• förlag: Massolit Pocket
 • serie: Emma Sköld #4
 • antal sidor: 364 st

Handling: "Kriminalinspektör Emma Sköld vaknar på sjukhus efter fem månader i koma. Det sista hon minns är att hon lämnade sin fyra veckor gamla dotter och åkte till stallet för att rida. Under Emmas frånvaro har hennes sambos förra flickvän tagit på sig rollen som ny mamma. En uppgift hon trivs alltför väl med. Emma försöker febrilt tvinga fram minnen av ridolyckan och blir alltmer övertygad om att ett brott har begåtts. Men vem skulle vilja henne något illa? Så länge Emma befinner sig på intensiven är säkerheten rigorös, men när hon flyttas till avdelning 73 kan vem som helst komma henne nära." (citerat från bokus)

Kommentar: Som vanligt så fortsätter Sarenbrant att leverera. Känns lite tjatigt att återigen säga att hon bygger upp boken bra, har lagom långa kapitel, levande karaktärer och ett bra språk. Men hon har ju faktiskt det i alla sina böcker. Det enda som skiljer den här boken från dom andra är att slutet lämnar en väldigt förvirrad. Så jag skulle nog rekommendera att ha uppföljaren redo i bokhyllan. (vilket jag tyvärr inte har. Än.)

Betyg: 4/5

Böcker som jag har läst tidigare av samma författare: Vecka 36 , Istället för dig , Vila i frid, Andra andningen , Visning pågår

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

 • serie: Sagan om isfolket #3
 • bokens längd: 8 h & 18 min
 • uppläsare: Julia Dufvenius

Handling: "Sol Angelica har fyllt 20 och skall resa ut i den stora världen. Äntligen är hon fri. Fri till att söka efter häxorna vid Brösarps Backar. Fri att dyrka mörkrets makter och göra allt det som hon så länge drömt om. Men Sol är inte bara upptagen av det onda. För sina närmaste är hon beredd att gå genom eld och vatten. Ja, till och med att offra sitt eget liv..." (kopierat från bokus)

Kommentar: Avgrunden är alltså del tre i sagan om isfolket. I den här delen så är serien mest fokuserad kring Sol Angelica och hennes föräldrar som man fått följa tidigare i serien, Silje och Tengel, har inte lika stor plats. Vilket jag tycker är lite tråkigt, då jag hade velat följa alla i familjen lika mycket som tidigare. Dessutom så har dom "erotiska/sexuella" inslagen fått en större del i den här boken tycker jag. Dock så kommer dom på passande ställen, men jag hade gärna hört mer om annat istället.

Kort och gott kan jag säga att jag inte tycker att den här delen av sagan höll måttet om man jämför med föregående böcker, men den var fortfarande bra. Kanske är det jag som bara blivit lite väl fäst vid Tengel och Silje och vill höra mer av dom?

Betyg: 4/5

Böcker som jag har läst/lyssnat på tidigare av samma författare: Trollbunden & Häxjakten

Likes

Comments

 • serie: Sagan om isfolket #2
 • bokens längd: 7 h & 23 min
 • uppläsare: Julia Dufvenius

Handling: "Silje och Tengel hade fallit till ro i Isfolkets dal, och Silje var lycklig som tengels hustru. Ändå längtade hon ut ur denna trånga dal med dess märkliga trångsynta människor. I synnerhet fruktade hon Hanna, denna uråldriga häxa som förtjust lärt Tengels systerdotter Sol, alla sina häxkonster. Nu vilade hotet om en kommande katastrof över dalen och dess invånare. Hanna hade förutspått det, och hon hade aldrig fel..." (kopierat från bokus)

Kommentar: Del två i sagan om isfolket höll verkligen samma nivå som del ett. Den var spännande rakt igenom och väldigt fängslande trots att det inte alltid hände så mycket. Man blir väldigt fäst vid Silje och Tengel och deras lilla familj och vill veta allt om hur det går för dom.

Julia Dufvenius fortsätter prestera bra som uppläsare och språket har kvar det gammalmodiga i även den här delen, vilket jag verkligen gillar. Så jag kan fortfarande rekommendera serien till er.

Betyg: 5/5

Böcker som jag har läst/lyssnat på tidigare av samma författare: Trollbunden

Likes

Comments

 • serie: -
 • bokens längd: 7 h & 28 min
 • uppläsare: Melissa Hughes & Björn Granath

Handling: "Pojken som överlevde Förintelsen är en oerhört stark berättelse om den lilla pojkens hårda kamp för sitt liv i Auschwitz och Sachsenhausen. Men boken handlar också om livet efter. Om hur Thomas befriades av polska och sovjetiska trupper en månad före sin elvaårsdag, om hur han placerades på barnhem i Polen och om hur han till sist återförenades med sin mor." (kopierat från bokus)

Kommentar: När jag började att lyssna på boken så tänkte jag ge upp efter bara fem minuter, för jag hade väldigt svårt med Björn Granath som uppläsare. Men jag gav inte upp utan fortsatte och tillslut började jag gilla hans sätt att läsa/berätta. Boken var även ganska seg i början men sen kom den verkligen igång och var superspännande. När man fick höra om hur Thomas hade haft det i koncentrationslägren så sögs man verkligen in i berättelsen.

Tyvärr tyckte jag inte alls om den senare delen av boken, då fick man höra om Thomas liv efter förintelsen. Mycket handlade om hans jobb och hur han jobbade kring mänskliga rättigheter vilket inte var så intressant enligt min mening. Jag hade hellre hört mer detaljerat om hur han levde i koncentrationslägren, vad han såg där, vad som hände, hur mötet med olika människor var, när han träffade sin mamma igen och så vidare. Men boken får iallafall godkänt.

