Ut med det gamla och in med det nya

Under större del av min graviditet, så har jag inte mått så jätte bra. Jag har självklart varit glad och skrattat vissa stunder, men jag har även haft alldeles för många bollar i luften. Allt med studier, familj, vänner och nu på slutet en flytt, vilket tagit så mycket mer på krafterna än vissa kanske tror eller själva tycker. Men för mig, i min kropp, under min graviditet har det slitit något otroligt på kroppen psykiskt och fysiskt, allt från foglossning, till magsmärtor och en enooorm trötthet. Så ja, jag har tagit lite för mycket vatten över huvudet denna gången, vilket resulterat till gråt, skrik och ännu mera gråt från min sida. Detta är självfallet ingenting jag menar eller tänker på för stunden, det är någonting som bara sker, som jag ibland försöker behärska men ibland glömmer jag bort det, vilket är helt naturlig, för jag är väl bara människa jag också.

Nu är det slutspurten för mig för denna termin på universitet, då jag har valt att hoppa sista kursen och ta igen det nästa år, i och med att jag bara har några veckor kvar innan lilla pojken som göttar sig för fullt där inne i maggen gör sig redo för att anlända. OCH för att sista tiden kunna ta det lugnt, andas ut och återhämta mig efter nästan en hel graviditet med stress. Jag har haft så mycket för mig som varit lite för tungt för mig att klara psykiskt och fysiskt som jag trodde att jag skulle göra, men inte gjorde. Detta är självklart ingen annans fel än min egen, men när jag väl vill någonting, kämpar jag tills jag klarar det och denna gången gjorde jag inte det. Jag ska även börja säga nej till folk när jag faktiskt inte orkar ses, säga nej när jag inte orkar ha någon hemma hos oss, tacka nej till saker jag inte vill i allting som går att tacka nej till faktiskt. Det är ingen annan än en själv som kan bestämma över en hur man vill leva, och det är inte ett stressigt och argt liv jag vill leva. Jag vill vara glad och lycklig 99,9% av livet, även om det är okej att ha dåliga perioder i sitt liv och man lär sig så mycket av det, så är det ingenting jag vill ha så ofta som jag haft det. Så från och med när jag går på mammaledigheten ska jag börja tacka nej till fler saker än jag säger ja till. Ja, det kanske gör människor i min omgivning besvikna, men är det människor som står en nära så vill dem ju också ens bästa, om inte så måste man tänka om, om dessa människor verkligen är dem rätta för en. Så hade iallafall jag tänkt.

Nu ska jag hjälpa Jarl att vika ner alla O's kläder i garderoben, ta en dusch och bara göra mig ren från allt, allt, allt. Kram och ta hand om er, alltid.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229