• Originaltitel: -
 • förlag: Hoi förlag
 • serie: -
 • antal sidor: 300
 • målgrupp enligt mig: vuxen

Handling: "Han sjönk ner på knä, släppte klubban och slog pannan i marken. Bilden han såg framför sig. Den ville inte försvinna. Blont, blodigt hår. Bara brunbrända ben, smutsiga och blåslagna. Ögonen, stora brunnar av tysta skrik. Han slog armarna om sig själv och började gunga fram och tillbaka. Vad hade han gjort?

Didrik Mörck minns inte. Bara små fragment som ibland gör sig påminda. Är det fantasimonster som visar sig för honom i febriga brottstycken? Han vet inte. Han är ju trots allt galen och oförmögen att skilja på dröm och verklighet.

Sommaren är här och många på polishuset har gått på semes­ter när ett över trettio år gammalt lik hittas i en jordkällare i centrala Göteborg. Samtidigt rymmer en man, som sitter inlåst för ett brutalt mord, från en sluten rättspsykiatrisk vårdanstalt tio mil därifrån. Kommissarie Stina Seger och hennes grupp får i uppdrag att lösa de båda fallen och deras jakt tar dem med ner i mentalvårdens mörka gömmor där en skrämmande sanning uppenbarar sig." (citerat från bokens baksida)

Kommentar: Om jag har förstått allting rätt så är Minnesbäraren boken som Oresvärd har debuterat med? Vilket i sådana fall förklarar en del. Första böcker brukar ha en tendens att innehålla väldigt "mycket", vilket jag upplevde att den här boken gjorde - många onödiga beskrivningar och många karaktärer. Helt enkelt lite för mycket utsvävningar från den riktiga handlingen.

Till en början tyckte jag att boken var bra men intresset dalade samtidigt som antalet olästa sidor minskades. Jag förstod ganska fort hur boken skulle sluta så spänningen fanns tyvärr inte där. Dock gillade jag inslagen från den gamla mentalvården ändå, då det var väldigt intressant läsning. Dessutom märkte man att Oresvärd har läst på om både vård och sjukdomar och inte bara hittade på massor, det gillas!

Ska jag på något sätt sammanfatta boken så var den helt okej, dock var brottet lite för "tråkigt" för min smak och upplösningen var lite för enkel. Men som sagt - den är godkänd.

Betyg: 3/5

Böcker som jag har läst tidigare av samma författare: -

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

 • Originaltitel: -
 • förlag: Hoi förlag
 • serie: -
 • antal sidor: 307
 • målgrupp enligt mig: vuxen

Handling: "Alice Wiklund, ung utredare på rikskriminalen i Stockholm, blir utsedd att hjälpa Scotland Yard med ett långdraget fall. De jagar en seriemördare som är beräknande och samvetslös och som lämnar sina offer märkta med en bisarr kärleksförklaring.

Alice går upp i sitt nya arbete men inser snart att det inte är alla i gruppen som uppskattar hennes närvaro. Livet i London blir än mer komplicerat när hon träffar bartendern med de bärnstensfärgade ögonen som gör henne nästintill galen av åtrå. Vad är det han döljer bakom sin frustrerande arrogans?

När Alice inser vad hon måste betala för att finna sanningen är det redan försent och gränsen mellan arbete och privatliv suddas ut." (citerat från boken baksida)

Kommentar: Alltså oj, oj, oj vilken bok!! Mina förväntningar var skyhöga innan jag påbörjade den här boken och såhär i efterhand måste jag erkänna att boken var ännu bättre än vad jag trott.

Persongalleriet bjuder på intressanta och starka karaktärer som man lätt tar till sig och bara måste tycka om. Språket var klockrent och de korta, men spännande kapitlen gjorde att man aldrig kunde sluta läsa.

Jag var lite orolig för de erotiska inslagen i boken, då de ofta tar över storyn. Men - Sahlenius har hittat den perfekta balansgången och jag är mäkta imponerad. Boken är spännande från första till sista sidan och man har hela tiden nya teorier om hur den ska sluta.

Skulle det vara möjligt så skulle jag vilja ge boken 6/5 i betyg, för den överpresterar på alla de punkter som jag anser att en bra bok ska innehålla. Det finns inte mycket mer att säga... förutom att jag nu har en till favoritbok i bokhyllan.

