anna lönnqvist - tjugo år till dig

  • Originaltitel: -
  • förlag: Ordberoende förlag
  • serie: -
  • antal sidor: 291

Handling: "Linn har en turbulent sommar bakom sig. När hon på egen hand bestämmer sig för att uppfylla sin längtan efter barn slutar det i en smärtsam förlust. Hon flyr från sin barninredda lägenhet i Stockholms innerstad till natursköna Abisko.

På fjällstationen jobbar Joel. Han har bara en het önskan i livet, men förhoppningarna går i kras när flickvännen sviker. Han lämnar förortsvillan i Stockholm för nordligaste Lappland.

För tjugo år sedan möttes Linn och Joel på en stökig universitetsfest. En kväll Joel aldrig glömt men som Linn knappt kommer ihåg. Omgivna av det vackra och dramatiska fjällandskapet korsas nu deras vägar igen. Men de hinner inte mer än träffas innan deras tidigare liv kommer ikapp.

Vad hände egentligen luciakvällen för tjugo år sedan? Varför vägrar Carin, den sjuttioåriga kvinnan på tåget, att lämna Linn ifred? Och varför riskerar Joel allt för att bevara sin hemlighet? Under några omtumlande och dramatiska septemberdagar tvingas Linn och Joel söka inom sig för att få svar. Men går det att släppa taget om den enda drömmen man någonsin haft?" (citerat från bokens baksida)

Kommentar: Den här boken föll mig verkligen i smaken, den är väldigt mysig samtidigt som den tar upp en rad viktiga saker - att förlora ett ofött barn, sterilitet, att våga ta steget och göra något på egen hand, vänskap, att kunna hitta lyckan efter något som vänder ens liv upp och ner med mera. Förutom det så levererar Lönnqvist en bok med bra karaktärer och härliga miljöbeskrivningar, jag själv blir faktiskt sugen på att vandra på fjäll och se norrsken. Språket är även det klockrent, simpelt och lätt att ta sig igenom.

Det enda som jag kan kritisera är egentligen att vissa delar i boken var lite väl långdragna, annars gillade jag den skarpt!

Betyg: 4/5

Böcker som jag har läst tidigare av samma författare: -

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229