Den där båtturen var ju rolig. Vi delade en säng som var max 80cm bred, i ett rum med kackerlackor. Kackerlackor och kryp över lag är det värsta jag vet. Delar hellre rum med en björn. Men jag överlevde i alla fall. Två nätter på ett fint hotell, fyra träningspass i gymmet och en hel del pluggande. Och nu Singapore. Bara en mellanlandning dock, om än det innebär en hel natts väntan. Zzz.

Men hej från oss i alla fall och hoppas ni mår bra där hemma. Puss och kram!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments


Som vanligt hade vi ingen förhoppning om att resan skulle gå som planerat och tur var väl det. Vi tog oss visserligen från Siargao, men från Surigao var planen fullbokade både idag och imorgon (planet var i princip tomt hit). Klockan 19.00 får vi istället sätta oss på en färja som tar 12h. Vi tog den dyraste biljetten, för att få ett eget rum med säng, då nattens 4h och "magsjukan" som fortfarande härjar kräver det bästa. Resdagar är fasen inge roliga. Ska bli så skönt med hotell, pool och en varm dusch imorgon! Hoppas allt är bra med er där hemma. Puss och kram!

Likes

Comments


Sista dagen på denna ö. Tanken var Island Hopping eller Surfing, men då vi igår var halvt magsjuka och kände oss risiga även imorse så fick vi tyvärr avstå allt. Istället har vi pluggat, ätit havregrynsgröt, kycklingsoppa och choklad samt sett en film. Båten går vid 05.00 imorgon så det blir nog en tidig kväll ikväll. Puss och Kram från oss!
 

Likes

Comments


Det är rätt härligt att vi fem av sju dagar i veckan inte ens tar på oss mascara. Det är rätt härligt att vi använt hårfön och plattång en gång på tjugosju dagar. Det rätt fint att vi båda sover bättre när vi delar säng, eftersom vi gillar känslan av att någon finns precis bredvid. Det är rätt fint att vi tänker likadant 99% av tiden, det blir lite lättare då. Det är rätt bra att vi verkar tajma de där dagarna när energin och humöret inte är på topp. Det är rätt bra att vi båda gillar att träffa folk, men samtidigt njuter av de där kvällarna när vi inte behöver göra någonting alls. Det är rätt underbart att det varit så himla enkelt de här första tjugosju dagarna. Det känns som att de kommande månaderna kommer att bli en succé.
 

Likes

Comments


Well hello, again!

På fredagens promenad passade jag på att ta med mig kameran, för att fota lite av det som jag symboliserar med Siargao. Förutom surfingen. 

Hundar. De finns överallt. Denna vackra varelse är vår vakthund. Han beskyddar oss och detta resort, tillsammans med den yngre, busigare hunden Blackie.
Grisar. De ser väldigt tjocka och välmående ut. Och grymtar sådär charmigt. Och sen har de ju så otroligt fina trynen. Sötnosar.
Tuppar. Det är något med Filippinerna och tuppar. Galer dygnet runt.
Gasoline. "Pure and Clean, Gasoline". Man behöver inte köra många meter för att hitta bensin att köpa vid vägkanten. De fyller alltså tomma Coca Cola. Fiffigt!
Barn. De är också överallt. Och så otroligt glada och charmiga. De faschineras över oss turister, för just här är vi inte så många. "Hello", "What's your name?" "Bye bye", är vad vi får höra när vi traskar på gatorna.
Basket. Oavsett var vi befunnit oss så är basket någonting populärt bland barn och ungdomar. Ganska roligt att den sporten som kräver längst spelare är störst i ett land där medellängden inte kan vara över 165.
No drugs. Här är det verkligen nolltolerans på droger. Här dricks det rom. Och det röks cigaretter. Men droger är ett big no no. Heja Siargao. Heja Filippinerna!
Peace. Stämningen här är så gemytlig. Jag blir varm i hjärtat varje dag jag promenerar runt här. Fin natur, fina människor, fina djur och leenden överallt. Det är svårt att inte må bra i en sån här miljö.

  
   
 
  
 

Likes

Comments

 
Det är rätt fint när både hon och jag säger "Allting känns bra nu!". Då vet vi att vi är precis där vi ska vara. Just nu. 

Och vill ni veta vad vi gjorde imorse kan ni googla "Siargao Quicksilver", för de vågorna krigade vi med. Skrapmärken, lårkaka, slutkörda armar - men en obeskrivlig känsla varje gång vi lyckades ställa sig upp och följa med vågorna. Ren och skär magi. 

Likes

Comments