10 saker jag har velat jobba med.

Jag satt och funderade för någon dag sen på hur många gånger jag ändrat mig gällande vad jag vill jobba med.
Jag har vart inne på så sjukt många olika saker.
Nu pluggar jag iallafall till undersköterska för jag vill ha en utbildning att stå på. Jag vet dock inte om jag vill jobba hela mitt liv som undersköterska, vilket man såklart inte behöver.
När jag började gymnasiet hade jag verkligen ingen aning om vad jag skulle läsa så jag bytte linje flera gånger. Jag läste b.la. restaurang, barn och fritid och vårdlinjen men kände att jag inte hade någon aning alls.
När jag var 18 så hoppade jag av gymnasiet helt efter att ha läst ett helt år på vårdlinjen, Anledningen till att jag hoppade av var att jag blev gravid och det blev så himla mycket.
Jag jobbade två år som arbetsledare på ett eventföretag där jag trivdes toppen men företaget jag jobbade på gick i konkurs så då började jag jobba extra som croupier. För er som inte vet vad en croupier gör så jobbar jag helt enkelt som black jack dealer.
När jag var 21 år gammal så började jag läsa till undersköterska igen på komvux och med tanke på pandemin så har nästan allting varit på distans men det har ändå gått bra. Jag har klarat alla kurser hittills och nu har jag bara 5 kurser kvar sen är jag klar undersköterska.

Men eftersom jag har hoppat så mycket och velat fram och tillbaka så tänkte jag dela med mig av 10 yrken som jag har velat jobba med eller fortfarande är intresserad av.

1. Polis, det fanns en period jag var sjukt intresserad att jobba som polis det var dock ett tag sen och när jag fortfarande tränade. Nu känner jag inte alls att det är någonting för mig längre.

2. Förskolelärare var också ett yrke jag var intresserad av innan jag fick barn nu känner jag att det räcker med mina egna. Jag vet att det inte är samma sak men jag känner att det skulle bli för mycket för mig.

3. Det fann också en tid då jag ville jobba som tågkonduktör men efter att jag träffade min kille som bor 5 timmar bort och jag åkte tåg varenda gång jag skulle dit så insåg jag att det inte var något yrke för mig.

4. Jag ville också jobba på nattklubb när jag blev 18 vilket jag på sätt och vis gör eftersom jag jobbar som croupier men tror att baren och det eventuellt hade blivit för stressigt för mig om det inte var på ett lugnt ställe.

5. Ja jag har ju jobbat med detta yrke i två och och tycker att det är riktigt kul så ett jobb jag verkligen är intresserad av är eventplanerare eller jobba med event iallafall.

6. Jag har också velat jobba på anstalt eller häkte då jag tycker det verkar vara ett sjukt spännande jobb.

7. Jag har också varit inne på att jag vill jobba inom psykiatrin då jag tycker det verkar vara ett spännande, roligt och lärorikt jobb.

8. Något mer jag varit intresserad av är att jobba som lastbilschaufför förut kunde jag tänka mig med övernattningar men efter jag fick barn så har jag tänkt mig som ett dagsjobb liksom, kanske mer budbil då.

9. Klädbutik tycker jag verkar vara ett roligt jobb då jag tycker det är kul med kläder att matcha och mixa.

10. Det sista yrket som jag tycker verkar vara sjukt spännande är hunddagis, visst det kanske inte är så kul att plocka skit och sådär men det som är roligt verkar väga upp det iallafall.

  • 70 visningar

Gillar

Kommentarer