.

Personligt

Det har hänt så mycket det här året och det har på många sätt varit svårt att ta in. Jag har pendlat mellan att försöka förstå mig själv, ta tag i mina egna problem och sorg och i att förstå andras. Nu har snart halva 2020 gått och vi är mitt i en pandemi och ett uppror. Två enorma händelser som vi inte kan blunda för. Och mycket av min vakna tid går åt till att läsa, lära mig och förstå.

Både Corona och Black Lives Matter rörelsen är två grejer som förändrar världen. Corona har varit en chock, alldeles för stort för mig att ta in, och Black Lives Matter ett uppvaknande på visst sätt. Det är klart att jag förstått att rasism existerat innan hela den här rörelsen, och jag har alltid vetat vad jag tycker är rätt och fel. Men det är först nu jag har läst på mer och det kommer jag att fortsätta göra.

Såg ett plakat från en av demonstrationerna med texten "We're not here to start a racewar, we're here to end it". Och precis så är det. Rasism är vidrigt och Black Lives Matter är viktigt.

Och samtidigt som allt detta pågår i världen, så händer det så mycket i mitt lilla liv också.

Starten på det här året inget vidare för mig personligen heller. Jag tror kanske att det berörde mig mer än vad jag trodde och först förstod att flytta från min första lägenhet, jag gick igenom så mycket i den. Det var både där mitt liv i Stockholm startade och det var där mitt liv rasade.

Februari och mars när vi bodde i vårat tillfälliga hem gick ut på två saker för mig: att försöka få dagarna att gå så fort som möjligt och att vara hemma så lite som möjligt. Samtidigt som corona bröt ut och det enda jag egentligen ville vara att stanna inne. Så jag flydde till mamma i Alingsås. Och där mår jag ju alltid bra av att vara, men desto sämre när jag lämnar.

Jag tog iallafall en liten paus från bloggen. Jag hade ingen plan, visste inte hur länge eller något. Men jag gjorde vad jag kände att jag behövde och jag ska inte ljuga, det har varit skönt. Jag har inte haft någon inspiration eller ork det här året men har hela tiden tänkt att så fort vi flyttar in i nya lägenheten och kommer iordning med våra liv igen så kommer jag att ta upp bloggen igen. Det blev ju inte riktigt så, vi flyttade in här i början på april och nu har två månader gått sedan dess.

Det har varit en del att fixa och vi är inte klara ännu, men nu börjar vi snart se slutet och det känns äntligen som ett riktigt hem. Har saknat den känslan så mycket, känslan av hemma. Känslan av ett tryggt hem att kunna komma hem till och släppa allt i, den är så viktig för mig. Vet inte om ni tror på stjärntecken eller tycker att sånt bara är trams haha, men mitt stjärntecken kräftan stämmer iallafall så bra in på mig och det beskrivs ofta som det viktigaste för kräftor är deras hem och familj.

Hur som helst, jag har inte bloggat på ett tag. Jag kan liksom räkna alla mina blogginlägg för det här året på mina fingrar, och det var inte så det var tänkt att bli. Men ibland blir det inte som man tänkt. Och ibland måste man sätta vissa saker på paus för att sätta andra saker i fokus. Det har varit behövligt men tro inte att jag inte har saknat att blogga, för det har jag också gjort. Och jag har tänkt mycket senaste veckorna hur jag ska skriva mitt första inlägg och hur jag ska komma igång igen. Jag har inte kommit fram till något så det här inlägget blev väl kanske lite... ja jag vet inte ens vad, men det är iallafall ett inlägg... Och nu är planen att jag ska fortsätta uppdatera er här. Jag vill inte lova för mycket, för det har jag gjort innan och då blir jag så besviken på mig när jag inte håller det. Men jag ska försöka, iallafall något inlägg i veckan. Hoppas ni har överseende och vill fortsätta titta in här. Har blivit så glad av er som tagit er tiden att skriva till mig och sagt att ni saknar min blogg, tack för att ni är ni och att ni är så fina mot mig!

Gillar

Kommentarer

Ellendelin
Ellendelin ,
vi är så glada att du är tillbaka, men glöm inte ta det i din egen takt. Vi är här och väntar 🧡
nouw.com/ellendelin
Johannagrahn
Johannagrahn,
Välkommen tillbaka, ta det i din egen takt ❤️
nouw.com/johannagrahn
Mammatillthea
Mammatillthea,
Välkommen tillbaka 😍
nouw.com/mammatillthea
MittTuffaLiv
MittTuffaLiv,
åh fin köks bord =)
nouw.com/mitttuffaliv

Instagram