Header

​Min syster, min förebild! 

​Det är ganska självklart för många att de har sina syskon som sina förebilder, men inte för att vara sån, men Petra har alltid varit något speciellt! Jag minns när jag var yngre och ville vara EXAKT som henne och då menar jag EXAKT!! Jag ville se ut som henne med smink, tog hennes kläder för ville vara lika snygg, jag till och med åt samma saker som Petra, tyckte hon inte om äggula så tyckte inte jag heller om det, även fast jag egentligen tyckte det var det bästa som fanns! 

Minns också när hon pendlade till Gävle när hon pluggade till frisör och kom hem sent på kvällarna då hon varit på handbollsträning, jag stannade uppe och lyssnade så hon kom hem, kunde inte somna förens jag hörde henne i hallen, låg vaken som en liten hönsmamma... ​

Ja ni hör ju Petra var och kommer alltid vara en stjärna i mina ögon! Idag är dessutom hennes stora dag, 25 år fyllda, stort grattis till dig syster! 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ännu en storstad, Kuala Lumpur! Jag ser framför mig hur staden liknar Dubai med alla dessa skyskrapor och vacker belysning.

Alltså jag menar!!! Kolla bara på den här bilden, den är magisk!!

Batu Caves (bilden til vänster)
Denna grotta ligger strax utanför Kuala Lumpur, grottan ligger i massivt kalkstenberg med stora grottor, förstår vad häftigt. Man kan bestiga de 272 trappsteg upp till huvudtempelgrottan vilket sägs vara en upplevelse i sig.

Forest Research Institute of Malaysia, FRIM (Bilden till höger)
verkar vara en jäkla naturupplevelse. Man kan gå en "Canopy walk" i regnskogen 30 meters höjd bland trädtopparna.

Petronas Twin Towers
Världens tredje högsta byggnad, hela 452 meter högt. Inte för att detta är något man måste se men jag tror det kan vara en upplevelse att bara stå där nedanför och känna sig otroligt otroligt liten.

Likes

Comments

Idag åker jag och min älskade Alexander till Stockholm för att spendera en natt på hotell, så mysigt. Eftersom vi har distansförhållande så är det så viktigt att liva upp förhållandet med såna här små myshelger. Vi valde att göra en helg tillsammans istället för att ge varandra presenter när vi fyller år då vi ansåg det viktigare att ta vara på varandra än materiella saker. Vi kommer hem redan på lördagkväll eftersom Alexander måste tillbaka till Umeå på Söndag, så då är det skönare för honom att hinna landa lite i Bollnäs innan tåget går mot Umeå. Dessutom ska vi vara kattvakt åt jordens två sötaste katter på lördagkväll vilket också blir mysigt. 

Vi har faktiskt inga speciella planer på vad vi ska göra i Stockholm mer än att bara njuta av god mat och kärlek. Jag är dessutom galet sjuk med både feber, snuva och halsont så det blir nog en ganska lugnt helg, men bara miljöombyte är guldvärt. 

Likes

Comments

Storstad, skyskrapor, rooftops och goda drinkar! Tänk att få uppleva det...

Singapore har alltid varit en dröm för mig, ända sedan jag kollade på barnprogrammet "kompisar på nätet" har jag drömt om det landet, (vilket det faktiskt är), många tror nämligen att Singapore är en stad vilket inte stämmer!

Sentosa Island
Detta sägs vara värsta nöjes-ön, här finns kända akvarium och Universal Studios vilket lockar mig mest. Mer på ön finns fågelparker, golfbanor, fina stränder och mycket mer. Universal Studios känns bara som något otroligt häftigt att se!

Chinatown
Kan ni tänka er att vara i den här miljön? Nästan som att vara i Kina fast i Singapore. Se olika tempel, vandra längst marknadsgatan och bara njuta av omgivningen, verkar magiskt!

Botanic Gardens
Vill man komma bort lite från storstaden och bara hitta lugnet är Botanic Gardens rätt plats att besöka. Det är fritt inträde till parken vilket alltid uppskattas.

Marina Bay Sands
Detta är ett väldigt känt resmål i Singapore, här finns lyxhotell, nöjesplatser, världens största utomhus-pool, gondolfärd, casino och otrolig shopping. Tänk att käka middag på restaurangen sky som ligger på 57:e våningen. Maaaagiii!

Detta är bara några av alla otroliga saker man kan göra i Singapore.

Likes

Comments

tänkte att vad passar väl inte bättre än att göra en ny lista för 2108, en favorit i repris! Detta är några av mina mål för detta år.

