Kvällen i Brisbane började med gratis BBQ på hostelets rooftop. Awesome! Där fick vi skåda fyrverkerier, då det var sista kvällen på Brisbane festival. Därefter promenerade vi in till centrum och mötte upp några grabbar vi lärt känna i Byron Bay. En drink på en bar och vidare till en nattklubb för lite dans. Superkväll!

 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag har det gått precis fyra veckor/en månad sedan jag lämnade Umeå. En månad utan min stjärna. Idag är en sån dag jag saknar honom extra mycket. Skulle kunna göra allt för att få ha honom tätt intill mig för en stund. Jag blir i alla fall varm i hjärtat när jag får se han via skype. Och när jag vet att allt rullar på bra där hemma. Han är ju med bästa, bästa husse. Han kan inte få det bättre. 

Likes

Comments

Jag saknar Byron Bay. Jag saknar människorna jag träffade där. Är några av de jag umgicks med som mest kvar även om en månad kanske jag återvänder. Jag tror att jag skulle kunna få en riktigt bra vardag där, med härliga aktiviteter de dagar och kvällar jag är ledig. Men nu är mailet till hotellen på Rottnest Island skickat så skulle jag få napp där så åker jag dit. Tror oddsen på det är rätt höga dock.

Likes

Comments

Jag är så glad att jag träffat Linet och att vi får resa tillsammans. Vi har väldigt lika värderingar och trivs bra i varandras sällskap. Det är skönt att ha hittat någon med samma syn på detta äventyr. Ingen av oss är här för att festa fem-sex dagar i veckan. Vi båda ser tjusningen i det lilla och uppskattar de små sakerna lika mycket som de stora. Det är guld värt att ha någon att luta sig mot när man saknar er där hemma, någon som vet exakt hur det känns.

 

Det bästa (och kanske sämsta) med oss två tillsammans är dock förhållandet till mat. Vi har båda en stor kärlek till mat och kan äta väldigt mycket mat innan vi känner oss mätta. Redan vid frukosten pratar vi om och längtar vi till lunchen och middagen. Det händer att vi inte blir mätta på en måltid utan delar ytterligare en. I och med den begränsade träningen som bedrivs är kanske inte detta att föredra, haha. Så nu gör vi ett försök till förändring - mer hemlagad och nyttig mat + mer träning. Dock har jag dragit på mig halsont och hosta så träningen får vänta lite.

Likes

Comments

Dagen har spenderats i solen. Förmiddagen på stranden och eftermiddagen vid poolen. Därefter en långpromenad (trotsar min förkylning) och snart väntar BBQ. Våran host har köpt härliga stekar, vi har fixat klyftpotatis och sallad. Ser ut att kunna bli en trevlig sista kväll här i Burleigh innan vi beger oss till Brisbane.


Från stranden här i Burleigh kan man skåda Surfers Paradise och skyskraporna.

Likes

Comments

Mitt i prick. Vi couchsurfar kommande två nätter och bor nu i en stor och lyxig lägenhet precis vid stranden på Gold Coast. Lite skillnad från att bo på hostel. Mannen vi bor hos är 50 år och "lyxlirare". Han spelar tennis, piano och njuter av livet. För att tacka honom för hans gästvänlighet lagade vi ihop en klassisk svensk middag: köttbullar, potatismos och brunsås. Detta var väldigt uppskattat. Mest njöt nog ändå jag, även fast jag saknade lingonsylten.

Någon soffa behöver vi alltså inte sova på här. Vi har ett eget rum med dubbelsäng och tv. Gissa om jag kommer att sova gott i natt!

Likes

Comments

Med en liten klump i magen beger vi oss nu norrut. Det känns än en gång lite vemodigt att ge sig iväg igen, när man lyckats skapa sig härliga vänskapsband. Men vi ser fram emot kommande äventyr och känner oss laddade!

Vi kommer att bo lite söder om Surfers Paradise, i Burleigh, för att testa couchsurfing i två nätter. Det innebär alltså att man bor gratis hos någon som har plats över i sitt hem. Gratis är gött!


Likes

Comments

Byron Bay blir verkligen bättre för varje dag. Och jag trivs så himla bra på detta hostel (Holiday Village). Jag kan liksom inte sätta finger på de känslor jag har inom mig. They are all over the place.
 
För det mesta njuter jag av alla nya upplevelser och intryck. Alla nya människor jag möter och alla nya platser jag får möjlighet att besöka. Samtidigt kommer det stunder då jag inte förstår hur jag kunde sätta mig på ett plan till andra sidan jordklotet, själv.

Gårdagen spenderade vi genom en timmes roadtrip norrut, sol och bad på en fin strand, fantastisk lunch och lite sightseeing. Denna lite molniga dag har jag och Linet spenderat till att boka i princip allting kommande månad. Nu är vi grymt taggade på alla upplevelser vi har att se fram emot. Det enda vi inte kommer att kunna göra tillsammans är tre dagar på Fraser, annars håller vi ihop. Wiiiie!

Likes

Comments