Header

Vardag

Go'kväll!

Haft en riktig mys dag idag. Eftersom båda hästarna fått vila i nästan 2 veckor så ska killarna nu sättas igång igen. Tyvärr hade Benny trampat av sig en framsko, tur man har världens bästa hovslagare som även råkar va min pappa ;), så bara Linus som fick gå idag. Han fick komma ut och bara skrittas i lite mer än en timma och bara ta det lugnt nu i början.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vardag

Hej allesammans och herregud vad tiden går fort förbi!

Har varit väldigt fram och tillbaka med bloggandet, men har nu bestämt mig för att ge det ett försökt till för tycker det är kul men att jag inte haft tiden till det. Sist vi sågs va efter EM på ponny tiden 2015... ett bra tag sen!

Efter det har man hunnit vara med om mycket!

Har 2 nya hästar. Eligius Key (f. 2001 e. Eighty Eight Keys u. Amie ue. Robin Z) även kallad Linus och Lingho (f.2011 e. Lingh u. Malva ue. Bocelli) även kallad Benny. Dessa två fantastiska hästarna har jag tävlat upp till internationell nivå med under min tid som junior. Linus och jag har tävlat upp till CIC** tillsammans runt om i europa och även tagit brons i YRSM nu i höstas. Med Benny har jag gjort några få internationella CIC* och vi va även med och red finalen i Breeders för 6- åringar, tyvärr gick det inte som vi tänkt oss.

Blev även tillsammans med världens mest underbara kille som jag även firar 7 månader med nu på torsdag. Han har verkligen betytt så mycket för mig under detta året då han stöttat och peppat mig genom mycket. Följt med till tävlingar och t om till Norge där jag skulle starta min allra första 2**, so he's a keeper haha <3

Firat min brors student har jag också hunnit göra, väldigt kul!

Varit med och tränat med båda hästarna för Chris Burton. Så himla inspirerande och lärorikt. Inte nog med att man fått med sig så många tips och tricks till båda utan han ville även sitta upp och rida Benny, HUR COOLT??!!? Lite starstrucked blev man kan jag säga haha.

Har nu även avslutat min tid som junior eftersom säsongen är slut och nästa år, 2018, blir jag youngrider. Har även nu börjat sista året på gymnasiet och jag går på Sverigese Ridgymnasium här i Flyinge, så nära och bra.

Under hela detta året och även 2016 så har tävlingarna gått lite upp och ner, men det är bara att träna på och fortsätta att utvecklas och komma vidare tillsammans med båda hästarna. Sen har jag även under detta året träffats flera nya vänner uppe i Halland där min kille bor men även utomlands när man varit och tävlat.

En till cool sak som hänt är att JAG HAR FYLLT 18 ÅR! WIIIE! Min 18 årsdag firades när jag var och tävlade CIC** nere i Belgien, tror ingen av de andra svenskarna visste om att jag fyllde år då haha men alla gick iaf ut och åt på ett pub liknande ställe, väldigt mysigt. Många vill ju kanske fira deras 18 årsdag stort för man får äntligen ta körkort, dricka alkohol lagligt och vara ute och klubba, så många fixar ju kanske en stor 18 års fest. Visst det hade varit jättekul och styra upp en sån fest men samtidigt var det ganska skönt att bara kunna va en anonym svensk nere i Belgien som råkade fylla år samtidigt haha, men blev såklart firad och uppvaktad hemma sen!

Men nu har jag precis avslutat ett såå bra höstlov där hästarna har fått vila, jag har spenderat 10 dagar med min pojkvän, halva hos honom där vi firade halloween och hade det bara jättemysigt och karvade även pumpor. Sen körde vi ner till Skåneland och hade det mysigt hos mig, vi åt på fredags kvällen middag med mamma, mormor och morfar på Gaspari Gastro . På lördagen åkte vi och mötte upp mormor, mamma och morfar på the Lodge där vi tog en mysig brunch och sen på söndagen var lovets sista dag så allt vi gjorde då var att kolla på serie och äta på Max, typical oss haha. Ska se om jag hittar några bilder från alla dessa händelser jag nämnt!

