• originaltitel: -
 • förlag: Theréze Ingmarson
 • serie: böckerna om Sophie #2
 • antal sidor: 288 st

Handling: "Det är höst när Sophie återvänder till Älvdalen och bosätter sig på den gård hon köpt djupt inne i skogen. Nya vänner och känslorna för Christer får henne att lämna västkusten för gott. Hon fyller gården med vanskötta djur som en avliden släkting lämnar efter sig.

Samtidigt maler minnen från sommarens otäcka händelser vid sommarstugan nästgårds. Och vem ses som mest varglik, giriga arvtagare eller de fyrbenta som smyger runt knuten, allt medan kylan tränger sig på."

Kommentar: Thereze gör det igen! Boken har en vardaglig anda som är lätt att fastna för och relatera till, miljöbeskrivningarna i boken är fantastiska och språket är bra och enkelt att ta sig igenom. Förutom den vardagliga lättheten har boken även ett driv framåt och ett känslomässigt djup som fäster tag i en och som får en att tänka till. Jag gillar del två om Sophie lika mycket som första delen och kan verkligen rekommendera den!

Betyg: 4/5

Böcker som jag har läst tidigare av samma författare: Flugfiskarens dotter

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

 • originaltitel: -
 • förlag: Ponto Pocket
 • serie: Emma Sköld #1
 • antal sidor: 379 st

Handling: "En känd skådespelerska hittas medvetslös i kvinnornas tvagningsrum i Yasuragi Hasseludden och kort därefter upptäcks ett äldre par döda i rum 327. Ingen av incidenterna verkar vara annat än olyckor, men hotellchefen Peter Berg och vd:n Nils Wedén får ändå onda aningar. När ytterligare en person avlider på spa-anläggningen, den här gången i de varma källorna utomhus, går det inte att förneka att det måste finnas ett samband mellan dödsfallen.

Emma sköld på Nackapolisens kriminalavdelning kopplas in som ansvarig och hon upptäcker ganska snart att detta inte är något rutinfall"

Kommentar: 'Vila i frid' är Sofie Sarenbrants första del i serien om Emma Sköld. Jag själv tycker att boken var lite seg i starten och det som fick mig att fortsätta läsa var karaktärernas liv vid sidan av utredningen, inte själva mordutredningen som brukar vara det som driver mig att vilja läsa mer. För utredningen kändes ganska "tråkig" medans Sarenbrant skrev om karaktärernas liv väldigt bra och spännande.

Men tillslut vände allt och slutet/upplösningen av brotten var superbra tycker jag. Dessutom är språket i boken enkelt att ta sig igenom och kapitlen är precis lagom långa. Jag kommer garanterat läsa del 2!

Betyg: 3,5/5

Böcker som jag har läst tidigare av samma författare: Vecka 36 & Istället för dig

Likes

Comments

 • Namn: Susanne Ahlenius
 • Ålder: 46
 • Bor: Värmdö
 • Familj: Man och två barn
 • Jobb: Egen företagare
 • Intressen: Skriva, läsa, titta på filmer och att vara med vänner och familjen.

-Vem är Susanne Ahlenius?

Till viss del en introvert person som gillar mitt eget sällskap. Jag är målmedveten när det kommer till mitt arbetsliv och jag vet vad jag vill och ser till att skaffa mig det. Ett livsmotto som jag lever efter är att jag inte vill dö nyfiken.

-Din sämsta respektive bästa egenskap?

Jag är impulsiv och skulle kanske ta lite tid till att tänka efter innan jag påbörjar saker. Det kan vara både en negativ och positiv egenskap. Min bästa egenskap är att jag är en doer not a talker. Jag får saker ur händerna.

-Vad är det bästa respektive sämsta med att vara en författare?

Det bästa är att få skapa sig en värld man kan göra vad man vill med. Få vara kreativ och skriva något som berör läsare. Det är en häftig känsla att jag skriver något som andra tycker om. Det sämsta är den hårda konkurrensen och bruset man måste igenom.

-Har du någon förebild?

