• originaltitel: -
 • förlag: Type & Tell
 • serie: -
 • antal sidor: 259

Handling: "Du går till jobbet varje dag men hatar det. Du ser bara mörker, inget ljus. Du är desperat och vill försvinna. Du har försökt. Du har misslyckats. Du klarar det inte.

Du hittar en annons på internet, den ger dig lösningen du letar efter. "Jag söker dig livströtta människa."

Du erbjuds flera miljoner kronor för att delta i ett experiment. En miljon för varje månad du lever, därefter en säker död. Det låter bra, nästan för bra för att vara sant. Du kastar dig huvudstupa in i den nya tillvaron; miljonerna, människorna, resorna. Kvinnorna.

Snart tänker du inte lika ofta på att du vill dö.

Snart tänker du inte lika ofta på att du vill försvinna.

En dag får du ett mejl som förändrar allt. Men du vet att det är försent: du har redan skrivit avtal med en mördare. Du vet att du snart ska dö.

Tunneln blir bara mörkare. Tunneln i slutet av ljuset. Hur mycket är ditt liv egentligen värt?" (citerat från bokens baksida)

Kommentar: Den här boken är ett kolsvart djup av ångest och mörka tankar, vilket är så olikt mitt eget liv, därför hade jag väldigt svårt att ta till mig boken eller på något sätt kunna känna en koppling till den - vilket är viktigt för mig att få när jag läser.

Boken hade ett ganska annorlunda språk, vilket jag antar användes för att späda på allt det mörka. Dock tilltalade det mig inte och jag hade verkligen svårt för den här boken. Så tyvärr så får den inget höjdarbetyg från mig.

Men jag vill ändå rikta ett tack till Martin Falkman för att jag har fått läsa din bok!

Betyg: 2/5

Böcker som jag har läst tidigare av samma författare: -

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

 • Originaltitel: -
 • förlag: Ordberoende förlag
 • serie: -
 • antal sidor: 291

Handling: "Linn har en turbulent sommar bakom sig. När hon på egen hand bestämmer sig för att uppfylla sin längtan efter barn slutar det i en smärtsam förlust. Hon flyr från sin barninredda lägenhet i Stockholms innerstad till natursköna Abisko.

På fjällstationen jobbar Joel. Han har bara en het önskan i livet, men förhoppningarna går i kras när flickvännen sviker. Han lämnar förortsvillan i Stockholm för nordligaste Lappland.

För tjugo år sedan möttes Linn och Joel på en stökig universitetsfest. En kväll Joel aldrig glömt men som Linn knappt kommer ihåg. Omgivna av det vackra och dramatiska fjällandskapet korsas nu deras vägar igen. Men de hinner inte mer än träffas innan deras tidigare liv kommer ikapp.

Vad hände egentligen luciakvällen för tjugo år sedan? Varför vägrar Carin, den sjuttioåriga kvinnan på tåget, att lämna Linn ifred? Och varför riskerar Joel allt för att bevara sin hemlighet? Under några omtumlande och dramatiska septemberdagar tvingas Linn och Joel söka inom sig för att få svar. Men går det att släppa taget om den enda drömmen man någonsin haft?" (citerat från bokens baksida)

Kommentar: Den här boken föll mig verkligen i smaken, den är väldigt mysig samtidigt som den tar upp en rad viktiga saker - att förlora ett ofött barn, sterilitet, att våga ta steget och göra något på egen hand, vänskap, att kunna hitta lyckan efter något som vänder ens liv upp och ner med mera. Förutom det så levererar Lönnqvist en bok med bra karaktärer och härliga miljöbeskrivningar, jag själv blir faktiskt sugen på att vandra på fjäll och se norrsken. Språket är även det klockrent, simpelt och lätt att ta sig igenom.

Det enda som jag kan kritisera är egentligen att vissa delar i boken var lite väl långdragna, annars gillade jag den skarpt!