(Förlåt för dålig kvalitet på bilderna, tagna med mobilen)

Ha en fortsatt bra dag!

/ Moa


Likes

Comments

Tävlingar

SM & EM


Efter ett långt uppehåll är det dags för lite uppdatering.

Det jag har hunnit hitta på sen sist är att delta i SM, EM och att börja gymnasiet.

Jag kan börja berätta om vårt individuella SM, allt vi har gjort detta året har varit för sista gången tyvärr. Men det har gått väldigt bra så det gör det hela lättare. Men SM anordnades av Pro Eventing och var verkligen super, det var samtidigt som fälttävlansveckan som också var proffsigt arrangerad och alla funktionärer var trevliga om man hade en fråga eller kom med något annat.


Min SM helg började med att dressyren gick på fredagen. Dressyren blev verkligen till en super ritt denna gången och som vi tränat inför detta. Vi red ihop hela 67,593% vilket gav 48,6 straff. Detta har varit en av våra bästa dressyren detta året och det var verkligen en kanon runda. Han var lugn, rund och gick att rida genom hela programmet, han brukar annars bli väldigt spänd och lätt titta på det som är runt omkring honom men han var väldigt fokuserad vilket var väldigt kul. Kul att se att all träning tillslut ger bra resultat.


Sen var det terrängdags… Helt klart roligaste momentet, terrängbanan var väl kanske inte den svåraste vi ridit men man ska verkligen inte underskatta ett ända hinder oavsett storlek!

I terrängen var vi nolla inom tiden trotts att vi råkade komma på fel sida av en snörningen. När vi skulle komma på höger sida om ett hinder för att vara på rätt sida men vi hamnade på vänster sida och fick lägga en stor volt. Men det gick ju bra det med, inga tidsfel och det räknades inte heller som fel då jag inte korsade min egen väg.


Sen sista dagen, söndagen, var det dags för hoppningen. Fin banan med viss teknisk nivå. Hoppningen är egentligen vår starkaste gren skulle jag nog vilja säga, men det gällde och rida här också. Inget fisridande som mamma brukar säga. Nolla här med och vi slutar på dressyrstraffen 48,6. Detta gav oss en tredje plats i klassen och ett SM GULD!! Så otroligt stolt över min käraste lilla ponny<3 Vill också säga grattis till bästa Johanna som vann klassen loch Maren som kom på en värd andraplats.


Nu till höjdpunkten av året… EM!


Måndag: Alla som skulle rida hade samling med information av veckan. Vi hade även hjälp av en mentalcoach som hjälpte oss med hur man skulle hantera nervousitet., hoppningens lagledare Jens Fredricksson pratade också om när han red EM och vad man behövde tänka på, och det var att sova ordentligt, äta och vara så fokuserad på sin uppgift som möjligt. Vi fick även utdelat schabrack och kläder.


Tisdag: Vi flyttade ner Eros till Malmö. Alltid när vi står borta så ser vi till så att vi får en hörnbox längst ut i stallet å han slipper gå förbi så många hästar som möjligt, men nu fik han en box som var lite längre in i stallet vilket var väldigt spännande enligt Eros. Men annars var allt med stallet jättebra, stallpersonalen var super trevliga och hjälpte alltid till om man behövde något. Under dagen fick han komma ut och gå och även få massage i ryggen och i benen.


Onsdag: Idag stod mätning och den första vet-checken på schemat. Under alla dessa dagarna fick han massage i benen och i ryggen så han skulle vara extra mjuk och rörlig. Mätningen gick bra då han blev mätt till tävlingens minsta ponny, han är ju trotts allt bara 138cm. Vet.checken gick också bra, alla i laget gick igenom både mätning och vet-check. Idag var också familarization, dvs vi fick rida inne på dressyrbanan vilket är viktig tid för mig och Eros. Tyvärr hände en sak som bröt vårt lugn inne på banan och även utanför… Men det var bara att göra det bästa utav situationen och fortsätta rida. Säga att man fick en fin känsla när man red skulle nog varit och ta i…