 • Spara pengar så mycket jag bara kan. Jag tänker inte att jag måste leva snålt men mest ekonomiskt. Är det värt att äta lunch ute när man kan göra något hemma? Eller ännu värre när man får gratis mat i skolan. Jag har en otroligt stor sak som kommer hända i oktober där jag kommer behöva pengar. Mer om detta i ett separat inlägg.
 • Hålla humöret upp. Alltså herregud detta är något jag MÅSTE jobba på. Jag har så sjukt dåligt temperament.
 • Dokumentera mer i film, visst bilder i all ära, men film!!! Det är så mycket roligare att kolla på. Man fångar så mycket mer på film än på bild.
 • Utforska världen…
 • Njuta av varje ögonblick, stora som små. Bara njuta av vad livet har att erbjuda.

Listan är inte lika lång som förra året men då det redan är februari hamnade jag lite lätt efter så har inte lagt så mycket tankeverksamhet bakom en lista för 2018. Många av punkterna vet jag redan idag att jag kommer uppfylla, vissa kanske tycker att det är fusk, men för mig är det otroligt stort, att våga sig ut på detta äventyr.

Likes

Comments

Insåg nu att jag inte lagt upp något inlägg för 2018. Kommer så väl ihåg när jag skrev ett sånt här inlägg fast för 2017. Minns också att jag inte mådde speciellt bra just då, det inlägget handlade mycket om hur jag skulle bli en roligare människa, hur mycket roligt jag skulle hitta på och hur mycket planer jag hade. Året 2017 var även året jag hittade min stora kärlek, början på året minns jag var tufft och tråkigt, hade börjat prata lite med A och visste att han skulle flytta vilket kändes så himla jobbigt. Jag hade ju redan börjat blivit kär i honom, hur skulle då distans fungera med 50 mil ifrån varandra? Det visade sig att det funkar ju hur bra som helst, jag trivs bra med att ha det såhär, vi får sakna varandra väldigt mycket och när vi väl ses är vi så kär i varandra och sliter oss knappt 1 timme. Såklart distans suger mellan varven också, men bara man ger sig fan på att det ska funka så kommer det att funka.

Tänkte infoga min lista för 2017 och se om jag lyckats uppfylla några av mina mål som fanns på listan.

LISTA FÖR 2017!

 • Åka på en konsert - jag vill sjunga mig hes och dansa tills fötterna gör ont till min favoritartist.
 • Festival - åka på en fet festival och glida runt i coola kläder och egentligen inte bry sig ett skit om man är smutsig och lortig. (ni vet en coachella känsla)
 • Åka till Göteborg - jag ÄLSKAR staden och vill därför bara åka dit, äta god mat och sitta en hel dag och kolla på folk från en uteservering.
 • Resa utomlands med en vän - sola, bada, dricka drinkar, göra alla de saker som man sedan kan minnas när man är gammal och grå. Utforska landet och fota massa vackra bilder.
 • Tänka på mig själv i första hand - SKIT i alla andra och gör det som gör mig lycklig.
 • VÅGA!! - när det kommer till allt, bara våga våga våga. Gör det som faller dig in.
 • Sätt ner foten - det är så många gånger man egentligen bara vill säg ifrån och visa att det inte är okej. Det ska jag våga göra under 2017.
 • Minska köttkonsumtionen - Tror vi alla vet att vi borde minska köttkonsumtionen och det är egentligen inte svårare än att bara bestämma sig. Välja det vegetariska alternativet i skolan är en bra början.
 • Aldrig mer djurtestat smink!!
 • Gråt inte över en kille - det finns så många mer där ute och jag ska inte behöva slösa mina tårar på en drittsekk.
 • Va inte stressad över skolan - Sån stress och så dåligt jag mådde över skolan i slutet är inte hälsosamt. Inge mer sånt.
 • Tjejer stöttar andra tjejer - kan vi inte bara komma överens om att detta år ska ingen annan tjej smutskasta en annan tjej. Väljer en tjej att visa sin fantastiska kropp på social medier är vi andra där som en stöttande vägg om drittsekkar väljer att kasta skit.
 • Var spontan.

