ett levande spädbarn. De beslutar sig för att behålla flickan. Först när de återvänder till fastlandet inser paret vidden av sitt beslut.

Kommentar: En otroligt vacker, sorgsen och berörande historia om kärlek. Jag älskar att boken utspelar sig på tidigt 1900 tal då den gammaldags prägeln verkligen sätter rätt känsla på boken. Persongalleriet är perfekt och vem kan undgå att bli lite kär i Tom? Det som jag upplevde som en liten nackdel var att boken var något trögstartad. Men så fort man kommit in en bit så gick det inte att sluta läsa. Rekommenderar verkligen denna!!

(Jag passade också på att se filmen och kan rekommendera den med, men boken är såklart bättre. Som det alltid brukar vara. Tyckte handlingen i filmen kändes väldigt ”snabb”. Men är väl för att man får SÅ mycket mer detaljer kring allt när man läser.)

Betyg: 4,5/5

Boken finns att köpa hos: Bokus & Adlibris

Böcker som jag läst tidigare av samma författare: -

Gillar

Kommentarer