Detta var även dagen då vi fick reda på vilka som skulle få vara med och rida i laget, och jag kom med! :D


Torsdag: Dags för ca halva startfältet att starta dressyren. En av dom var jag, innan start var vi ute och gick med honom och masserade honom rejält överallt så han var mjuk i musklerna när jag skulle sitta upp. Till dressyren hade jag hjälp av Lotta Strand som verkligen har fått oss att prestera som bäst när det gäller! Stort tack till henne för att hon ställt upp och hjälpt mig och Eros. Framridningen till dressyren blev som tänk, lugnt och i form. Han var väldigt fokuserad vilket underlättade väldigt!

Min tur att gå in på banan och vi är mer redo än någonsin. Hela programmet är super! Tycker dock att jag fick lite snålt betalt men är hur nöjd som helst ändå. Efter ritten var det bara att trava ner honom, spola av han och fortsätta att gå och massera så att han håller sig fräsch hela veckan. 52,5 straff blev det som resultat, han kändes ännu bättre här än vad han gjorde på SM och så får man lägre, det var lite tråkigt men är huuuur nöjd som helst ändå. Det är ju trots allt två grenar kvar.


På torsdags kvällen var det också invigning av tävlingen. Då hade Ottilia Lundgren fixat så vi hade fina kläder, tusen tack. Själva invigningen skulle vara i Malmö’s stadshus, så ca 20 min innan det började samlades alla länder utanför nybyggda Clarion Hotel för att sen gå samlat till middagen. När vi alla gick samlade så inser man hur många vi faktiskt var. Sen själva middagen var väl sådär, den kunde varit betydligt bättre!

Det var dålig informerat om att man behövde sitt kort för att få komma in. Sen var det bara plats för ca 200 st, om inte mindre, och vi var kanske totalt runt ca 500 - 600 pers. Så det var många som inte kunde komma in och få mat. T ex några av dom som inte kom in var våra, skånetjejernas, föräldrar. Så de fick hitta något annat ställe och äta på. Så det var nog det som jag tyckte var sämre. Men annars var kvällen jättetrevlig.


Fredag: Vilodag. Detta var en mellandag för oss, dags att heja på de andra som ska rida. Men även fast vi inte tävlade så tog vi några terrängsprång på framridningen som dom hade öppnat för alla, men man red bara ett eller två land i taget. Det var bara jag, Michelle och Anna som tog några språng för de andra hade varit och hoppat banhoppning för Lena. Under denna dagen fick Eros komma ut många gånger och bara betas och ut och gå och röra på sig så att han inte skulle bli stel inför terrängen dagen efter.


Lördag: Detta var dagen då den roligaste grenen skulle utföras, terrängen…

Alla var ju självklart lite nervösa och ville gärna vara felfria så att Sverige kunde ligga på placering inför hoppningen. När man gått terrängbanan så pass många gånger så kändes den inte så jättesvår och jag visste väldigt klart hur jag skulle rida på alla hinder.

Vi kommer till stallet några timmar innan startdags så vi skulle ha god tid på oss att göra iordning honom och inte bli stressade. Mamma bar bort hinkar och hade köpt vatten till alla oss som vi kunde ta efter målgång. Där fanns även frukt och lite godis så att man kunde få upp sockernivån efter man ridit då man antagligen är trött. I stallet börjar vi långsamt göra iordning lilla pojken. Borstar, broddar, kollar så allt sitter rätt på sadeln och tränset, fixar mitt hår, tar på all utrustning, sadlar och på med skydd. Jag skrittar Eros i ca 20 min innan jag börjar trava och därefter galoppera. På de hinder jag hoppar på framridningen så känns han jättefin och koncentrerad.


