SKÖNHETS- & KROPPSHETS

Personligt

Få kan väl ha missat det som pågår i influencervärlden just nu - skönhets- och kroppshets. Nästan vart man än kollar läser man om läppinjektioner, bröstförstoringar och olika dieter för att snabbt kunna gå ner i vikt.

Vi blir matade med detta hela tiden, och inte bara i bloggar, på Instagram och YouTube utan även i tidningar och på TV. Detta är för att någon tjänar pengar på det. Jag tycker det är så oerhört skrämmande hur kommersiellt vårt samhälle har blivit, och att det till höger och vänster delas det ut rabattkoder till skönhetsingrepp. Har någon tänkt på hur det här påverkar oss ur ett längre perspektiv? Vi lever i ett samhälle som konstant uppmanar oss att hitta fel hos oss själva, och vad vi kan göra för att känna oss bättre.

Såklart ska man få göra vad man vill med sin kropp och sig själv, men att sprida ett skevt budskap genom att öppet säga att man till exempel tycker att små bröst är fula, att man skippar maten för att försöka gå ner i vikt och att dela ut rabattkoder för skönhetsingrepp är att sprida kroppshets, vare sig det är det man vill eller inte.

Tyvärr är detta rätt så normaliserat i vårt samhälle, och det är otroligt sorgligt. Vi är alla vackra som vi är, och vi ska kunna äta vad vi vill och se ut hur vi vill utan att må dåligt över det. Valet att lägga sig under kniven, följa en diet, träna eller sminka sig ska komma inifrån, inte genom någons uppmaning (för att tjäna pengar på din osäkerhet).

Jag önskar mindre vikt kunde läggas vid utseendet och mer på det vi har på insidan. Det känns dock väldigt, väldigt, långt bort..

Gillar

Kommentarer

marielyander
marielyander,
Emma Engström
Emma Engström,
Håller absolut med dig i detta! <3nouw.com/emmaengstrom
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229