Handling: Mannen sätter sig tillrätta och undrar om det syns utanpå att han är lycklig. Om det stör? Tåget stannar och han kliver av. För upptagen med sina tankar för att se att en dyster figur följer efter honom.

På kort tid inträffar flera bestialiska mord. När kriminalkommissarie Conny Sjöberg börjar ana att de hör ihop blir han iskall inombords. Det finns en mördare därute vars drivkrafter är mycket personliga och som inte kommer att backa undan för något...

Kommentar: Jag hade väldigt höga förväntningar på den här boken då många sagt att serien ska vara väldigt bra. Tyvärr har jag haft lite av en lässvacka och lästillfällena har blivit med flera dagar emellan. Det har lett till att jag inte har kunnat hänga med i boken helt hundra. Så det känns inte som jag fått en tydlig bild av alla karaktärer än. Men handlingen var väldigt bra, boken var lagom lång, språket på en lagom nivå och slutet bjöd på en riktig vändning. Så pass lurig att jag till och med var tvungen att gå tillbaka i boken för att dubbelkolla hur detta kunde hänga ihop, då jag haft en helt annan föraning om hur boken skulle sluta. Jag blev helt enkelt osäker på om jag missförstått eller om boken faktiskt var så skickligt skriven. Extra kul var det att boken dessutom nämnde mina egna hemtrakter. Hur som helst så ser jag fram emot del två och hoppas att min lästakt kommer tillbaka lite, så jag kan få ut 100% av den.

Betyg: 3,5/5

Boken finns att köpa hos: Bokus & Adlibris

Böcker som jag läst tidigare av samma författare: -

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Känner mig inte jättesugen på att sätta upp mål inför 2018 när det gäller läsningen. Är rädd för att det ska sätta press och ta bort det roliga/avslappnande. Men någonstans i huvudet cirkulerar iallafall dessa fyra punkter:

  • Läsa minst lika många böcker som förra året
  • Läsa flera stycken recex
  • Beta av flera hyllvärmare
  • Försöka att läsa de böcker jag har innan jag köper nya. Men om jag köper så ska det försöka göras på second hand.

hur tänker ni kring mål/löften inför 2018?


Likes

Comments

min bokinstagram firade 1 år // vi tipsade tillsammans om böcker inför sommaren (mina tips syns på bilden) // jag var på utlandssemester & läste flera böcker

jag såg mitt första "beach library", tyvärr var det stängt // fick hem tre fina recex // åt överdrivna mängder jordgubbar och hittade 'Herkulesserien' som nu är en favorit

Camilla Läckberg släppte äntligen 'Häxan' // året rullade mot sitt slut och det var julstämning som stod i fokus (och lite läsning) // avslutade året med knappt någon läsning alls men 3 nya fina bokmärken

Förutom detta så har jag fått ta del av 8 fina recex under året, läst 19 böcker, uppnått över 1000 följare på min bokinstgram, läst flera böcker som varit ruskigt bra, hittat många nya fina konton att följa på instagram och sist men absolut inte minst fått så härliga kommentarer och tillrop från er. Är så roligt att ni följer, kommenterar, tycker till, tipsar och skriver. Allt som allt så har året varit bra, trots minskad lästid på grund av studier.

Hur som helst, tack för alla fina recex, tack för alla erbjudanden och förfrågningar och tack för att ni följer❤ Nu siktar vi mot ett minst lika bra 2018!

Likes

Comments

Handling: Sofia Bauman försöker skapa sig ett nytt liv efter att ha levt i sekten ViaTerras våld i två år. Men vägen tillbaka blir svårare än hon trott. Hon möts av fördomar, misstänksamhet och plågas av mardrömmar. Inom henne växer ett begär av vedergällning.

Sektledaren Franz Oswald väntar på rättegång, men han är varken orolig eller ångerfull. Med hjälp av sin advokat börjar han väva ett inflytelserikt kontaktnät som sträcker sig långt utanför fängelsets grå väggar. Han mål? Att kunna hämnas på Sofia.

Kommentar: 'Sekten som återuppstod' är fortsättningen på 'Sekten på Dimön' av Mariette Lindstein.

Intressant inblick i hur det kan vara för en person som valt att avsluta sektlivet och gå vidare. Hur man trots avstamp fortfarande påverkas av det förflutna och hur oacceptabelt det är att lämna på eget bevåg. Boken är välskriven, spännande, rapp och onödiga fragment är bortplockade. Persongalleriet har fått ett djup och många karaktärer har blivit mer levande. Det känns som Lindsteins skrivande har utvecklats på flera plan till det bättre sedan föregående bok. Jag blir givetvis nyfiken på nästa del om sekten på Dimön - ’Sektens barn’ och vad den kan innehålla.

Betyg: 4/5

Boken finns att köpa hos: Bokus & Adlibris

Böcker som jag läst tidigare av samma författare: Sekten på Dimön

Likes

Comments

Liane Moriarty - En annan Alice (utgivningsdatum 2018-03-13)

Alice Love vaknar upp på golvet på gymmet och förstår inte vad hon gör där. Hon avskyr ju att träna! Hon får veta att hon slagit i huvudet och tuppat av, och blir hjälpt till sjukhuset. Alice som nyligen fått veta att hon är gravid med sitt första barn ber oroligt läkaren se efter att allt är som det ska. Hon möts av förvåning. Alice är inte alls gravid, påstår läkaren. Däremot måste hon ha fått barn tidigare - hon har tydliga ärr efter ett kejsarsnitt på magen. Långsamt inser Alice att något är fel. Långsamt inser hon att smällen mot huvudet har fått henne att glömma ett helt årtionde.