Sen när det var ca 15 min tills jag skulle starta ringer Magnus Gällerdal och pratar lite taktik om ett hinder, hinder 24 a,b. Där hade jag från början tänkt att gå raka vägen, med de han hade sett red alla på alternativ vägen som var en häck istället för ett smalhinder (eller ett annat smalhinder längre bort). Så då blev det lite ändringar i planen men annars var allt som det skulle. Vi travar bort till starten eftersom det var 500-600 meter dit, vid startfållan fanns det ett litet banhoppningsräcke som man kunde ta det sista språnget på innan man gick ut i terrängen.


“Lycka till!” - skriker mamma och sen hör jag 3… 2… 1… RID!

Det kändes verkligen så kul att gå ut i terrängen när det var såååå många som var där och supporta oss. Man kände hur alla ville att det skulle gå bra och helt ärligt vet jag inte om jag hade klarat det mentalt om det inte vore för sånt fantastiskt publikstöd, när man i slutet på banan blir trött både Eros och jag så var det så skönt och höra hur alla jubla ända in i mål när man red förbi. På alla hinder så kändes han så fin!


Jag tog totalt två alternativ på hela banan. Istället för att hoppa ner för ett stort nerhopp ur en båge så tog jag istället och hoppade en stock ner i vattnet. Detta var mest för att vi har inte haft de bästa upplevelserna med nerhopp precis…

Sen tog jag även på 24 a, b och hoppade häcken istället för att gå rakt på smalhindret. Utav de som försökt sig på var det bara 2 eller 3 som klarade det utan stopp tror jag de sa. Inte helt säker.


När vi kom i mål, med 0 hinderfel och lite tidsfel för att jag var 5 sekunder över optimaltiden, så gick vi ner mot veterinären så de fick kolla på honom och även kyla benen, ge han något att dricka och även att vi svampade av honom. Där nere tog mamma och pappa hand om Eros medans jag satte mig ner och tog något att dricka och äta. Stort tack för hjälpen mammi och pappi!

Sen kom även mormor, morfar, farbror med hans familj och mina saknade kompis Alexia och hennes mamma Lotta och hälsade och grattade till en fin ritt.

Mamma och pappa tog ner Eros till stallet, men jag stannade kvar med Anna för att heja på Michelle som snart skulle rida. Michelle var felfri woooah! Super!


Sen på kvällen var det ryttarmiddag, vi blev lite sena för vi var i stallet tills sent och sen skulle vi upp till hotellrummet för att duscha och fixa oss. Men när vi kom ner på middagen som var på hotellet så var det Svenska laget och sen var det nästan bara vuxna. Så vi åt vår mat och gick sen upp för att sova. Stor final dag efter.


Söndag: Idag var det dags för den avgörande hoppningen och jag var faktiskt inte så nervös när jag vaknade. Vi gick ner och avnjöt en sista hotellfrukost., sen åkte vi till stallet. När vi kom till stallet tog jag ut Eros för att vi skulle springa upp med alla hästar för en veterinär som skulle se så att alla hästana såg bra ut. Sen red jag honom för att få honom extra mjuk och lösgjord, sen sprang vi upp en gång till.

Sen när det väl var dags för den sista vet-checken så kändes Eros mjuk och fin. Alla gick igenom och var vidare till hoppningen.


Hoppningen började inte förens några timmar efter. Till bangången hade vi gjort klart Eros eftersom det var inte lång tid efter det jag skulle sitta upp. Till en sådan här viktig start så hade vi ringt in Maria Gretzer för att hjälpa mig gå banan och på framridningen. Bättre tränare och coach får man leta efter. Det var så skönt att ha henne där så att man kunde vara lugn och känna att allt skulle gå bra. När vi gått igenom banan och det var dags att sitta upp kändes det så bra.


Vi gick in på banan och det var samma underbara publik. Man kände hur tyst det var när jag red. NOLL FEL! Wooohoooo nolla. Nästan alla börjar jubla och någon tår av glädje rinner ner för ena kinden. Vilken känsla att vara felfri i både terrängen och hoppningen på sitt första EM med världens bästa lilla ponny skrutt Dimmans Eros!

