Nyårslistan om mitt 2019

Listor, Personligt

Haha lite sent ute med denna också kanske, men såg den på både Hanna och Gertrudes blogg så blev inspirerad av att göra den jag med! Och eftersom att jag inte kommer orka göra någon årsresumé så tänkte jag att detta blir bättre än inget. Så är kommer den, nyårslistan om mitt 2019:

Vilket råd hade du velat gett dig själv i början av året, nu med facit i handen?
Det är okej att inte vara okej.

Beskriv ditt 2019 med tre ord
Ångest, stress och ifrågasättande.

Om ditt 2019 skulle komma att bli en film, vilken genre hade det blivit? Drama, komedi, en kärlekshistoria?
Förlåt mig själv men en film jag aaaldrig hade velat se, haha. Har haft ett riktigt tråkigt år faktiskt när jag tänker efter. Minns typ ingenting från året…? Men om jag ska säga en genre så kärlekshistoria ändå, var (och är också för den delen) ju väldigt kär hela året.

Beskriv ditt favoritställe som du besökte.
Paris med min kärlek på alla hjärtans dag var underbart. Gjorde en del onödiga, stressiga resor 2019 men från detta är en utav resorna som jag bara har bra minnen och good feelings från. Finns ingen jag hellre reser med än min pojkvän! Han är f*n den roligaste människan som finns. Och det var världens mysigaste resa, det var vår i luften, vi hade picknick framför Eiffeltornet och bara strosade runt i solen utan att ha några tider att passa.

Åh blir helt nykär av dom här bilderna haha. Vill till Paris snart igen!

Vad har du lärt dig om dig själv det här året?
Hur stark jag är.

Vad har varit ditt vanligaste mentala tillstånd det här året? (Exalterad, stressad, nyfiken, orolig, deppig..)
Det har varit ett väldigt ångestladdat år, jag har knappt tyckt att någonting varit kul och mest bara känt att allting är meningslöst typ. Så tänkte först svara deppig, men skulle säga mer vilsen kanske.

Vilket/ vilka köp är du mest nöjd över?
Mitt 2019 är ändå ett praktexempel på att pengar inte kan köpa lycka för oj vad jag unnat mig detta året, men ändå mått som sämst. Jag har ju fortfarande varit sjukt glad över alla mina finare köp dock, och allra nöjdast är jag nog med min klocka som jag köpte i höstas!

Hur har din personliga stil utvecklats?
Skulle typ säga less is more. Jag har ju aldrig känt att jag riktigt har någon stil och det gör jag typ inte nu heller haha, mer än att jag insett att jag gillar det ganska simpelt.

Har du övervunnit någon rädsla?
Det har jag faktiskt! En hel del. Började till exempel året med att åka till Sri Lanka och surfa tillsammans med Alice. Jag är ju rädd för ca allting i hela världen och djupt vatten är en utav dom sakerna, så att jag kastade mig ut i vågorna är jag faktiskt sjukt stolt över. Det var ju första gången jag surfade och trots att jag bara gjorde det i 1 vecka så hann jag gå från level 1 till level 2 - dvs ge mig ut bland dom stora vågorna.

Jag har dessutom blivit mycket bättre på att säga ifrån och stå upp för mig själv och andra, har fortfarande en bra bit kvar på min konflikträdsla men jag har blivit mycket bättre. Det är jag stolt över.

Berätta om ditt roligaste minne det här året – det som du fortfarande inte kan sluta skratta åt när du tänker på det.
Haha alla mina roliga minnen som jag skrattar när jag tänker på är sjukt interna så det går verkligen inte att återberätta. Tyvärr…

Vilken/ vilka relationer har betytt mest för dig det här året och varför?
Relationen till mig själv skulle jag säga. Även om min mamma, pojkvän och alla mina vänner funnits där för mig under detta året också så är det bara mig själv jag varit 100% transparent med och jag är väldigt glad att jag byggt upp min styrka i att kunna vara ensam med mig själv igen, även om det har varit svårt ett tag. Nu när jag ser tillbaka på året så inser jag att jag har kommit en lång bit ändå.

Vilken var din absoluta favorit komplimang som du har fått i år?
Finns inte mycket som gör mig så glad som alla gånger jag får höra hur rolig jag är och att jag alltid får folk att skratta. Förutom det så har jag blivit överöst med komplimanger och fina meddelanden från er det här året med att jag på något vis har kunnat hjälpa er och det har varit den absolut finaste komplimangen för mig. Det är lätt att känna att detta jobbet är betydelselöst så när jag får höra att jag hjälper någon så blir jag verkligen så glad.

Om du fick skryta om en av dina prestationer det här året, vilket hade det varit och varför?
Bara att jag tog mig igenom det här året är en prestation i sig. Jag har varit så hård mot mig själv i vissa lägen och sett ner på mig att jag varit så oproduktiv (inom jobbet främst) det här året men hallå… Jag släppte liksom en klädkollektion i oktober? Som fick den sjukaste responsen, det är en prestation jag är stolt över! Och f*n kommer nog aldrig sluta skryta om att jag är på förpackningen av L’Oréal Truly Blond heller? (Även om det fotades 2018 så släpptes produkten 2019). Heja mig!

Med tanke på alla dina erfarenheter, insikter och lärdomar ifrån 2019, vad är det bästa rådet du kan ge dig själv inför nästa år
Att sätta mig själv först i fler situationer, inte försöka pleasea andra så mycket, säga ifrån.