Betyg: 4/5

Böcker som jag har läst tidigare av samma författare: -

Likes

Comments

 • Originaltitel: -
 • förlag: Hoi förlag
 • serie: -
 • antal sidor: 258

Handling: "Systrarna Kristin och Marie lever två helt olika liv i varsin del av landet, och utan någon kontakt med varandra. Gemensamt för dem båda är drömmen om en förändring.

Kristin är advokat och gift med den framgångsrike stjärnadvokaten Johan Adelsten. De bor i centrala Stockholm och har sina två små döttrar. Deras liv kantas av lyxiga middagar och glamorösa fester. När hon förväntas bli delägare i advokatbyrån hon arbetar på inser hon att hon egentligen vill göra något helt annat. Något som hennes svärmor med alla medel försöker stoppa.

Marie är barnskötare och gift med Håkan. De bor i ett renoveringsobjekt på landet utanför Göteborg. Hon går kvällskurser för att skola om sig till ekonom. Hon bär på en djup sorg och saknad. Motvilligt inser hon att hennes äktenskap knakar i fogarna, men vill få ordning på förhållandet, eller vill hon lämna Håkan?

Omständigheterna gör att systrarna till slut träffas - något de inte är beredda på." (citerat från bokens baksida)

Kommentar: Den här boken bjuder på en story som många nog kan relatera till, det är allt ifrån familjedrama, skilsmässor, förlust av ett barn, husförsäljning och fina middagar. En salig blandning som tillsammans utgör en väldigt bra bok!

Karaktärerna är jordnära och även dom är lätta att relatera till, då boken skildrar väldigt mycket vardagligt - vilket är positivt! Språket är simpelt och kapitlen har lagom längd, precis som det ska vara. Spänningen (som jag alltid tjatar om) finns också i boken, vilket jag först inte trodde. Men man vill bara vet mer och mer om allt som växer fram i boken och om hur vissa relationer ska fortskrida.

Förutom allt det här så får man en liten tankeställare på köpet - man inser att bland det viktigaste i livet är att man själv är lycklig, för då blir alla andra runt omkring lyckligare också. Allting handlar inte jämt om pengar, eller vem som har den senaste bilen eller lyxigaste lägenheten, vilket är viktigt att komma ihåg.

Betyg: 4/5

Böcker som jag har läst tidigare av samma författare: -

Likes

Comments

 • Originaltitel: -
 • förlag: Hoi förlag
 • serie: -
 • antal sidor: 265
 • målgrupp enligt mig: vuxen

Handling: "Alice Wiklund och Tyler Rimes på Scotland Yard har precis avslutat en mordutredning. Rättegången är över, mördaren sitter inlåst men det räcker inte för Alice. Trots att hon höll på att bli hans sjunde offer vill hon få svar på frågan som ständigt förföljer henne: Kan ondska gå i arv?

Hon får kontakt med Ryan, mördarens tvillingbror. Kommer han att kunna ge henne ett svar?

Alice vill gå vidare men kan inte släppa sin besatthet av familjen Kendall, och när hon hittar ett skelett av ett barn på familjens herrgård blir det början på en utredning som kommer ta dem trettio år tillbaka i tiden.

En kvinna hittas död i ett badkar, strypt. Fallet är identiskt med mordet på Alices väninna, Ann von Walden, men vad har de gemensamt förutom tillvägagångssättet?

Alice & Co blir indragna i ett dödligt dubbelspel där någon sitter med en vinnande hand och väntar på nästa giv." (citerat från bokens baksida)

Kommentar: Efter att ha läst föregående bok och bokstavligen älskat den, så antog jag att den här boken skulle vara lite sämre, eftersom det kan vara svårt att toppa eller prestera fram en lika bra bok en gång till. Men, Sahlenius presterar ännu en fullpoängare och man kan inte slita sig ifrån att sträckläsa även den här boken. Jag fullkomligt älskar den!

Språket är bra och lättläst, många trådar från förra boken plockas upp på ett bra sätt, karaktärerna är lika intressanta även den här gången och balansgången mellan det erotiska, privatliv och utredningar är ännu en gång perfekt.

Betyg: 5/5

Böcker som jag har läst tidigare av samma författare: dödlig åtrå

Likes

Comments