Mons Kallentoft & Anna Karolina - Falco (utgivningsdatum 2018-06-11)

När en ung man knuffar ner flera pendlare framför tunnelbanan avskrivs han som en ensam galning. Sverige är i sorg och polisen lägger fokus på att söka efter en försvunnen informatör. Problemet är bara att personens identitet är okänd. Kriminalinspektör Zack Herry kämpar med tilliten i den nya relation han håller på att inleda. Samtidigt utsätts han för en rad märkliga sammanträffanden med dödlig utgång. När bitarna faller på plats är det minuter ifrån att tusentals människor kommer att drabbas – mitt i Stockholm.

Sofie Sarenbrant - Syndabocken (utgivningsdatum 2018-05-21)

En inbrottsvåg sveper över Stockholmsförorten Bromma, och metoderna blir allt värre. Tjuvarna räds ingenting. De tar sig in på nätterna och länsar husen på värdesaker. När en tonårspojke hittas brutalt mördad i sitt hem kopplas kriminalinspektör Emma Sköld in på fallet. Är det ett inbrott som har gått snett?

En baltisk gästarbetare grips på bar gärning, men sedan påträffas ytterligare personer döda i området, och polisen står handfallen. Vad har de missat? När Emma kommer ännu en misstänkt förövare på spåren försätter hon sig själv och andra i livsfara.

Jojo Moyes - En andra chans (utgivningsdatum 2018-03-15)

Tyvärr har jag inte hittat någon beskrivning om boken eller dess handling. Men eftersom Jojo Moyes alltid levererar bra och nästintill magiska böcker så kan det nog inte slå fel denna gång heller.

Mariette Lindstein - Vit krypta (utgivningsdatum 2018-03-28)

Alex och Dani är enäggstvillingar och oskiljaktiga sedan deras föräldrar övergivit dem. En midsommarnatt när de är 22 år försvinner Dani spårlöst. Man letar efter henne i flera månader utan att finna minsta ledtråd. Omgivningen försöker få Alex att glömma det hemska som har inträffat, men hon får ett nervöst sammanbrott och ligger katatonisk på psyket i en hel månad. När hon skrivs ut har hon bara en enda tanke i huvudet: Att hitta Dani.

För att försörja sig medan hon letar efter systern tar Alex anställning på den mytomspunna dejtingfirman Ash & Coal. Det är där hon träffar den framgångsrika och attraktiva psykologen Carl Asher. Snart börjar märkliga saker att hända. Varför känner hon Danis närvaro i ett speciellt rum på firman? Vem är det som lämnar mystiska meddelanden i hennes lägenhet?

Alex misstänker att en ockult sekt har kidnappat Dani, men kan det verkligen stämma? Människor i hennes omgivning börjar ifrågasätta hennes mentala hälsa: inbillar hon sig allt? Plötsligt befinner Alex sig i ett farligt limbo där mycket tyder på att hon står näst på tur.

Likes

Comments

Handling: En sextonårig flicka hittas dödad en sommardag i en flod utanför Frankfurt. Flickan har blivit mördad och den döda kroppen har spår efter brutal misshandel. Men ingen saknar henne. Flera veckor efter fyndet står Oliver von Bodenstein och Pia Kirchhoff fortfarande rådlösa i sökandet efter vem flickan kan vara. Men så landar ett nytt fall på deras bord. En rikskänd programledare har misshandlats och låsts in i bagageutrymmet i sin bil. Detta händer i samband med att hon börjat jobba med ett nytt reportage om en hemlighetsfull organisation med medlemmar från samhällets högsta skikt. De två fallen flätas samman mer och mer ju längre Bodenstein och Kirchhoff gräver i de båda fallen och en fruktansvärd hemlighet kommer upp till ytan, som kommer dem obehagligt nära.

Kommentar: Om jag har förstått det rätt så är detta den femte boken i Neuhaus serie om Bodenstein och Kirchhoff och 'Snövit ska dö' är den föregående delen, alltså bok nummer fyra. Men hittills finns bara dessa översatta till svenska. Till en början trodde jag nämligen att detta var en serie där 'Snövit ska dö' var den första delen och denna bok uppföljaren, men så fel man kan ha.

Men denna femte del i serien tycker jag har en del likheter med föregående bok. Där upplevde jag ett väldigt brett persongalleri och detta hänger fortfarande kvar. Nu tycker jag dock att karaktärerna får mindre personlighet och att man endast får en liten raspning på ytan. Detta gör boken lite mindre levande och svårare att hänga med i eftersom styckena i boken hoppar mellan de olika karaktärerna. Jag har även märkt att jag hakar upp mig på att namnen på alla platser i boken har svårlästa utländska namn. Det gör att jag helt enkelt fastnar på orden och läsflytet påverkas. Dock är inte detta något man kan ändra på eftersom boken är översatt, men jag upplevde det faktiskt som lite jobbigt.

Annars tycker jag att intrigen i sig är bra även om den är hemsk där barn far väldigt illa. Det driv som jag önskar i en riktigt bra deckare finns inte riktigt även om boken stundvis var riktigt spännande. Kapitlen i boken kändes också lite väl långa, jag gillar mest snabba rappa kapitel som lämnar en nyfiken. Så boken får ingen plats att värma i min bokhylla där högsta-betyg-böckerna står, men boken är klart godkänd.

Betyg: 3/5

Boken finns att köpa hos: Bokus & Adlibris

Böcker som jag läst tidigare av samma författare: Snövit ska dö

Likes

Comments