Den lilla bokhandeln runt hörnet - Jenny Colgan

  • Utgivningsdatum: 2018-05-15
  • Antal sidor: 343

Handling: Nina Redmond älskar böcker och som bibliotekarie får hon göra det hon gillar allra mest matcha rätt bok med rätt person. Men när hennes älskade bibliotek tvingas stänga står hon plötsligt utan jobb och har ingen aning om vad hon ska ta sig till. Men så hittar hon en annons om en charmig liten skåpbil och får en idé: hon ska starta en egen bokhandel, på hjul!

Med all styrka, mod och optimism som hon kan uppbåda och därtill sitt livs samlade besparingar gör Nina sig redo för en nystart i de vackra skotska högländerna. Men verkligheten visar sig vara något helt annat än den verklighet hon gärna drömmer sig bort i. Hon möter en mängd människor som både förgyller och förpestar hennes tillvaro, till exempel en charmig tågkonduktör och en barsk och fåordig bonde på granngården.

Kommentar: Den lilla bokhandeln runt hörnet är en lättsam och ganska förutsägbar bok. Till en början tyckte jag att den var trög men tillslut infann sig Colgan-känslan. Jag gillar karaktärerna och miljön mycket. Stundtals önskar jag att jag själv fick vara en del av allt. Så orkar man stå ut en liten trög början så får man ta del av en varm bok som är sådär lagom ”feel-good”.

Betyg: 3/5

Boken finns att köpa hos: Bokus & Adlibris

Andra böcker som jag läst av samma författare:

Gillar

Kommentarer