Tack vare bloggen

Moa & Listor

I Nouws andra utmaning ska ett inlägg skrivas om vad som är det bästa som hänt mig som är tack vare bloggen. Jag har klurat ett tag på det här, tänkt utifrån flera vinklar men tillslut landat i att det absolut bästa är möjligheten att gå tillbaka i arkivet.

Här, eller straxt efter, denna weekend blev jag gravid med Leo


Jag har lärt känna många personer genom bloggen och även Instagram. Men det känns också som ett vanligt svar att ge på en sådan här fråga, även om det lätt är en av de bästa sakerna. Till exempel är det tack vare bloggen och sociala medier som jag har de mammor jag umgås med! Det är bara en mamma som jag träffade via föräldragruppen, de andra är från sociala medier.

Men något som betyder och har betytt väldigt mycket för mig genom åren, är möjligheten att kunna gå tillbaka i arkivet. Se vad vi gjorde den här tiden på året för ett, två eller till och med fem år sedan. Och ännu längre bak om man går tillbaka till min gamla blogg.

Det har hjälpt mig att inse vad det är jag har i livet. Som kanske inte alltid är så tydligt. Som många gånger känns självklart, men om man backar lite, ser att det betyder allt och är något att vara enormt tacksam över. Vi listar alltid upp saker vi vill uppnå i livet, saker vi vill se, göra, uppleva. Saker vi inte har, men som vi vill ha. Jag har själv varit där. Men jag minns när jag bosatte mig i Holland i tre veckor för att ha praktik genom skolan och jag kommer på mig själv med att längta och drömma mig bort till något annat. När jag innan, drömt om att få bo utomlands. Trots att vi uppfyller sak efter sak på den där listan med drömmar, så fylls den alltid på. Vi är aldrig helt nöjda med det vi har.


Förra sommaren bestämde jag mig för att sluta sträva efter mål och sluta sträva efter saker jag inte hade, utan istället se VAD jag har och vara tacksam för det. För i slutändan spelar det ingen roll om jag har den där sportbilen, om jag bor utomlands, om jag har 300 000 kr i månadslön. Det är familjen, Patrik, och nu även Leo, som betyder allt. Som i slutändan är det enda som spelar roll. För har jag inte de vid min sida, så betyder det andra ingenting.

Tack vare bloggen har jag möjlighet att lättare kunna se vad jag har. Vad vi fyller dagarna med för liv. Som i slutändan blir hela livet. Det är det lilla som gör det stora. Det stora i det enkla. Vardagen. Livet. Och det, är det absolut bästa som hänt mig. Att ha en plats att dokumentera på, i både text och bilder, och sedan kunna gå tillbaka och se vad fantastiskt livet är.

Gillar

Kommentarer

amandakarlssonsliv
amandakarlssonsliv,
SÅ sant! Bloggarkivet är verkligen en skatt <3 nouw.com/amandakarlssonsliv
moahakansdotter
moahakansdotter,
Det är det verkligen, så roligt att ha ❣️nouw.com/moahakansdotter
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229