Header

Tävling

Igår var det tävling i Insjön. Vi åkte från klubben kl 6.00 då Maja skulle tävla första klassen och lagklassen. Flippan och Myggan fick åka tillsammans ner så när Myggan skulle ut ur transporten så fick Flippan komma ut och gå en vända så att hon inte skulle bli så stressad. Det funkade jätte bra, och hon höll sig lugn. Förra tävlingen vi var på tillsammans så stod hon kvar på transporten när Myggan gick ut och då var hon inte kul att hålla på med.
Maja red iallafall felfritt i Lätt E, de var jätte duktiga. I lagklassen fick de en bom ner men annars gick det jätte bra, stolt storasyster.

Jag och Flippan fick en 2:a placering i LC, hon skötte sig jätte fint. Gick lite sakta bara, men jag är jätte nöjd.
I LB blev vi trea, precis utanför placering, men hon har skött sig jätte bra och hoppat jätte fint. Vi satt våran andra dubbelnolla i LB och det känns jätte bra. Det var våran 5:e LB vi hoppad så jag är jätte nöjd att det gått så bra som det gjort på slutet.
Nu är det vila i två helger sen blir det tävling i Orsa.

Ett stort tack till
H.S Sjöberg, Mälarhydraulik, Mormor & Morfar
som hjälper mig på vägen, det betyder jätte mycket för mig.

Kram Moa

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Tävling

Imorgon är det dags för tävling i insjön.
Jag och Flippan ska hoppa LC och LB.
Maja och Myggan ska hoppa Lätt E och sen ska hon hoppa lagtävling div III.
Så imorgon är det tidig morgon som gäller😊

Likes

Comments

Allmänt

Idag har jag varit och fyllt på mina fransar, blev jätte nöjd. Det är Linda som fixar mina fransar, hon är jätte bra. Kan verkligen rekommendera henne.

Sen har jag varit till stallet och fixar åt Flippan, hon vilar igår och idag efter helgens tävlingar. Imorgon ska vi köra lite dressyr och på torsdag Ska vi hoppa lite inför lördagens tävling i insjön.
Vi ska även sätta oss ner och göra en riktig planering så jag har lite mer koll på hur hon ska gå framöver.
Kram Moa

Likes

Comments

sponsor, Tävling

Helgen har varit jätte bra, är lite trött ny efter tävlingarna.
Jag och Flippan har tävlat Torsdag-Lördag i Mora.
Jag är jätte nöjd och glad med helgen.
Vi blev inte placerade men Flippan har skött sig jätte fint.
Torsdag: LC dubbelnolla, LB ett pet i fas två
Fredag: LB ett stopp i fas ett
Lördag: LB dubbelnolla

Lördagen fick vi vår första dubbelnolla i LB, så nu är det bara att fortsätta få rutin på LC och LB.
I lördags startade vi våran 4:e LB så det känns jätte bra. Vet inte om alla förstår lyckan av att komma runt trots att man inte blir placerad. Att sitta på en ponny som har varit som en tickande "bomb" förut, men som helt plötsligt hoppar fint och sköter sig. Hon är en ponny som man inte sitter upp på och bara styr runt banan, man får inget gratis när det gäller henne. Hon är verkligen ett sto med temperament, men jag lär mig mycket på henne och jag vill inte ha en häst som bara drar järnet runt en bana där jag bara ska sitta och styra. Jag har jobbat hårt för att komma dit jag är idag och jag kommer att få fortsätta jobba om det ska gå i rätt riktning. När vi har fått in rutinen bättre så kan vi gasa på mer, men just nu känns det som att vi ska ha lite mer rutin.
Mamma säger alltid att jag ska ut och ha kul på banan. Och att jag tävlar mot mig själv, jag tävlar på att komma längre och få bättre resultat varje gång. Hon sätter inte pressen på mig och jag får göra det på mina villkor. Man ser ibland föräldrar som vill detta mer än sina barn och att de "puschar" sina barn (på fel sätt).
Det ska vara kul att rida, träna och tävla. Det ska vara på våra villkor om det ska hålla. Tror att vuxna lever sin dröm genom barnen ibland, både på gott och ont. Jag hoppas att ni som tävlar gör det på era villkor och ingen annans.
Nästa helg åker vi till insjön och tävlar sen ska Flippan vila någon helg efter det så att hon inte tröttnar. Vill inte pressa henne för mycket nu när det börjar gå bra, då kanske vi hamnar på ruta ett igen och där har vi ju varit några gånger redan.

Ett stort tack till H.S Sjöberg, Mälarhydraulik och

Mormor & Morfar för att ni stöttar mig, det betyder mycket för mig.

Kram Moa

Likes

Comments

sponsor, Flippan, Shopping

Då var påsken över, blev några sköna dagar i Funäsdalen med skoteråkning, träning och bara slappa. Längtar så tills jag får ta skoterkort och köra själv. Fick köra lite på fjället och självklart nere vid stugorna. Vi fick lov att åka och köpa nya skoterskor då jag har lånat mammas och de var så kalla så jag frös hela tiden. Men nu har jag ett par snygga som var varma och sköna.