Betyg: 5/5

Böcker som jag har läst tidigare av samma författare: -

Likes

Comments

 • Originaltitel: -
 • förlag: Hoi förlag
 • serie: -
 • antal sidor: 316
 • målgrupp enligt mig: vuxen

Handling: "Alex och Gabriella är varandras allt - men också varandras motsatser. Han kom till Sverige som vuxen, hon är född här. Han är nästan femtio, hon har ännu inte fyllt trettio.

När flyktingförläggningen där Alex arbetar plötsligt ska säljas kommer han i kontakt med Gabriellas mor, tillika biskop i staden. Hon är intresserad av att driva verksamheten vidare i kyrkans regi, men Alex brottas med Gabriellas mycket infekterade relation till modern. Sviker han Gabriella om han samarbetar med hennes mor? Riskerar han kärleken? Gabriella ser hellre att entreprenören Anders Månsson, en man med ett inte helt skrupelfritt förflutet, tar över. Ovetande om varandras planer kämpar de på varsitt håll, mot olika mål. Hur mycket håller kärleken för?" (citerat från bokens baksida)

Kommentar: Boken tar upp den väldigt aktuella frågan kring flyktingar och flyktingförläggningar, dessutom belyser boken frågan på ett helt nytt sätt enligt mig. Man blir insatt "bakom kulisserna"och får en djupare insikt i hur allting fungerar, vilket är väldigt intressant.

Anne Liljeroth har helt enkelt skrivit en bok som ger en nya insikter och väcker många tankar, men framförallt många känslor - glädje, ilska, tacksamhet och hopp. Förutom ett viktigt innehåll så är boken även lättläst, den bjuder på ett enkelt språk som man med glädje tar sig igenom. Sen får man inte heller glömma att nämna omslaget, som är riktigt, riktigt fint.

Det enda som drar ner den här boken från att bli en 5/5 är att den stundtals blev något långsam och den spänning som jag vill ha i böcker infann sig inte så ofta, tyvärr. Slutet var inte heller helt svårt att lista ut, vilket var lite tråkigt. Men samtidigt tycker jag inte att dom här punkterna är det mest relevanta med boken, utan det jag verkligen vill belysa i min recension är att boken är viktig, den tar upp viktiga ämnen och väcker tankar. Läs den!

Betyg: 4/5

Böcker som jag har läst tidigare av samma författare: -

Likes

Comments

 • Originaltitel: -
 • förlag: Ordupplaget
 • serie: -
 • antal sidor: 301
 • målgrupp enligt mig: vuxen

Handling: Kristina öppnar upp sig och berättar om livet hon levt. När Kristina var 14 år bodde hon tillsammans med sin bror hos deras far och hans gamla vän Heikki. I Heikki och faderns lägenhet levde Kristina isolerad och blev pappans ovigda flickhustru. Hon blev våldtagen av sin far och blev ofrivilligt mamma till deras gemensamma barn.

Samtidigt som detta händer är hela tiden myndigheterna i närheten och nosar, men gör aldrig några större uppoffringar för att ta reda på vad som egentligen sker. Genom att Kristina själv berättar och genom olika dokument får man följa händelserna från början till hur Kristina lever nu, som vuxen.

Kommentar: Boken bär på en hemsk berättelse som känns helt overklig. Man tror inte att sådant här händer - men det gör det. Jag gillar hur Kristina öppenhjärtat berättar om det hemska hon gått igenom och jag tror att det kan hjälpa många andra som bär på liknande trauman eller går igenom dom just nu.

Boken har ett enkelt språk som jag verkligen gillade. man kunde hänga med i händelseförloppet utan att haka upp sig på något och man blev nyfiken på hur allting skulle sluta.

Det som jag tyckte var lite tråkigt med boken var att det ibland blev lite mycket av dokumentdelarna. Jag hade hellre hört mer om Kristinas egna berättelse och tankar.

Betyg: 4/5

Böcker som jag har läst tidigare av samma författare: -

Likes

Comments

 • originaltitel: Entwined with you
 • förlag: pocketförlaget
 • serie: crossfire #3
 • antal sidor: 370
 • målgrupp enligt mig: vuxen

Handling: "Från det första ögonblicket när jag träffade Gideon Cross såg jag något i honom som jag behövde. Något jag inte kunde motstå. Jag såg hans mörka och skadade själv så lik min egen. Jag drogs till honom, jag ville vara med honom för att överhuvudtaget kunna fungera.