När alla ridit så slutade Sverige på en bronsplats. Helt underbart sjukt. Alla var så glada och det var verkligen delad glädje med alla som var där och stöttade. På prisutdelningen var det verkligen så coolt att få kliva upp på pallen och ta emot priserna. Det var verkligen obeskrivligt!


Sen var jag samtidigt väldigt besviken för jag kom första utanför placering med inte ens en halv poäng… Så då börjar man tänka igenom allt man gjort och tänka på allt man kunde gjort annorlunda. Men att komma på en 14 plats är inte så dåligt det heller. Minsta ponnyn på hela tävlingen var han också.


Sen var det dags att möta pressen och gå på presskonferans med laget. Under alla dessa dagarna har det varit många intervjuer och fotograferingar, så kul att få känna på hur det känna att vara mini kändis haha, nä men det var verkligen kul att få uppleva.


Jag vill bara nu tacka ALLA som hjälpt mig och Eros under EM, men även under alla dessa år jag haft honom. Extra tack till mamma, pappa, mormor och morfar men även alla andra släktingar. STORT tack till alla tränare som hjälpt mig att nå hit, Lotta Strand, Maria Gretzer, Lars Christensson, Tobias Grönberg, Magnus Gällerdal, Anna Nilsson, Lisa Lidbeck, Sofie Lexner och många fler!

Vill även tacka till alla satsningar här i skåne såsom Sugar cup som fick mig att börja och Future eventers som hjälpte och stöttade en och hjälpte även till med att läga upp en tävlingsplan när man inte var proffs på det, så tusen tack hundra gånger om!!


Men framför allt TACK TILL HELENA GRÛHB som låter mig få låna denna underbara ponny och verkligen stöttar och är våran största support på alla tävlingar! Tack för att du trott på oss och varit en fantastisk ägare samt uppfödare. Detta har verkligen varit mitt livs största chans att komma någon vart inom denna sporten, han har varit en riktig trotjänare och krigat med mig i både mot och medvind. Eros har verkligen varit den som fått mig att fortsätta och att kämpa, funnits där för mig när det behövts och varit min allra bästa vän! Så sorligt att detta är sista året…

Men nu har vi både NM och lag - SM kvar innan det är slut.

​Foto: Privat, Emmy Löfvall, Eventingphoto, HippsonDK, Kajsa Holmgren

Likes

Comments

Vardag

Hej allesammans!

Nu var det riktigt längesen jag satt ner och skrev ett inlägg här på bloggen... Har inga ursäkter till varför jag inte skrivit, men nu har jag iaf en fullt fungerande dator (vilket jag inte hade innan) som jag kan blogga fullt ut på!I detta inlägget tänkte jag mest skriva om vad som har hänt de senaste månaderna som jag varit "borta".

Från slutet av december fram tills februari så dressyr och hopptränade jag mest på Eros, Doffe och Rico. Startade även någon msv:b med Eros och lyckades kvala till SM i hoppning. Sen blev det mars och jag började så smått ut och terrängträna med alla hästarna vid mitten på månaden, sen var första starten för Eros i April i Tågarps 1* klass. Där gick det inte så jättebra, dressyren gick sådär, ett ner i hoppningen och ute i terrängen. Nästa stora tävling med Eros var sen Sopot/Polen och där hade vi en bra dressyr på 52 straff men jag var väldigt nervös för att gå ut i terrängen och spydde därför innan hinder 5 vilket senare ledde till att jag mådde illa och var helt ofokuserad, så det ledde till uteslutning. Någon vecka senare ville Flyinges lag gärna ha med mig i elitallsvenskan i hoppning och då tackade jag ja till det och följde med dom och red en deltävling i Fjälkestad där jag red en msv:b och hamnade på en 7 plats vilket var 1 eller 2 utanför placering. Så efter den omgången så gick Flyinges lag vidare till finalen i Strömsholm och i laget red jag, Cornelia Georgsson, Tom Svitzer och hans lillebror Philip. Så det var verkligen jättekul!!