Idag har jag trimmat Flippan i paddocken, tyvärr håller jag på att bli sjuk. Har fått ont i halsen och hostar. Men förhoppningsvis så ska ridningen funka ändå. Imorgon ska jag hoppa lite om halsen och kroppen inte säger ifrån helt och hållet. Det är snart dags för tävling och Flippan behöver tränas regelbundet nu inför tävlingen så det är bara att bita ihop så gått det går.
Min jacka är klar som har varit inne på tryck. Köpte den på Hööks och lämnade in den för att trycka loggan. Det blev kanon och jag är jätte nöjd.

Likes

Comments

Hallå alla.

Igår stod det dressyr på schemat, Flippan var jätte fin. Hon kan allt bara hon vill, hon har fått en helt ny trav. Nu är det svårt att sitta när hon trycker på.
Så skönt nu när man kan vara ute och rida i paddocken. Efter Flippan red jag Tintin, han står också uppstallad på klubben. Tjejerna som äger honom var sjuka och undrade om jag kunde rida honom. Ha skötte sig fint och fick också gå ett dressyrpass.
Idag har jag ridit Flippan och Myggan, båda fick ett dressyrpass. Känns att jag börjar bli lite lång på Myggan, det är lite vingligare nu än vad det var förr. Men hon fick sig en genomkörare. Tyvärr känns jag mig för lång för att tävla henne i dressyr på hemmaplan. Ev får Flippan tävla, vi får se hur det känns. Men båda ponnysarna var fina.
Imorgon blir det ev markarbete med Flippan. Sen ska vi försöka hoppa lite någon dag denna vecka också.
Ha en bra kväll alla 💕

Likes

Comments

Tävling

Då var denna dag slut.
Tävlingen gick inte alls om jag tänkt mig, Flippan var stissig och inte alls med innan första klassen. Hon var mer högt än lågt och hoppade för allt som rörde sig. Kändes inte som det var någon bra idé att gå in på banan och trycka på henne, då hade hon flugit i taket. Klassen slutade med ett tidsfel.
Till nästa klass hade hon lugnat ner sig och allt kändes bättre, tyvärr blev det ett skit pet i grunden då jag inte fick henne på bakbenen. Men jag är mest nöjd med sista klassen. Mitt humör var inte på topp och hon var inte på topp. Så nu skakar vi av oss denna tävling och tränar inför nästa. En anledning till att hon stressade upp sig var att vi hade Myggan med och Flippan blev kvar i transporten när Myggan skulle hoppa. Då började hon stressa upp och det tog lång tid innan hon lugnade ner sig. Men nu är denna dag över och vi tar nya tag.

Likes

Comments

sponsor, Tävling

Hej alla!
Nu är allt klar inför hopptävlingen imorgon. Ponnyn duschad, utrustningen putsad, transporten spånad, hö packat och all utrustning packad. Hoppas jag inte glömt något nu. Känner mig jätte taggad, är så kul att tävla. Och så kul att vi har kommit igång tidigt i år. Vi har planerat hela säsongen och jag hoppas att vi kan åka på de flesta som är inplanerade. Kanske blir någon som vi måste hoppa över. Det blir ju flytt i början på sommaren så då kommer det nog att försvinna någon tävlingshelg, men inte allt för många. Längtar till vi har flyttat och fått hem hästarna på gården. Då blir det lättare att trimma när man vill, utan att man ska fixa skjuts upp till stallet. Ska bli så bra att bara gå ut på gården och rätt in i stallet. Det kommer att bli kanon.
Idag har jag lämnat in min jacka på tryck, kommer bild när jag fått tillbaka den.
Här kommer det iallafall en bild på hur det blev på transporten.

Likes

Comments

Träning, sponsor, Flippan

Blir ett kort inlägg idag.
Som vanligt skola och sen stallet. Idag red jag hoppkurs på Flippan. Hon var pigg och hoppade fin på både hinder och utan hinder. Hon har sina stunder där hon drar iväg bockandes, men nu har jag lite lättare att sitta kvar. Jag är nöjd med henne idag och det känns bra inför helgens tävling. Imorgon är det dags att förbereda allt inför tävlingen. Det ska putsas, duschas, packas och fixas med både man och svans.
Ska bli kul att komma iväg och tävla igen, hoppas att hon sköter och hoppar fint.
Kram

Likes

Comments

sponsor, Stallet

Dagen har tillbringats i skolan och sen i stallet.
Idag har jag haft hand om båda ponnysarna.
Maja har teater med skolan i två dagar så imorgon ska jag trimma Myggan.
Idag har jag och Flippan varit i skogen, men det var halt så det blev mest skritt. Hon skötte sig kanon och verkar trivas med livet.
Idag fick jag en till sponsor, H.S Sjöberg här i Älvdalen. En ur & guld affär som har många fina smycken och klockor. Där tycker jag att ni ska titta in om ni är i Älvdalen.
Ett stort tack till Bobo som stöttar mig.

H.S Sjöberg

Likes

Comments