Jag gillar kvinnor som inte tar någon skit och kör sitt eget race men samtidigt är ödmjuka och ser till att lyfta andra. Men någon direkt förebild har jag inte.

-Vem är din favoritförfattare & vilken är din favoritbok?

Jag har inte bara en favorit utan ett antal som jag gillar.

Cilla & Rolf Börjlind och deras bok Springfloden är en favorit. När det gäller utländska författare gillar jag Sharon Bolton och Nu ser du mig. Sedan är jag svag för Stephanie Meyer och Twilightsagan. Cassandra Clare och hennes serie Mortal Instruments. Och sist men inte minst Sylvia Day och hennes Crossfire serie.


-Vad inspirerade dig till att börja skriva? har du alltid skrivit?

Jag tyckte att det fanns dåligt utbud av svensk erotisk litteratur. En kväll 2009 satte jag mig i min favoritfåtölj i vardagsrummet och började skriva. Utan att veta hur egentligen men jag hade en story som drev mig framåt.

Det finns många som säger att de ville bli författare när de var små men så har det aldrig varit för mig. Men när jag började skriva på Dödlig åtrå 2010 visste jag att det var författare jag ville och skulle bli.

-Hur kom du på iden att skriva just erotiska deckare? Har det alltid varit självklart att skriva inom den genren?

Konkurrensen inom deckargenren är mördande och eftersom jag redan skrev på mina erotiska noveller var det inte långt till att blanda deckare med erotik då jag gillar att läsa deckare och skriva erotik.Om du inte hittar det du vill läsa, skriv det själv!

-Kan du berätta lite kort hur det gick till när du skrev dina böcker Dödlig åtrå och Dödligt dubbelspel? (Hur föddes iden om böckerna? Hur gick du tillväga när du skrev dem? Osv)

I november 2010 var jag i London med mina väninnor. Jag hade fått resan i 40-års present. När expresståget från Heathrow rullade in på Paddington station och jag klev ut på plattformen blev jag kär. Det finns inget annat sätt att förklara det på.

Jag blev förälskad i London. Människorna, arkitekturen och miljön. Det är en kärlekshistoria som håller i sig än idag. Jag kan säga att jag längtar dit varje dag.

Idén till Dödlig åtrå kom till mig sista kvällen när vi skulle ta en drink. Vi var rätt trötta och orkade inte gå långt. En bit från hotellet hittade vi en pub. The Victoria.

Det var som att kliva in ett annat sekel. På väggarna hängde det tavlor på Drottning Victoria, hästar, hundar och pampiga slott. Brokiga tapeter och mörka träslag med tidstypiska lampor och en storslagen bardisk. En gemytlig stämning och ett härligt sorl av samtal mellan personalen och gästerna.Det var som att gå in i en varm kram.

Vi hittade en mysig plats vid den öppna spisen och beställde Mulled Wine, som är som glögg fast godare. En härlig kväll som blev bättre av att det fanns en snygg bartender att titta på.

Jag tror att alla de här ingredienserna utgjorde en bra grund för en berättelse och ett frö till Dödlig åtrå började gro.

Att jag skulle skriva en trilogi var med i beräkningen från början då jag var fast besluten att skapa mig ett namn som författare och då måste man leverera. Men det tog inte förrän till 2014 som Dödlig åtrå kom ut. Jag började skriva på Dödligt dubbelspel i slutet på 2014 men var inte helt nöjd men till slut fick jag ihop den. Nu ska jag börja skriva på sista delen, Dödlig hämnd och den planeras att komma ut 2018.

-Kan du beskriva din boktrilogi i korta drag (för någon som inte läst den)?

Det handlar om Alice Wiklund, polis som arbetar vid Rikskriminalen i Stockholm. Hon får en chans att bistå Scotland Yard med ett utdraget fall där en seriemördare lämnar sina offer med en bisarr kärleksförklaring.

Hon hamnar i ett team som inte direkt tar emot henne med öppna armar.

Alice har en del känslomässigt bagage med sig och har svårt att släppa människor inpå livet. När hon träffar en bartender vet hon inte hur hon ska bete sig. Hon känner en stark attraktion men försöker vifta bort det men kan inte låta bli att dras till honom fast han är vresig och rent av elak.