Sen red jag Gärds H100 på Eros för att få en liten återställare och skapa nytt självförtroende då det låg på botten p g a av allt som hänt. Där hade han ok dressyr, felfri hoppning och kändes riktigt fin i terrängen ända fram tills vattnet som var det näst sista hindret.. När vi hoppar utför stocken ner i vattnet så går han ner lite på knäna och verkligen dyker i. Så det var bara att resa sig upp och hålla inne tårarna för att sen gå och totalt gråta sönder sig i lastbilen. Tyckte väldigt synd om Eros också som inte heller är den modigaste ponnyn i världen och så händer sånt här. Men det var bara att åka hem och träna och träna och träna. Efter all träning så åkte vi till Danmark och red en 1* i Hasslev och där gick allt bara SÅ BRA! Fin känsla i dressyren, felfri hoppning och felfri terräng som ledde till en första plats. Det var verkligen så skönt att få komma tillbaka och tävla i Danmark. Det är nått där som gör så att jag bara totalt kan släppa all press och stress som jag lägger på mig själv och istället bara rida. Så den helgen boostade verkligen självförtroendet en hel del! Ibörjan av fälttävlanssäsongen var det som att kliva ut för ett stup men nu kan det bara bli bättre!

Sen tänkte jag "åhh vad skönt med lite semester" för min klass skulle åka en vecka till Grekland, men helgen vi skulle åka hem från Grekland var det Strömsholms tävlingarna och det kan man ju INTE missa om man rider i laget och vi gått vidare till final. Så bye bye till den resan haha. Men det var så värt det nu i efterhand. Åker upp på torsdagen kollar läget och kollar in området då jag aldrig varit där förut. Fredagen red jag en L:a för bara för att få komma in och känna på banan. 0 fel 1 eller 2 utanför placering så det var helt okej med tanke på att jag egentligen inte hoppar. Lördagen var det finalen, på schemat stod det att vi skulle rida två Msv:b. Efter första klassen låg Flyinge på en andra plats, men i sista klassen gör alla andra i laget verkligen super rundor och Flyinge slutar på en första plats!! Helt sjukt att få följa med en helg och se hur hopp folket har det. Konstaterande efter den helgen att i hoppning kan man vara ute i ena klassen men sen vinna nästa. I fälttävlan är det mer så att gör man något fel så kostar det dyrt hela vägen igenom alla grenar. Men som sagt så var det verkligen något helt magiskt att få uppleva.

En vecka efter Strömsholm var det dags att packa om lastbilen och dra med sig Michelle Ettwein och Ebba Christensson till Dankmark för att rida en CCIP**. Tävlingen arrangerades hemma hos familjen Jörgensson, verkligen en jättefin plats, fina banor och det märks att dom har lagt ner mycket arbete för att få det så fint! I dressyren var han väldigt spänd, men sen i terrängen dagen efter så tänkte jag bara på att om jag vill nå mitt mål att rida EM så är verkligen det här sista chansen att kvala så jag red för kung och fosterland. Men fan vilken lycka jag hade när vi kom i mål FELFRIA, dock hade vi nått tidsfel men vad gör det när det inte räknas med senare till kvalet. Banan var verkligen helt amazing, inte för svår med den hade ändå en del klurigheter och riktigt fina hinder!! På söndagen sen var det dags för hoppning och det hade regnat en hel del så det gällde att inte rida för fort och svänga för snäva svängar, trots att det var på grus/sand så var det lite halt på vissa ställen, men det gjorde inget för mig och Eros, nolla på hinder och därmed KVALADE TILL EM!!! Kom precis utanför placering så det var ju inte så dåligt det heller. Vill också säga grattis till en av mina närmre vänner Anna Wettemark som också lyckades kvala så nu blir vi 6 stycken till EM i Malmö. Så kul!

