Eldslandet - Pascal Engman

  • Utgivningsdatum: 2018-09-03
  • Antal sidor: 516 st
  • Serie: Vanessa Frank, del 1

Handling: En klockbutik i Stockholm rånas, men inga armbandsur försvinner. En tid senare kidnappas framgångsrika finansmän medan deras familjer pressas på pengar. I Sydamerika pågår omfattande organhandel. Man tvingas söka sig till Sverige för att hitta kroppar till verksamheten. Polisinspektör Vanessa Frank inser att det finns ett samband mellan händelserna. Hon är avstängd från sitt arbete men går ändå in i ett flerfrontskrig mot den internationellt organiserade brottsligheten, som visar sig ha förgreningar in i den svenska poliskåren.

Kommentar: Efter att ha läst Patrioterna av Engman och gillat den så tänkte jag att jag maler på med Eldslandet direkt. Jag blev lite avskräckt av tegelstenskänslan men den försvann snabbt. Jag upplevde boken som lite trög i början med sedan drevs tempot upp rejält. Författaren bygger upp historien med flera olika trådar i olika länder som tillslut flätas samman på ett snyggt och spännande sätt.

Jag gillade persongalleriet mycket men hade lite svårt med huvudkaraktären Vanessa till en början. Men nu känns det som jag bara vill läsa mer om henne. Karaktären Nicholas tyckte jag däremot om från första stund, precis som August i Patrioterna. Jag tycker dom liknar varandra lite i sitt sätt att vara och ”klara allt” auran. Jag hoppas få läsa mer av Pascal Engman!

Betyg: 4/5

Boken finns att köpa hos: Bokus & Adlibris

Böcker som jag läst tidigare av samma författare: Patrioterna

Gillar

Kommentarer