Har jag uppfyllt dessa mål nu då? Återstår att se…

 • Hmm, inser nu att jag kanske tog i med det första 3 punkterna. Jag kom dock till Stockholm och Pridefestivalen så det får nog ändå duga. Var sån häftig känsla att se att människor gå för varandra och för kärleken. Helgen spenderades på hotell och kvällarna på mysiga uteserveringar. Så jag fick allt förutom min älsklingsstad Göteborg.
 • Jag kom faktiskt utomlands, inte bara 1 men 2 gånger. Första resan har ni ju fått läsa om och det var då jag och Alexander åkte till Kreta. Vet att det står med en vän, men A är ju faktiskt min bästa vän så det räknas! Min lista jag bestämmer reglerna ;)
 • Jag har verkligen försökt att tänka mer på mig själv detta år, jag tror att man aldrig blir helt fullärd när det kommer att vara snäll mot sig själv. Det finns nog alltid något nytt att lära sig, men jag har absolut blivit bättre på det.
 • Nästa punkt är att VÅGA!! Och om jag har vågat saker detta år. Jag ska berätta allt för er snart.
 • Sätta ner foten är nästa punkt på lista vilket hör ihop med näst sista punkten på listan. Jag har satt ner foten så många gånger dels för andra tjejer men också till människor över lag. När jag hör något som inte låter som musik i mina öron, har jag 2017 vågat att bara säga ”ursäkta” eller försöka lära folk lite mer vett.
 • Jag har verkligen blivit bättre på att minska köttkonsumtionen, jag väljer vegetariskt många gånger i skolan och försöker många gånger att välja bort iaf det röda köttet, det är faktiskt inte så svårt.
 • Aldrig mer djurtestat smink – sagt och gjort, hela min smink-låda är nu bara smink som ej är testat på djur, alla produkter är inte helt veganska men det är en bra start.
 • Gråt inte över en kille är nästa punkt och detta har jag slutat med helt. Herregud vad jag har mått bra detta år, allt tack vare min fina pojkvän Alexander.
 • Att inte vara stressad över skolan jobbar jag med heeeela tiden och då menar jag hela tiden! Jag har sån press på mig själv men jag har blivit otroligt mycket bättre på att minska ner stressen.
 • Va spontan – det har jag uppfyllt i den mån jag kan. När jag går i skolan och tränar handboll varje dag så går det inte alltid, men jag jobbade mycket med min spontanitet under sommaren. Jag har gjort stora framsteg!

Likes

Comments

I all skolstress som det är innan jul passar jag på att dela med mig av min sommar. Blir så glad av att se dessa bilder och känna att jag faktiskt gjorde sommaren till något rolig och minnesvärt. Här kommer ett gäng bilder från när jag och Alexander var utomlands. Längtar redan till nästa resa med honom, den måste vi börja planera redan nu.

Min sommar började med sommar och sol i ett vackert Kreta med min fantastiska pojkvän. Vi bokade denna resa när Alexander fortfarande bodde i Umeå, vi ville verkligen bara komma iväg en stund bara vi två och denna resa var precis i rätt tid. Det var innan vi började jobba och jag fortfarande gick i skolan, det var dock bara sista vecka så missade inget. Vi åt så mycket god mat och solade hela dagarna och på kvällarna upptäckte vi Kreta.

Bodde i min gula bikini sista dagarna när man fått en bränna, den är för övrigt från Nelly och verkligen billig. Helt klart värt det. Roliga bakom dessa bilder är att A hade verkligen problem med att få till en bra bild, men efter mycket hjälp från mig och inprincip "stå såhär, tryck nu" så fick vi en bra bild!

En dag åkte vi in till stan mitt på dagen för att A så gärna ville gå på den lokal marknaden. Den var KAOS!! Han hade nog förväntat sig något helt annat än de vi fick, Grekerna stod och skrek och där gick vi i mitten och kändes oss lite lätt vilsna. Vi fick dock med oss jordgubbar och cola som vi sedan åt vid en fin utkiksplats. Att tillägga var att hälften av jordgubbarna var mögliga men de blev fin på bild iaf!

Vad är ens en utomlandsresa utan bilder på palmer och blommor? Tror typ inte ens de räknas som en utomlandsresa ;) Här har vi iaf mina två bilder! haha

Han älskar jag så galet mycket, du gör mig till en bättre människa, baby boo! <3

bada bada bada!!

Även lilla jag badade i havet med min snygga bikini från HM!

Storyn bakom denna bild var att vi egentligen hade velat varit med, men A var sjuk hela resan i något som liknade halsfluss, så vi fick stå på sidan och kolla på. Jag hade ju dock kunnat varit med men kändes inte lika kul att spela vollybolly med gubbarna!
Gatan som vi började kalla vår, då den gick till vårt hotellrum!

Ungefär såhär glad var jag hela resan!!

Likes

Comments

Hej. Fick nåt snedslag och fick för mig att logga in på bloggen och skriva några rader. Ibland undrar jag varför men tycker det är mysigt. Den här gången beror det mycket på att jag hellre skriver något roligt till er än att skriva på en hemskt tråkiga engelska uppsats... Det gäller ju att prioritera eller hur ;)

Senast jag skrev tipsade jag om mitt UF företag Så Ett Frö UF och herregud vad himla bra det går för oss, jag får en chock när jag tänker efter. Vi kunde aldrig ha trott att vi skulle sälja såhär mycket, hela vårt första lager är snart slut och vi beställde in 100 st spel, tacksam är bara förnamnet. Mycket av min tid går åt till att driva detta UF företag, inte nog med det ska jag även hinna med att få bra betyg i alla andra ämnen, spela handboll, umgås med min familj och min vänner plus klara av ett distansförhållande med min pojkvän som bor i Umeå, 50 mil ifrån mig. Den som säger att livet är lätt har förmodligen lite för mycket fritid, för min fritid räcker knappt till. Jag vill ju hinna med såå mycket mer, jag älskar ju den här lilla bloggen, att hänga på instagram och hitta massa fina konton, det är mycket som jag brinner för men som hamnar lite på sidan av vilket är tråkigt.