De senaste månaderna har det varit rätt mycket fokus på Eros så därför har jag inte tävlat Rico så mycket och Doffe bestämde vi oss för att lämna tillbaka efter Gärds då vi inte hade så mycket tid som vi trodde och unghäst var kanske inte rätt för mig just nu ändå. Så under juni har jag ridit mestadels dressyr på Rico och även Aminda har ridit han lite och startat en msv:c på honom. Tanken med Rico är väl nu att han ska bara gå dressyr och förmodligen säljas så småningom så vi kan införskaffa oss en juniorhäst till nästa år då jag inte längre kommer rida Eros. Vi har även en inriden 3-åring här hemma som ska ridas lite mer och lära sig grunderna till dressyr och kanske lite terräng och hoppning om jag lyckas övertala mamma ;)

Så det är nog allt som hänt när jag varit "borta". Nästa tävling med Eros är SM som går i 1* här på Flyinge under fälttävlansveckan. Sen efter det blir det väl Malmö om allt går som det ska och även NM som går i Hasslev. Sen får vi se om jag vill rida inomhus SM i hoppning på Eros innan jag lämnar iväg honom. Men det tänker vi inte på nu. En tävling i taget så får vi se vart det leder oss sen.

Foto: Hoppbild: Victoria Mickelsson | Prisutdelning: Linda Risberg | Terrängen: Kaj Fröling

Likes

Comments

Vardag

God kväll!

Idag har det varit en väldigt lugn dag.  Började dagen med att dressyr träna kl. 12.00, Traicy som jag tränade är en häst som jag ska ha i 2 veckor till som ägs av min och mammas kompis Aminda som är på praktik i Tyskland. På dressyrträningen så var Traicy till en början väldigt spänd hon blev mer avslappnad allt eftersom. Vi tränade mycket på att hon skulle kunna behålla samma form i alla lägen även om man t ex gick över i mellan trav eller gjorde ett galopp ombyte, vi tränade också på att hålla samma takt i de olika gångarterna. När jag hade tränat henne så gjorde allt som skulle göras borta i det stallet där hon står, dvs mocka, göra hö påsar och fixa morgon och em mat hinkar. När jag var klar med henne så fick hon gå ut i hagen igen och jag cyklade hem och tog en fika med mamma och pappa innan jag red ut Eros. 

Det är verkligen så kul att rida Eros nu igen efter att han har fått sin lilla vila. Eftersom han inte är i världens bästa kondition nu så kan jag inget annat än att bara fortsätta bygga upp hans kondition igen 😄 De andra två storhästarna fick en välförtjänt vila idag, Rico har inte känts helt hundra så han ska vi kolla upp så att det inte är något med honom, för egentligen så skulle jag tävlat msv:C1 dressyr med honom nu i helgen men det blir det inget av. Efter turen på Eros så tog jag och gjorde i ordning resten av stallet så att det var klart att bara kvällsfodra sen. Så mycket annat har jag inte gjort idag förutom att kolla upp lite affärer i Paris eftersom att jag och familjen ska åka dit på lördag morgon (nästa vecka då). Är verkligen såååå spänd på att få åka dit och uppleva allt som finns där!                                                           Idag är det ju också HALLOWEEN(!!) och en så länge så har det bara kommit ett par barn och knackat på.


Här är lite bilder från i somras och även nu i höstas. De två översta är (förlåt för dålig kvalitet) från hoppträningen i torsdags med Traicy.

⬇ Eros från i somras när vi tävlade CNC* i Flyinge 💙⬇ En tidig höstdag med Rico på terrängbanan i Flyinge 💗⬇ På promenad med Eros i löven 🍂🍁💛
⬇ H90 med Rico i Flyinge, hinder 2 💜⬇ Den avslutande hoppningen i Tyskland då jag och Eros tävlade CCIP**. Vi fick pris för bästa/ snyggaste terräng 👏💓🇩🇪

Likes

Comments

Hej igen! 😄
I sommar har bloggen fått ligga nere en sväng.
Men det som har hänt är i stora drag att jag har tävlat stor hästarna och Eros.

Doffe och jag är nu kvalade att rida 4- års championatet i fälttävlan om 2 veckor, Rico och jag är kvalade till H100 och Eros har fått gå några 1* häst klasser.

