Corona Tankar...

Hej gänget, hoppas att allt är bra med er och att ni har haft en lugn och skön helg. Jag älskar ju lugna helger hemma i soffan så för mig var det ingen "utmaning" att hålla mig hemma denna helgen som jag förstått att det varit för vissa andra... Har sett en hel del storys på folk som varit ute och klubbat och jag förstår helt ärligt ingenting? Visst, ni behöver inte låsa in er och sluta leva men att gå ut på nattklubb i dessa tider låter som rena galenskapen i mina öron.

Jag har inte uttalat mig någonting alls om hela Corona-hysterin innan just för att jag 1. Inte är någon expert och vet inte mer än någon annan och 2. Inte heller vill sprida felaktig information och således bidra till någon panik. Däremot så förväntar jag mig att vi alla använder vårt sunda förnuft och kan koppla vad som är rimligt och inte rimligt. Visst att evenemang under 500 personer är tillåtet men att utsätta sig för att stå och trängas ute bland fylla, random människor just nu är nog det sista jag skulle vilja göra. Alla "sköter sig själva" men det är bara problematiken i att även om du inte påverkas av viruset kan du föra över det till någon annan som gör det. Så snälla försök att inte vara själviska. Stanna hemma så mycket som det går, jobba hemifrån om ni har möjlighet och delta inte i några onödiga evenemang eller åk på några onödiga resor. Jag skulle egentligen befunnit mig i Miami just nu men givetvis så valde vi att stanna hemma från den resan (nu hade vi iof inte ens kunnat åkt eftersom att Trump förbjöd alla resor från Europa med start från i fredagskväll och vi skulle åkt lördagmorgon).

Jag har åkt hem till Alingsås och planerar att stanna här kommande dagar. Jag har ju lyxen att jag kan jobba från vart som helst så det blir ingen större skillnad för mig egentligen. Jag har ju berättat för er om den tillfälliga lägenheten i Stockholm som vi hyr innan vi flyttar in i våran nya (om mindre än tre veckor!) och ja jag kände mig inte jättepeppad på att sätta mig själv i frivillig karantän i den om jag säger så haha... Så vi hyrde faktiskt en bil och åkte till Alingsås tidigt i fredagsmorse. Åker ju alltid tåg annars men ville inte riskera det i dessa tider, dock såg jag nu att MTR har gått ut med att du även får platsen bredvid dig när du bokar en resa via dom nu. Så att du inte behöver sitta allt för nära någon, vet inte exakt hur långt ifrån man bör hålla sig dock men tyckte det var en bra grej så ville bara tipsa om det!

Jag har iallafall haft en superlugn helg och bara slappat, igår var det ju magiskt väder också så då blev det promenad i friska luften och Lovis har fått leka med sin bästa kompis här på gatan. Som sagt så har ju jag inget problem med att stanna hemma och ta det lugnt men förstår att alla är olika, så här kommer lite tips man kan hitta på nu när man ska hålla sig inne så mycket som möjligt:

- Läsa böcker! Jag älskar att läsa men känner ofta bara att jag har tiden och lugnet att göra det när jag är på semester. Förhoppningsvis så kan jag hitta den tiden nu, jag hade ju beställt lite böcker till Miami-resan så enda skillnaden för att jag får läsa dom här i Alingsås istället.

- Rensa din garderob! Något som typ alltid behöver göras men som ca aldrig hinns med? (PS. En del av plaggen jag rensat ut finns att kolla in på min Sellpy butik HÄR).

- Göra rent alla sminkborstar! Jag försöker göra detta så ofta som möjligt men det behövs helt klart göras ännu oftare.

- Rensa bland matvaror, frosta av samt rengör kyl och frys. Inte det roligaste men ändå ett perfekt tillfälle att ta tag i det nu, sånt man alltid skjuter upp.

- Umgås med nära och kära (om du inte känner dig krasslig såklart) och göra typiska "familjeaktiviteter" typ spela spel, kolla gamla fotoalbum osv.

- Baka! Det blir nog inte av för mig dock... Tycker att tanken på att baka känns mysig och harmonisk men blir sällan så i praktiken för mig haha. Men min mamma bakade däremot idag och då var jag snabb på att ta på mig jobbet som avsmakare istället!

- Kolla Big Brother! Mitt bästa tips haha, jag är ju en riktig dokusåpatorsk så självklart följer jag även BIg Brother och det bästa med det är att det sänds VARJE DAG! Och tycker du inte att det räcker så kan du även kolla på det LIVE via Cmore! Perfekt ju.

Sen så kommer jag också att använda den här tiden till att leta inredning till våran lägenhet som vi snart flyttar in i. Vi har försökt att ta med oss så lite som möjligt från förra lägenheten men vi har med det nödvändigaste (typ säng). Det är ju sjukt lång leveranstid på de flesta möbler men jag har inte hittat något som känns 100% rätt och då har jag inte velat beställa bara för att ha något så det kommer helt enkelt få vara lite provisoriska lösningar så länge men det blir väl bara mysigt. Är ni nyfikna på lägenheten? Jag är så taggad på att visa er och jag kanske faktiskt kan rota fram några av mäklarbilderna och publicera här kommande dagar, hade ni velat det?

Ta hand om er så hörs vi snaaart!<3

Gillar

Kommentarer

lifeofkile
lifeofkile,
Håller helt med! Det läskiga är dock att man kan ha det även utan att kännna av det (och det tar även några dagar innan man får eventuella symtom), så folk kan ju gå runt med det och sprida det till andra utan att ens veta att de är sjuka. Att gå ut på klubben är ju hel galet då!!
nouw.com/lifeofkile
Anya
,
Ser jättegärna bilder av lägenheten! Grattis🤩
hedvigliljeroos
hedvigliljeroos,
Njut av Alingsås och lugnet <3 & SÅKLART vill vi se bilderna på lägenheten!!! KRAM <3
nouw.com/hedvigliljeroos
majanilssonlundstrom
majanilssonlundstrom,
JA såklart vill vi se bilderna på lägenheten<3 kram!
nouw.com/majanilssonlundstrom
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Så viktigt inlägg! Förstår att du inte vill skriva en massa om corona. Som du säker så är ju inga experter just nu och man vill ju inte sprida selaktig information. Tycker dock att det är bra att du tar upp det här med att tänka till innan man göra massa saker i allmänhet. För mig känns det som att jag bara skriver om corona just nu. Arbetar på Intensivvårdsavdelningen på Karolinska här i Stockholm och har inte problemet av att behöva stanna hemma. Är nästan aldrig hemma, jag spenderar all tid på sjukhuset. För mig känns det nästan surrialistiskt att det pågår ett vanligt liv utanför sjukhusets väggar. Men det är skönt att få läsa om de ni gör på helgerna, läser böcker och så vidare för att få en känsla av normalitet i detta kaos. Hoppad du får det bra i Alingsås innan er lägenhet blir klar! 😊 // Petra Elisabeth
nouw.com/petraelisabeth

    Instagram