... och så hamnade vi i karantän + tatuerings-update

Hallå hallå,

Så här ligger det till: nu har vi också hamnat i karantän. Jag, som är utlandsstudent, hade ju den fruktansvärt underbara turen att hamna i det land som skulle drabbas hårdast av det "fruktade" Coronaviruset... DUN DUN DUNNNNNN. Och det är många hemifrån som har många frågor och här är då, framför allt för er skull, svar på några av dessa. Men först vill skulle jag vilja be er om en liten tjänst;

Hör och häpna, fyller ju hela 20 jordsnurr i helgen och jag tänkte att i år fick bli det år som jag kör en födelsedagsinsamling på facebook. Organisationen är Croce Rossa Italia - Röda Korset Italien. I nuläget finns det varken plats eller resurser på Italiens alla sjukhus för att kunna ta hand om de som insjuknat i Covid-19 och det är Croce Rossa Italia's största prioritet. Varje krona räknas och för att skänka en slant så kan du göra det /här/.

Allora, såhär är några frågor som jag fått spammat till mig de senaste dagarna haha;

  • Hur känns det? Helt ärligt så är det rätt lugnt. För första gången någonsin är det inga turister ute på stan, de flesta håller sig inte och tempot är allmänt lugnare här i Florens. Nu menar ju jag självklart inte att jag tycker att detta är något bra men det är inte alls det kaos som media gärna vill få det att framstå som.
  • Har skolan stängt? Ja skolan har stängt och kommer hålla stängt fram till tidigast 3 april när karantänen ska upphöra.
  • Vad händer nu? Det blir ju att hålla sig inne, så mycket som möjligt, hålla avstånd från människor man inte känner osv. Förhoppningsvis drar regeringen inte ut på karantänen så att vi kan gå klart terminen.

Vi gick på ett kafé idag för att komma ut ur lägenheten lite, alla bord stod minst en meter ifrån varandra och man fick sitta max två vid borden. Vi bildade en liten cirkel och satt vid varsitt bord, dock kaffe och tjötade lite. En mer oklar bild får man leta efter.

And now for something completely different;

Blev ju inga bilder på tatueringen i förra inlägget så det får bli en liten update i detta inlägg istället:

Nej men se på fan! Blev sjukt nöjd. Extremt duktig och professionel tatuera. Hans instagram hittar ni /här/.

Har ni frågor om läget eller vad som, ta en sväng ner i kommentarsfältet eller slide into my DM's.

Ha de bäst!

Gillar

Kommentarer

OliwiaMichalak
OliwiaMichalak,
Hoppas denna virus tar slut någonstans. Helt sjukt vad som händer. Hoppas allt är bra med dig 😊
nouw.com/oliwiamichalak
moanybergphotography
moanybergphotography,
Just nu är det rätt lugnt, inte blivit sjuk än i alla fall haha 😅 peppar peppar
nouw.com/moanybergphotography