Igår var jag med Eros och Rico uppe i Hermanstorp och red en p90 på Eros bara för att han ska få leka runt och ha kul, och en H90 på Rico. Båda va riktigt fina i dressyren. Eros va väldigt avslappnad och fin i dressyren med en fel fri hoppning. Rico var också riktigt fin i dressyren med en fel fri hoppning. I terrängen så fick jag och Eros ett kommunikations fel så vi fick ett stop på ett bord men annars lekte han runt banan som ingenting!
Rico var en riktig liten stjärna i terrängen. Han hoppade allt utan problem och galopperade på bra vilket resulterade till en andra plats och så är vi nu kvalade till H100.

Eftersom jag missade Fälttävlans hoppningen från vm igår så sitter jag nu klistrad framför datorn 🏇Rico stilterräng, Flyinge


Doffe terränghästprovet, Flyinge


Eros CIC* junior SM, Flyinge HSK

Likes

Comments

Familj

Hej!
Nu har jag inte bloggat på några dagar för släkten har varit här. Men nu tänkte jag göra en update om vad som har hänt de senaste dagarna.

I fredags så kom min kompis Ebba så då red jag bara ut rico och Eros en sväng. Doffe hade hoppat lite bommar på torsdagen, väldigt duktig, så han fick vila.

På lördagen så hade våran klubb arrangerat en stilfälttävlan, så våran lastbil fick agera cafeteria och sekretariat. Jag och Ebba hjälpte självklart till med att göra i ordning ca 3 flyttlådor med bara bullar!
När Ebba åkt hem sen så reds alla hästarna ut. Doffe fick galoppera ut lite och skritta genom vattnet. Rico fick galopp och konditionsträningen och Eros fick bara trava och ta lite galopp. Alla var super fina!
Sen på kvällen så kom även min faster Maria och hennes man + min kusin 😊

På söndagen så fick Eros hoppa en liten stock för första gången på månader. Gud vad kul det va!! Mamma red rico på Warren Hastings.
Doffe red jag också på Warren Hastings. Han kändes väldigt fin och lyssnade bra på mig. Vi jobbade mest på att få igenom alla halvhalter och igångsättningar.

Måndagen, då fick alla hästarna vila för då fyllde min moster Maria år så då firade vi henne. Grattis i efterskott 🎉

På tisdagen så fick Eros gå dressyr. Många slutor och öppnor även förvänd galopp så att han kan bli rakare på spåret. Mamma red Rico idag igen.

Igår så fick Eros konditions träna inför säsongen. Det var Riktigt kul att få galoppera! 🏇🏇🏇 Men det var lite svårt att tagga ner sen igen. Rico reds av mamma och Doffe fick tömkördas. Det var mamma som tömkörde men han såg väldigt fin och avslappnad ut! 🐴

Mer uppdatering kommer sen om vad som hänt idag 👍Rico och jag


Rico och Doffe


Eros ❤️

Likes

Comments

Tävlingar

Igår så travade jag Eros i en rund form på stora spår. Han kändes väldigt fin och avslappnad!😊
Jag galopperade även för första gången, han var en aning pigg men samtidigt rund och lugn. Jag galopperade på nästan bara raka spår eftersom han precis har satts igång.

Mamma red Rico igår med och han såg fin och avslappnad ut.

Idag så terräng tränade jag Rico, trots väder och vind. Det var våran första terräng träning tillsammans. Så jag är super duper nöjd!
Eros och Doffe fick vila på grund av en jobbig uppsats från skolan 😞


Likes

Comments

Familj

Idag så har jag äntligen fått galoppera på Eros efter hans vrickning på baltic cup för 1 månad sen.
Eros var fin i traven och kändes bra och lung. Längtar tills nästan vecka då jag kan börja hoppa han om allt ser bra ut!
Idag red mamma Rico och verkade nöjd.

Jag red även Doffe för första gången idag. Han kändes väldigt fin och lugn. Väldigt lätt att rida och det ska bli super kul att få rida honom!😄

Jag kommer att lägga upp ett inlägg för sig på en video när jag rider Doffe 🏇🏇☺️

Likes

Comments