Ingen vet hur mycket han riskerade för min skull. Hur mycket jag hotats eller hur mörk skuggan av det förflutna skulle bli.

Vi försökte trotsa oddsen. Vi skapade våra egna regler och överlämnade oss helt till känslan av att vi hörde ihop, att vi tillhörde varandra..."

Kommentar: Även den här tredje delen är lättläst och jag gillar att allt fokus inte är på Gideon och Evas förhållande. Dock känner jag efter den här boken att jag inte vill läsa fortsättningarna, då det känns som att alla böckerna hittills har samma händelseförlopp fast med några få undantag, Gideon och Eva är sams, grälar, blir osams, springer ifrån varandra, blir sams, bråkar, springer ifrån varandra och så vidare.

Nej, den här serien blev lite av en besvikelse. Jag kommer hålla mig till femtio nyanser serien i framtiden.

Betyg: 6/10

Böcker som jag har läst tidigare av samma författare:

Likes

Comments

 • originaltitel: Reflected in you
 • förlag: pocketförlaget
 • serie: crossfire #2
 • antal sidor: 314
 • målgrupp enligt mig: vuxen

Handling: "Gideon Cross. Vacker och perfekt på utsidan. Men skadad och plågad på insidan. Han var mitt ljus, som kunde ge mig med de mörkaste upplevelserna. Jag kunde inte hålla mig borta. Jag ville inte. Han var min drog och alla mina fantasier.

Mitt förflutna var lika våldsamt som hans, och jag var trasig. Vi skulle aldrig fungera tillsammans. Det var för hårt, alltför smärtsamt... förutom när det var perfekt - de där stunderna när vår kärlek trängde undan alla problem och svartsjuka.

Vi var bundna till varandra. Och vår passion skulle ta oss bortom allt vi tidigare trott om oss själva och livet..."

Kommentar: Även denna bok är lättläst, men jag börjar tröttna ännu mer på allt spring "fram och tillbaka", ibland är Gideon och Evas förhållande lite väl mycket kan jag tycka. Förhållandet är väldigt osunt emellanåt och man blir nästan lite arg på karaktärerna.

Annars så har denna bok precis som den föregående något som gör att man vill fortsätta läsa. Jag gillar allt som rör sig omkring Gideon och Eva väldigt mycket och det är skönt att inte bara läsa om deras förhållande och sexliv hela tiden.

Betyg: 6/10

Böcker som jag har läst tidigare av samma författare: för dig blottad

Likes

Comments

 • originaltitel: Silenced
 • förlag: pocketförlaget
 • serie: -
 • antal sidor: 319
 • målgrupp enligt mig: vuxen

Handling: Vicky Jaggers var pappas flicka medans hennes storebror David alltid hade varit favoriten hos mamma. Mamman trodde att David var det perfekta barnet som aldrig gjorde fel och precis som mamma så avgudade Vicky sin storebror, åtminstone som liten. Men Vickys goda tankar om brodern krossas samtidigt som hennes barndom när hon är vid 12 års ålder - den perfekta storebrodern David våldtar henne upprepade gånger.

Efter våldtäkterna förblir Vicky i broderns våld. Hon blir instängd i sig själv och vågar inte berätta om händelserna för någon, inte ens när hon inser att hon bär hans barn.

Kommentar: När jag började läsa boken så tänkte jag att den var som Katarina von Bredows bok Syskonkärlek, fast en ocensurerad och mer verklighetstrogen version. Förutom det så noterade jag det enkla språket, som ibland kändes lite för enkelt och "upprepande" på vissa ställen.

Det som jag verkligen tyckte var bra med boken var att man fick en väldigt bra inblick i familjens bakgrund. På så sätt var det enklare att förstå varför vissa saker hände och varför människorna handlade som dom gjorde, samtidigt så var boken väldigt svår att relatera till och ta till sig.

I det stora hela så är boken en verklighetsskildring som fastnar. Det är fruktansvärt vad vissa människor får utså.

Betyg: 7/10

Böcker som jag har läst tidigare av samma författare: -

Likes

Comments