Handling: "Äntligen hade tillvaron ordnat sig för Arbogatjejen Emma. Hon som alltid fallit för fel killar och tidigt blev ensamstående mamma med två barn. Nu hade hon mött en trygg man och de planerade för ett liv tillsammans. Men en kväll stod någon ur det förflutna i dörren och tragedin var ett faktum. Emma blev svårt misshandlad. Hennes barn Max och Saga hade aldrig någon chans. När Emma vaknade upp befann hon sig i en märklig polisutredning där hon hölls isolerad utan att veta vad som hade hänt henne - eller barnen. Hon som varit en vanlig småstadsflicka blev sedan rikskänd när hon valde att träda fram och berätta om sina upplevelser. Emmas starka utstrålning möttes av djup beundran men också misstro. "Hur kan hon se så glad ut?" Man tycktes vilja att Emma skulle gråta och hata. Med sin sorg ifrågasatt tog sig Emma igenom två rättegångar och pekade ut sina barns mördare. Hon omvandlade tyskans hat till kärlek och framtidstro. Men bakom fasaden pågick varje sekund en kamp för att orka ta sig tillbaka till livet." (citerat från bokus)

Kommentar: Innan jag läste boken så hade jag både lyssnat på P3 dokumentär om Emma och det som hände henne, samt läst en del på internet. Så ingenting i boken var direkt nytt utan jag kunde väl i princip händelseförloppet utantill. Så boken var helt okej men ingen höjdare, man fick inte jättemycket mer detaljer än vad man kan få tag på via internet. Känner man däremot inte till Arbogamodern sedan innan kan jag tänka mig att man tycker boken är väldigt bra. Så jag vill ändå rekommendera den.

Betyg: 3,5/5

Böcker som jag läst tidigare av samma författare: -

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

  • förlag: Albert Bonniers Förlag
  • serie: Bodenstein & Kirchhoff
  • antal sidor: 435 st

Handling: "En grå och regnig novemberdag finner några byggarbetare skelettet efter en ung flicka på den gamla övergivna militärflygplatsen utanför Frankfurt. Kort därefter blir en kvinna nedknuffad från en gångbro vid motorvägen inte långt därifrån. Kriminalpoliserna Pia Kirchhoff och Oliver von Bodenstein upptäcker snart att spåren efter de båda händelserna pekar åt samma håll, och deras efterforskningar leder till det förflutna.

Mer än tio år tidigare försvann två tonårsflickor, Laura och Stefanie, i den pittoreska lilla byn Altenhain. Trots bristen på säkra bevis pekades Stefanies tjugoårige pojkvän Tobias ut som förövare och dömdes till fängelse. Nu är han ute och har återvänt till sitt barndomshem. Där möts han av bybornas fientlighet och misstänksamma blickar - och kanske mer än så. Kvinnan som knuffades från bron visar sig nämligen ha en koppling till Tobias.

Pia Kirchhoff och Oliver von Bodenstein försöker bringa klarhet i överfallet, men hindras av en mur av tystnad. När ännu en flicka försvinner i Altenheim börjar en häxjakt i byn." (citerat från bokus )

Kommentar: Jag tyckte att den här boken var väldigt bra men framförallt spännande. Man hade svårt att lista ut hur boken skulle sluta och man kom hela tiden på nya förslag på hur handlingen skulle knytas ihop. Det enda som var negativt var att boken innehöll väldigt många karaktärer, men efter ett tag hade man koll på vilka alla var. Rekommenderar denna!

Betyg: 4/5

Böcker som jag läst tidigare av samma författare: -

Likes

Comments