Från det ena till det andra har jag nu äntligen beställt min studentmössa, att jag om mindre än 6 månader tar studenten känns helt ofattbart, lilla jag ska liksom gå ut skolan och bli vuxen? jag kommer aldrig förstå det.

kram på er

Min finaste kille som i torsdags fyllde 22 år! puss

Likes

Comments

Det är så häftigt att kunna säga att jag har ett eget företag. Jag tillsammans med tre andra lika drivna människor har tillsammans tagit fram en produkt vi stolt kan sälja och med en klapp på axeln känna att vi gör någon skillnad.

Vi i Så Ett Frö UF säljer pedagogiska spel som heter Agent X – Uppdrag rädda världen. Vi vill så frön i barns tankar om viktiga ämnen på ett roligt sätt.

Vi säljer ett spel som heter Agent X – Uppdrag: Rädda världen. I spelet finns uppdrag på varje sida som barnet ska göra. Under sina uppdrag kommer barnet vara en agent och gå under det hemliga kodnamnet Agent X. Uppdragen kommer vara roliga, spännande, lärorika och samtidigt pedagogiska. Varje sida kommer innehålla ett uppdrag och när man klarat uppdraget har man tagit en poäng. Ett uppdrag kan vara att göra något bra, läsa en fakta eller berättelse och sedan svara på en fråga.
Vi tar upp viktiga ämnen som miljötänk, vänlighet, jämställdhet, självrespekt och förståelse för olika människor.

Du som förälder eller annan nära vuxen till barnet kommer spela en stor roll, då det är dig barnet pratar med om de viktiga ämnena. Genom sina uppdrag kommer barnen vara snälla mot andra, mot miljön och mot sig själva. Tillsammans med dig och barnet vill vi göra världen till en bättre plats för alla.

Vi tror att barnet kommer tycka det är riktigt roligt att vara Agent X. Utan att tänka på det så kommer barnet utvecklas som person och bli mer hjälpsam hemma, bli medveten om saker, få nya kunskaper och utveckla hur de är mot sig själv och andra.

Med vårt spel vill vi göra samtal om viktiga saker till en kul del av vardagen.
På så vis sår vi ett frö i barns tankar och du som vuxen vattnar vidare med barnet.

Här kommer några exempel på hur uppdragen kan se ut!

Känner du att detta är något som faller dig i smaken och som lockar din öron och ögon? Gå din in på vår Instagram eller Facebook för att få veta mer! Vi går under namnet: Så Ett Frö UF

Ha en fin tisdagkväll!

Likes

Comments

Som jag gärna påpekar när jag väl skrivet något här är att jag vill minnas vad jag gör och ha någonstans att spara mina minnen. Jag tänker nu ta detta till en helt ny nivå... För inte så längesen kom jag över en video på youtube där en tjej visade en HP sprocket, vad är nu detta tänker jag. Men herregud jag föll pladask och tänkte "den där SKA jag ha". Det är nämligen en mini-skrivar som man kan ha med sig i väskan då den är ungefär lika liten som en mobil, HUR smart?? De funkar så att man tar en bild (eller en redan befintlig bild) med sin mobil, sen med bluetooth kopplar man ihop mobilen och sin mini-skrivare, på bara några sekunder skriver din sprocket ut bilden och du har den i handen på nolltid. Jag älskar detta och tänker att jag kommer kunna göra så mycket roligt med denna. T.ex. kommer jag vilja göra ett fotoalbum med massa bilder. Hänga upp en lina på väggen och med bilderna hängandes i små klädnypor. Visst man har alltid bilderna i mobilen men hur ofta går man och kollar igenom sina bilder i kamerarullen då? Då tänker jag att detta kommer bli så mycket roligare och få sitta och klippa och klistra ihop sitt egna fotoalbum. När jag får min lön ska jag åka ner direkt på elgiganten och köpa denna

Detta är den lilla skrivaren, den verkar så söt och smidig! Vet inte exakt hur den funkar med bläckpatroner osv så jag måste läsa på lite om den.

Tänker att jag vill göra något sånt här i mitt rum för att kunna se alla mina fina vänner och familj. Tänker att när jag köper denna kommer jag försöka komma ihåg att lägga upp de färdiga resultatet här!
KRAM

Bilderna i detta inlägg är tagna från google

Likes

Comments