lars kepler - stalker

 • originaltitel: -
 • förlag: Albert Bonniers Förlag
 • serie: Joona Linna #5
 • antal sidor: 603
 • målgrupp enligt mig: vuxen

Handling: Rocky Kyrklund dömdes för mord för många år sedan och har sen dess fått rättspsykiatrisk vård. Kyrklund har sedan mordet varit med om en händelse som gjort att han får blackouter och han själv minns inte mordet som han uppenbarligen är skyldig till. När han äntligen får påbörja sin anpassning till samhället igen skickar någon en filmsekvens på en kvinna till polisen, som hittas död kort därefter. Mordet får starka kopplingar till Kyrklunds tidigare mord genom sitt brutala våld.

Ny filmer kommer till polisen titt som tätt och nya kvinnor hittas mördade. Samtidigt som polisen Joona Linna har varit försvunnen i över ett år och alla tror att han är död. Nästan alla.

Kommentar: Till att börja med... fråga mig inte varför jag läste del ett i serien och sedan del fem... Jag brukar försöka läsa böckerna i rätt ordning men när jag stod på bokhandeln och såg den här boken var jag bara tvungen att köpa den. Sedan kunde jag inte hålla mig ifrån att sträckläsa ut den i ett nafs.

Boken i sig är som vanligt fruktansvärt bra skriven och man är ständigt på spänn. Den är riktigt rå och läskig och man kommer aldrig våga stå nära ett fönster igen! Måste faktiskt erkänna att det här kan vara en av dom mest "obehagliga" böcker som jag läst hittills, men jag älskar det!

Dessutom bjuder Lars Kepler som vanligt på ett bra språk och starka karaktärer. Jag har inget mer att säga, utan jag bara bugar och bockar och tackar Lars Kepler för ännu en tiopoängare.

Betyg: 10/10

Böcker som jag har läst tidigare av samma författare: hypnotisören

  Gillar

  Kommentarer

  Erik Kojola
  ,
  Kepler serien om joona är nog det bästa jag läst, dock lyssnar jag på ljudböckerna men kallar det att läsa. Hela serien är underbar. Läs alla. Kan varmt rekommendera en författare från Stavsjö. Emelie schepp. Hon skriver om en åklagare här i Norrköping. Också den serien är fantastisk, lite samma tänk som kepler.

  Läs, / Erik Kojola
  moasbokhylla
  moasbokhylla,
  Samma här, älskar Joona Linna serien! Har hört fler som rekommenderar Emelie Schepp så antar att jag får köpa hem nån bok av henne! 😊
  nouw.com/moasbokhylla