I jakten på seriemördaren dras Alice in i en katt och råtta lek och till slut är det hon som blir den jagade.

Alice blir besatt av seriemördaren och det är en besatthet som vi får följa i del två, Dödligt dubbelspel, där hon utforskar om ondska kan gå i arv. Hon utsätter sig återigen för fara och kommer i kontakt med mördarens tvillingbror. Vem är vem?

I den avslutande delen kommer läsaren få följa med när Alice tar sig an sitt mörka förflutna när hennes syster försvinner.

-Vilka svagheter respektive styrkor ser du i dina böcker?

Ibland kan det vara svårt att balansera deckare och erotik. I Dödlig åtrå var jag lite feg när det kom till erotiken men inför tvåan skrev jag dubbelt så mycket erotik. Det var det som mina läsare ville ha och eftersom jag älskar mina läsare är jag lyhörd för vad de vill ha. Då får deckardelen stå tillbaka lite tyvärr.

-Är dina böcker baserad på egna erfarenheter eller är allting påhittat? Finns exempelvis karaktärerna på riktigt?

Det är fiction rakt igenom och med en XLportion fantasi.

När det kommer till karaktärerna har jag haft bartendern, Stewart Rimes, som jobbade på puben 2010 som förebild. Pubägaren Chris har jag lånat namnet av. Tyler Rimes, den ena huvudkaraktären har fått sina yttre drag av Alistair Appelton från tv-serien En plats på landet.

-Hur ser du på den erotiska delen i dina böcker/noveller? (Jag menar att många anser sex som något ”man inte talar högt om”, medans du skriver om det väldigt öppet i dina böcker och noveller.)

Jag älskar att skriva erotik och förhoppningsvis märks det i mina berättelser. Det där är lite märkligt för vi har inga problem med att läsa deckare med lemlästade barn och äckliga mördare men plötsligt blir vi pryda när man målar upp något som vi alla kan relatera till. Och njuta av. Jag brukar säga att man ska ta fram sin inre gudinna när man skriver erotik. Om du inte själv blir upphetsad när du skriver kan du inte förvänta dig att läsarna blir det.

-Hur går skrivandet kring sista delen i din trilogi?

Just nu går det otroligt trögt men det gör det nästan alltid när jag släppt en bok. Det är precis som om jag är dränerad på energi men jag har hela tiden berättelsen i tankarna. När Alice tröttnar på att vara inne i mitt huvud säger hon till!

-Har du funderat på att utveckla trilogin till en hel serie istället? Eller är det hundra procent säkert att det är sista boken som du skriver på/ska skriva nu?

Vid ett svagt tillfälle för några månader sedan fick jag för mig att avsluta trilogin på ett hemskt sätt men sen tänkte jag om. Jag kommer vara helt slut när jag lämnar in den sista delen men samtidigt älskar jag mina karaktärer. Mina läsare älskar Alice & Co så nu har jag tänkt om. Jag stänger inga dörrar men efter den sista delen kommer jag skriva på annat ett tag och då inom romance och renodlad erotik. Vem vet, den tredje delen kanske blir en bästsäljare så att jag måste fortsätta skriva på fler delar.

-Vad är ditt bästa tips för någon som vill skriva en bok?

Läs mycket i genren du vill skriva i. Gå kurser och sätt dig och skriv. När du har kommit en bit på väg anlita en skrivcoach och när du har ett råmanus anlita lektör.

-Aldrig mer få skriva eller aldrig mer få läsa?

Den var svår men jag säger aldrig mer få läsa för om jag skriver måste jag ju läsa ;-)

-Vad skulle du ta med dig till en öde ö? (du får inte välja ett färdmedel därifrån)

Tändstål, fiskenät, hängmatta och min älskade spikmatta.

-Om du fick träffa vem du ville, död eller levande, vem skulle du vilja träffa då?

Elvis Presley

-Om du hade tre önskningar, vad skulle du önska dig? (du får inte välja oändligt med önskningar)

Att jag och min familj får vara friska och ett antal miljoner på kontot skulle underlätta.

Likes

Comments