Lugnet före Stormen

Buongiorno!

Ny vecka, nya möjligheter. Eller ja, ny vecka samma möjligheter. Kanske låter lite pessimistiskt men så är det. Just nu händer det inte så mycket i skolan, men snart drar det igång. 5 veckor kvar innan Finals Week och innan dess ska ALLT vara klart. Jag försöker att inte stressa upp mig för mycket men känner att alla projekt gömmer sig bakom nästa hörn, beredd att dänga till mig med årtusendets käftsmäll. Man man ska ju inte vara bitter!

Det regnar ute och det blir mörkare och mörkare för varje dag som går, men vi försöker hålla ställningen så gott det går hemma i lägenheten. Det gör verkligen så mycket för humöret! Och det verkar som att Firenze gör samma sak! Tog en lite promenad igår och där finns nu olika dekorationer upphängda mellan husen. Jag brukar inte få något jul-feeling men det känns som att i år kommer det bli annorlunda!

Köpte dessutom en ny tröja under promenaden. Bästa köpet jag gjort på länge och så satans skön må jag säga. Tröjan är från HM och du hittar den här.

#nouwoutfit

Allora, innan jag går vidare med veckas listor kommer här en re-cap av målen från förra veckan. Träningen gick bättre än förväntat, jag tog mig ut de dagar som jag hade planerat och inga skador än så det är ett plus! Det där med att äta bättre kan ju diskuteras men man är ju inte mer än människa. Tyvärr blev det heller ingen läsning, får se om det går bättre den här veckan.

Top 3

Som jag tidigare nämnde gör vi allt i vår makt för att hålla stämningen och inte tappa humöret nu när det är hösttider. Här är mina top 3 tip för en lite varmare, mysigare vardag:

  1. Kaffe med kanel. Idén fick jag av min storasyster. När jag kokar kaffet häller jag helt enkelt ner några teskedar kanel i kaffepulvret och kokar kaffet som vanligt. Jag brukar inte ha mjölk i kaffet men det är nästan ett måste med denna blandning. SÅ GOTT!
  2. Tända ljus. Det är väldigt dåligt isolerat i lägenheterna här i Italien och elen är väldigt dyr. För att både hålla värmen, spara pengar och sätta lite extra ljus på tillvaron har vi gjort iordning några vinflaskor som vi har satt vanliga stearinljus i.
  3. Tjocka polotröjor. Det är varmt. Det är mysigt. Det är snyggt. Need I say more?


veckans Mål

Den här veckan ska jag fokusera på att stressa av och ta det så lugnt jag kan och faktiskt ägna mig själv lite åtanke. Därför blir mina mål den här veckan:

  • Läsa en bok. Den här veckan ska jag faktiskt ta tag i detta.
  • Äta bra. Och då menar jag inte bara riktigt, utan att faktiskt äta frukost, lunch och middag varje dag, har varit lite dåligt med det de senaste dagarna. Blir lätt så när man sover bort halva dagen och sedan inte gör något annat än att sitta med datorn i flera timmar.
  • Ligga i fas med skolarbetet. Nu när uppgifterna inför finals sakta men säkert rullar in hade det känts så bra att va ute i god tid med de uppgifter som tar längre tid och är mer krävande.

Har ni några för veckan? Av gör ni för att sätta ljus på tillvaron? Kommentera! Älskar att höra från er och läsa era tankar!

Ha en superfin vecka!

Buona giornata a tutti!


#bestofnouw #fotoblogg #student #studentlivet #studyabroad #italien #florens #lista #mål #veckansmål

Gillar

Kommentarer