Allhelgonadagen - Il giorno di tutti i santi

Det är alldeles stilla i den fullsatta kyrkan. Rökelserna doft och de tända ljusens lätta dimma omfamnar rummet med värme och välbehag. Jag tittar upp från min bänkplats där jag står på knä men händerna knutna framför mig. Runt mig sitter alla likadant och längst fram står prästen vänd mot altaret och sjunger tillsammans med hela församlingsrådet. Några småklockor ger ifrån sig ett ljust klingande och vi ställer oss upp. En psalm påbörjas men vi som varken är katoliker eller förstår språket blandar och lyssnar. En gammal, nätt dam med en vit sjal om huvudet, står bredvid oss med en svart psalmbok som, med utseendet att döma, har varit med på många flera gudstjänster precis som denna. Hon talar ingen engelska men lämnar med ett leende över sin telefon där hon har letat upp psalmerna, både på originalspråk och översatta till engelska. Jag ler och tar ett djupt andetag.

Alla sjunger, och tillsammans med den varma, omfamnande känslan från rökelserna får jag en känsla som inte går att beskriva. Jag är inte kristen, inte heller förstår jag mig på de katolska traditionerna, men det var något där som fick mig att känna mig hemma och omhändertagen, som att jag aldrig mer skulle kunna känna mig ensam eller övergiven.

Efter en sista psalm tågar församlingsrådet ut och orgelns toner försvinner långsamt bort. Vi tackar den lilla damen så mycket och stannar upp ett ögonblick för att andas in luften och ta in så mycket av den varma känslan som möjligt.

Kyrkan töms allt eftersom på folk och den stora entrén står öppen för alla som är nyfikna på kyrkans vackra insida. Längs väggarna står där trädliknande ljushållare med röda lyktor. Vi tänder varsitt ljus, tar en sista titt och beger oss hemåt.

Så där har ni en snabb re-cap av fredagen. Det var verkligen så himla vackert och så roligt att få uppleva.

Resten av helgen har inte varit lika händelserik. På fredags kväll gick jag och några från skolan ut för att äta pizza och sen gick vi till en irländsk bar och spelade både dart och foosball, en perfekt slut på en perfekt dag.

I går gick jag upp rätt sent, kollade på serier och unnade mig själv lite välbehövd me-time. En perfekt långhelg med andra ord. Så nu är det dags att komma tillbaka till verkligheten och skolarbete igen. Men vad gör det? Har så mycket kul att se fram emot den här månaden. För att läsa mer om vad som händer de kommande veckorna och vad som kan förväntas att läsas mer om här på bloggen framöver kan du göra det här.

Hur har er helg varit?

Buona giornata a tutti!


#allhelgonahelgen #allhelgona #bestofnouw #studentlivet #studyabroad #student #italien #florens #fotoblogg #photography

Likes

Comments

celinelundqvists
celinelundqvists,
Men wow vilken vacker byggnad!nouw.com/celinelundqvists
moanybergphotography
moanybergphotography,
Ja verkligen! Det var helt magsikt nouw.com/moanybergphotography
Write a comment...
IP: 82.99.3.229

Fotografering