Betyg: 3/5

Böcker som jag har läst/lyssnat på tidigare av samma författare: -

Likes

Comments

 • förlag: Ponto Pocket
 • serie: Emma Sköld #3
 • antal sidor: 410 st

Handling: "Morgonen efter familjen Göranssons husvisning i Bromma hittar sexåriga dottern Astrid sin pappa brutalt mördad i gästrummet. Inget tyder på inbrott och mordvapnet är en av familjens egna köksknivar. Har någon dröjt sig kvar efter visningen? Det enda som talar för det är att Astrid påstår att en främling har klappat henne på kinden under natten.

Kriminalinspektör Emma Sköld utreder fallet. Hon misstänker att mannens hustru kan ligga bakom dådet, och hemligheter som avslöjas stärker teorin. Men när fler mord sker i samband med husvisningar ställs allt på ända. Vad är det egentligen som pågår i det på ytan idylliska bostadsområdet? Och vad är kopplingen mellan offren?" (citerat från bokus)

Kommentar: Sofie Sarenbrants böcker blir verkligen bara bättre och bättre! Som vanligt har boken precis lagom långa kapitel som slutar lika spännande varje gång, ett enkelt språk och karaktärerna lever vidare på ett bra sätt.

Visning pågår är nog den boken av Sarenbrant som jag tycker har varit mest spännande hittills. Jag låg uppe jättesent en natt för att jag tänkte "ett kapitel till, sen sover jag", men det blev visst att jag läste alla kapitel som jag hade kvar till bokens slut. Så jag kan varmt rekommendera den här boken, för den håller verkligen måttet för hur en bra deckare ska vara!

Betyg: 4,5/5

Böcker som jag har läst tidigare av samma författare: Vecka 36 , Istället för dig , Vila i frid , Andra andningen

Likes

Comments

 • förlag: Bornelings Förlag
 • serie: -
 • antal sidor: 121 st

Handling: "På flykt undan Styx soldater söker de båda syskonen Sofia och Leo skydd i en ihålig ek. Trädet sluts omkring dem och de märker när hålet öppnar sig igen att de befinner sig i en helt annan värld. Kvar finns inga mörka gator och betonghus i spillror. Grönskan som omger dem badar i ljus. Rakt under deras fötter finns frodigt grönt gräs och färgglada blommor. Framför dem en sommaräng. De har kommit till Sagofallen.

Med hjälp av enhörningen Månstråle ger sig barnen ut på ett hisnande och farligt äventyr, samtidigt som en ryslig kamp rasar mellan de svarta och vita pjäserna på schackbrädet!" (citerat från bokus)

Kommentar: Det här är den första barnboken som jag recenserar och jag måste erkänna att det faktiskt har varit ganska svårt och klurigt. Det är svårt att tänka hur boken skulle uppfattas ur ett barns perspektiv, men jag har försökt så gott jag kan.

Till att börja med så tycker jag att boken har ett bra upplägg, lagom långa kapitel och med bilder på rätt ställen. Språket är nog passande för barn mellan 9-12 år men med vissa svåra ord för de yngre (vilket dock är utvecklande).

Bokens handling tycker jag är bra och fantasifull. Kanske kan den anses vara liiite "skrämmande" eller "läskig" för ett yngre barn men på en rimlig nivå. Allt som allt så tycker jag att boken får godkänt, den är spännande och fantasifull med ett bra upplägg. Dock så ger jag den bara betyget 3/5 för att jag själv tycker det är svårt att bilda mig en uppfattning kring hur ett barn skulle uppfatta boken och därför är det svårt att sätta ett rimligt betyg. Hoppas ni förstår hur jag menar.

Betyg: 3/5

Böcker som jag har läst tidigare av samma författare: -

Likes

Comments

 • serie: Ryggdjur
 • antal delar i serien: 10 st
 • uppläsare: Rakel Wärmländer

Handling: "Stockholm 1993. Jessika och Simon lever båda lite vid sidan av samhället. Som långtradarchaufför på Pripps har Simon ofta långa körningar och Jessika jobbar i en videobutik på Sveavägen och drömmer om ett bättre liv. Hon försökte lämna sin kriminella kille Danne för Simon en gång, men då hände det grejer som fick henne att gå tillbaka. Så nu är hon där igen, och önskar att allt vore annorlunda. Men ett rånförsök i videobutiken ändrar allt och snart är Jessika och Simon på flykt - från Danne, från verkligheten och från det där oförklarliga som drabbat Simon och som ingen av dem pratar om." (citerat från Storytel)

Kommentar: Ryggdjur är en serie uppdelad i tio delar där varje del är cirka en timme lång. Serien beskrivs som en skräckhistoria som är lite skruvad och jag kan till viss del hålla med. Skräckhistoria? Nej. Skruvad? Ja! Utan att avslöja för mycket så handlar serien alltså om ett "ryggdjur" som sprids och jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Det känns som hela den biten blev alldeles för mycket och tog över hela serien. Annars var serien ganska spännande och bra med allt som hände kring Jessika, Simon, Danne, rånförsöket och så vidare.

Dock verkar det som om det kommer komma en fortsättning på serien, annars känns slutet lite underligt tycker jag. Men i och för sig så upplevde jag hela serien som lite underlig... Hur som helst så kan jag inte direkt rekommendera serien, möjligtvis om man är lite mer fantasifull än jag kanske.

Betyg: 3/5

Böcker som jag har läst tidigare av samma författare: -

Likes

Comments