Vilken maträtt åt du oftast 2019?
Pizza med burrata tror jag? Har ätit det så mycket att jag NÄSTAN tröttnat på det nu… Trodde inte det gick.

Vilka länder besökte du?
Sri Lanka, Frankrike (Paris), USA (LA & New York) Marocko (Marrakech), Tyskland (München), Grekland (Mykonos), Spanien (Marbella & Ibiza), Danmark (Köpenhamn), Dubai.

Vad känner du att du saknar ifrån förra året nu när du kan se tillbaka på det?
Hmm… Pass på den.

Vad önskar du att du hade gjort mindre?
Önskar att jag inte hade varit så hård mot mig själv.

Vad gjorde du på din födelsedag?
Fyllde 25 år i somras och visste redan innan att jag skulle må skit eftersom det var min första födelsedag utan pappa så jag hade planerat att göra ingenting. Och mycket riktigt började dagen med ångest. Tyckte så synd om min mamma och pojkvän som skulle överraska mig med att åka på spa och väl framme så kunde jag inte sluta gråta och ville helst av allt bara tillbaka till sängen och gömma mig under täcket. Så det var vad vi gjorde, som tur var kunde dom avboka spat och vi körde tillbaka till huset på Smögen som vi hyrde under julimånad. Lite senare under dagen när jag fått gråta av mig så vände mitt humör något dock, och det timeades in med att jag blev överraskad av Elin, Anastasia, Gertrude och Julia som helt plötsligt stod i hallen och sjöng ja må hon leva för mig<3 Finaste vännerna. Så fick tillslut en glad födelsedag med middag, tårta och vänner som sedan avslutades med att kolla solnedgången från klipporna. Det var fint.

Vilka fem personer har du uppskattat att du har fått spendera mycket tid med?
Min mamma, är glad att vi spenderade så gott som hela sommaren på västkusten nära henne och förutom det så har jag varit hemma och hälsat på i Alingsås en hel del och hon har även varit här massa gånger.

Min pojkvän, finns ingen i världen jag hellre spenderar tid med en honom och det här året har vi äntligen bott tillsammans.

Gertrude, minns hur jag tänkt ända sedan jag träffade henne första gången att ”henne vill jag bli kompis med” och nu är vi SKITBRA VÄNNER!!! Och grannar (inte länge till dock...), vilket har resulterat i att vi spenderat väldigt mycket tid tillsammans det här året. Vi har dessutom rest tillsammans och det finns faktiskt ingen människa jag blir gladare av att ha med i ett sällskap än Gertrude - en riktig stämningshöjare och finns inte ett ont ord att säga om henne.

Anastasia, väldigt glad att hon flyttat så nära mig det här året. Vi bodde ju bara 10 minuters promenad från varandra i Alingsås innan och nu bor vi bara 10 minuter ifrån varandra i Stockholm. Vi har umgåtts väldigt mycket senare året och varit väldigt duktiga på att boka in middagar, promenader osv tillsammans. Har alltid lika kul med henne, vare sig vi kör en brakutgång eller bara sitter och scrollar på mobilerna i soffan haha.

Också väldigt tacksam att jag fått umgåtts mer med @lovisawallin , Buster och Todd senaste året! Men hoppas att det blir ännu mer sånt under 2020. Världens sötaste, mysigaste lilla familj.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
Göra mer av saker jag blir glad av. Utvecklas mer. Tänka snällare tankar om mig själv och andra och bara försöka vara den bästa versionen av mig själv!

Nu blev ju det här en rätt deppig lista... Och det är klart att jag haft bra stunder under 2019 också, men sammanfattningsvis så har det inte varit ett så glatt år för mig och om du har känt likadant så vill jag bara säga att det är okej. Varje år måste inte betyda något. Det kommer en tid för allt! Puss och kram på er och nu får vi se vart 2020 tar oss, det blir spännande!

Gillar

Kommentarer

Johannagrahn
OliwiaMichalak
OliwiaMichalak,
Roligt att läsa i sån form också 😁
nouw.com/oliwiamichalak
charlottahagg
charlottahagg,
Finaste bilden på er framför eiffeltornet!! 😃
nouw.com/charlottahagg
alvamariee
alvamariee,
Helt underbar bild!
nouw.com/alvamariee
malinhardstahl
malinhardstahl,
Roligt att läsa!! Trevlig helg 😊
nouw.com/malinhardstahl
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Låter som att du har haft ett bra 2019 ändå. Hoppas det här året leder till lite mindra stress och att du får chansen att utvecklas och vara med om många nya fantastiska saker! Själv ska jag jobba med att bli klar med min utbildning och att kunna resa så mycket som möjligt! Hoppas du har fått en bra start på det nya året 😊 // Petra Elisabeth
nouw.com/petraelisabeth
siljehv
siljehv,
For et år 2019 var! Høres ut som at du kan ta med deg mye lærdom inn i 2020, og du har så mange bra ting å se tilbake på! Selv om ikke alt kanskje gikk etter planen, så vokser du på de tingene også <3 Håper du får et supert 2020! Gleder meg til å følge med!
nouw.com/siljehv
Evve
,
Även fast det är tråkigt att höra att du har haft ett mer deppigt år så mäste jag ändå erkänna att det är sånnahär inlägg som gör att man som läsare vill fortsätta läsa. Så modigt att öppna upp dig och det känns lugnande att det finns fler en än själv som har varit deppiga under året. Stor kram!

Instagram