Handling: En sextonårig flicka hittas dödad en sommardag i en flod utanför Frankfurt. Flickan har blivit mördad och den döda kroppen har spår efter brutal misshandel. Men ingen saknar henne. Flera veckor efter fyndet står Oliver von Bodenstein och Pia Kirchhoff fortfarande rådlösa i sökandet efter vem flickan kan vara. Men så landar ett nytt fall på deras bord. En rikskänd programledare har misshandlats och låsts in i bagageutrymmet i sin bil. Detta händer i samband med att hon börjat jobba med ett nytt reportage om en hemlighetsfull organisation med medlemmar från samhällets högsta skikt. De två fallen flätas samman mer och mer ju längre Bodenstein och Kirchhoff gräver i de båda fallen och en fruktansvärd hemlighet kommer upp till ytan, som kommer dem obehagligt nära.

Kommentar: Om jag har förstått det rätt så är detta den femte boken i Neuhaus serie om Bodenstein och Kirchhoff och 'Snövit ska dö' är den föregående delen, alltså bok nummer fyra. Men hittills finns bara dessa översatta till svenska. Till en början trodde jag nämligen att detta var en serie där 'Snövit ska dö' var den första delen och denna bok uppföljaren, men så fel man kan ha.

Men denna femte del i serien tycker jag har en del likheter med föregående bok. Där upplevde jag ett väldigt brett persongalleri och detta hänger fortfarande kvar. Nu tycker jag dock att karaktärerna får mindre personlighet och att man endast får en liten raspning på ytan. Detta gör boken lite mindre levande och svårare att hänga med i eftersom styckena i boken hoppar mellan de olika karaktärerna. Jag har även märkt att jag hakar upp mig på att namnen på alla platser i boken har svårlästa utländska namn. Det gör att jag helt enkelt fastnar på orden och läsflytet påverkas. Dock är inte detta något man kan ändra på eftersom boken är översatt, men jag upplevde det faktiskt som lite jobbigt.

Annars tycker jag att intrigen i sig är bra även om den är hemsk där barn far väldigt illa. Det driv som jag önskar i en riktigt bra deckare finns inte riktigt även om boken stundvis var riktigt spännande. Kapitlen i boken kändes också lite väl långa, jag gillar mest snabba rappa kapitel som lämnar en nyfiken. Så boken får ingen plats att värma i min bokhylla där högsta-betyg-böckerna står, men boken är klart godkänd.

Betyg: 3/5

Boken finns att köpa hos: Bokus & Adlibris

Böcker som jag läst tidigare av samma författare: Snövit ska dö

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments