kaninjägaren - lars kepler

Utgivningsdatum: 2017-07-04
Antal sidor: 571 st
Serie: Joona Linna, del 6

Handling: Joona Linna har suttit två år på den slutna anstalten Kumla när han förs till ett hemligt möte. Polisen behöver hans hjälp för att stoppa den gåtfulle mördaren som går under namnet Kaninjägaren. Den enda länken mellan offren är att de alla hör ett barn läsa upp en ramsa om kaniner innan mördaren kommer. Ödets tärningskast placerar överraskande tevekocken Rex Müller mitt i händelsernas centrum. För första gången ska han ta hand om sin son Sammy. Men istället för tre lugna veckor blir det en fruktansvärd kamp på liv och död. Joona Linna och Saga Bauer är tvungna att börja samarbeta i hemlighet för att stoppa Kaninjägaren innan det är försent.

Kommentar: Boken bjuder på en blanding av Agatha Christie - feeling och Keplers välplanerade, råa och otroligt spännande skrivsätt. Precis som tidigare böcker i Joona Linna serier så är handlingen otäck och inlindad hundra varv om och man blir överraskad av slutet. Det finns inga pekpinnar att ge utan boken klassar helt klart i toppen och får plats på hyllan med favoritböcker hemma hos mig.

(Dessutom är det extra kul att mina hemtrakter som kumla, örebro och hallsberg tas upp i boken. Även i andra delar i serien.)

Betyg: 5/5

Boken finns att köpa hos: Bokus & Adlibris

Böcker som jag läst tidigare av samma författare: playground ,hypnotisören, paganinikontraktet, eldvittnet, sandmannen, stalker

Gillar

Kommentarer