Helgonet - Carin Gerhardsen

  • Utgivningsdatum: 2018-09-14
  • Antal sidor: 294
  • Serie: Del 4 av 8 i Hammarbyserien

Handling: När den högt älskade och respekterade familjefadern Sven-Gunnar Erlandsson skjuts till döds med ett skott i nacken efter en krogkväll i glada vänners lag lamslås omgivningen. Vem kunde önska livet ur Erlandsson? Enligt alla källor en varm och generös människa, med religiöst patos och ett brinnande intresse för barn- och ungdomsfotboll. Dessutom med ett stort engagemang för samhällets utstötta.

Det är semestertider, men kriminalkommissarie Conny Sjöberg kallar samman arbetslaget från Hammarbypolisen för att ta itu med fallet. Det enda man har att gå på är en uppblött papperslapp med utfluten text och en uppsättning spelkort man funnit i offrets ficka. Kan mordet ha med poker att göra? Var Erlandsson en fuskare som gått för långt och därför avrättats med en kula i huvudet? Eller var han ett offer för någon av de människospillror han brukade besöka i husvagnsgettot i Huddingeskogen, och så generöst dela med sig av sitt överflöd till?

Utredningen leder poliserna ut på en resa till skräckinjagande platser i mörkaste skogen, till ett hillbilly-Sverige de aldrig tidigare stött på, till andra sidan jordklotet och till de svartaste delarna av människans själ.

Kommentar: Helgonet är den fjärde delen i Hammarbyserien. Hittills har jag inte blivit helt uppslukad av föregående böcker. Tyvärr inte heller denna gång. Utan det är en bra deckare men som inte sticker ut i mängden för mig. Intrigen gillade jag mycket. Men det är persongalleriet som brister för mig - det vill aldrig riktigt fastna. Ni vet när man känner att man känner huvudkaraktärerna och till och med saknar dom lite ibland? Det är det som saknas för mig. Nu i efterhand funderar jag på om det är detta som skavt lite hela serien? Men som sagt - i övrigt en okej bok. Dock tänker jag inte ge upp serien eftersom jag hört att böckerna ska blir bättre och bättre.

Betyg: 3/5

Boken finns att köpa hos: Bokus & Adlibris

Andra böcker av samma författare:

Gillar

Kommentarer