Ångest, smörgåstårta och ny bil

Ångest, En ny dag, Familj

Så var det måndag igen och vecka 11 har passerat.

För min del kan jag verkligen säga att veckan som varit har varit världens bergochdalbana psykiskt och väldigt händelserik så tänkte ge er en liten update om den.


MÅNDAG

Ni vet dom där dagarna som känns skit? Måndagen var en sån dag för mig.

Någonting jag finner otroligt jobbigt är att prata i telefon och speciellt när det handlar om mer viktiga saker och med personer jag inte känner. Jag får mer eller mindre alltid ett stort ångestpåslag så fort jag måste ringa ett jobbigt samtal. Men när min väckarklocka ringde 7.45 var det bara för mig att gå upp och invänta att vårdcentralens tidsbokning skulle öppna så jag kunde boka in en tid hos en sjukgymnast.

I flera månaders tid har jag haft ett knä som krånglat med att värka, knaka och låsa sig (något som inte är en sådär jättestor fördel när man jobbar inom vården) och nu kände jag att det verkligen var dags att få knät undersökt.

Väl när det jobbiga var över var det dock dags för nästa sak att ta tag i, tandläkaren. Jag verkligen HATAR att gå till tandläkaren och nu när det var dags att dessutom laga två tänder så kändes det än mindre roligt.

När besöket hos tandläkaren väl var över och den värsta av min panikångest lagt sig så spenderade jag mer eller mindre resten av dagen i soffan under en filt. Tack vare ångesten var jag helt slut efteråt och frös något otroligt mycket. Men trots att slutet på dagen inte var särskilt kul så är jag ändå fruktansvärt stolt över mig själv att jag klarade av två extremt ångestfyllda situationer.


TISDAG

Med tanke på måndagens ångest så var jag helt slut och passade på att ta en lång sovmorgon innan det var dags att äta lite mat, fixa mig och sen åka ner till jobbet för att köra ett 13.30-20.30 pass. Väl när jag slutade blev det inte mycket mer än att cykla hem, få i mig lite mat och sen krypa ner i sängen för att ladda upp med ny energi igen.

ONSDAG

Jobbade 06.45-16.00 och efter det åkte jag hem, duschade och sov en liten stund, verkligen välbehövligt då jag hade en lite halvdålig dag på jobbet. Efter uppfräschningen var det sen dags att gå över till mina föräldrar och fira min älskade mamma på hennes 44-års dag.

Mamma är verkligen en av mina absolut största stöttepelare här i livet och jag är så otroligt tacksam över henne och den relationen jag har med henne.


TORSDAG

Jag vaknade runt 11 tiden och åt lite frukost sen satte jag och Lukas oss i bilen och började åka mot Ludvika, ca 2,5h bilresa bort från där vi bor. Vi skulle och möta upp en kille som L skrivit lite med för att eventuellt göra ett byte mellan Audin Lukas har och killens Cheva pickup. Bytet blev av och efter det begav vi oss hemåt igen i den nya bilen.

Påväg hem så svängde vi in till ett par kompisar och umgicks med dom utomhus en stund innan vi åkte vidare igen.

Väl hemma började klockan bli en hel del och vi eftersom vi inte fått i oss något riktigt att äta sedan morgonen så bestämde vi oss för att ta med lite kinamat hem och avrunda dagen med soffmys, kinamat och att bara njuta av att vara på hemmaplan igen och dessutom med en ny bil.

FREDAG

En riktig slappade för min del, det enda särskilt vettiga jag gjorde var att dammsuga lite snabbt och efter det låg jag på soffan mer eller mindre hela dagen. När L kom hem åkte vi och handlade och lagade sen lite mat innan vi gick över till grannen där vi umgicks, drack lite gott och bara hade det trevligt.


LÖRDAG

Började morgonen med att direkt sätta igång att göra tre olika kalla röror till en smörgåstårta som jag skulle fixa. Vi hade egentligen tänkt att fira mammas födelsedag med smörgåstårta men eftersom jag jobbade kvällen tisdagen och dagen på onsdagen så hanns inte det riktigt med utan istället bestämde vi oss för att ta det på söndagen istället.

Efter att rörorna var färdiga gick jag över till mamma och pappa och drack lite kaffe och väntade på att L skulle komma hem. Väl hemma igen så slängde jag ihop själva tårtan och hoppade sen i duschen medan Lukas fixade middagen.

Så mysigt att avrundade kvällen med vegansk skagen och bakpotatis framför ett avsnitt av Breaking bad.


SÖNDAG

Dagen för smörgåstårta äntligen!

Nejmen skämt och sido så gjorde jag inte så värst mycket mer under hela dagen än att vid 14 tiden äta smörgåstårta med familjen och dricka kaffe. Väl på kvällen blev det en bit smörgåstårta igen och sen Frödinges nya vegansk kladdkaka framför finalen av farmen(Kan ju verkligen inte påstå att detta var min nyttigaste dag haha). Kan förresten verkligen rekommendera kladdkakan, smakade väldigt likt dom "vanliga" kladdkakorna som finns i frysdisken förutom att den vegansk inte var sådär sötsliskig.

Gillar

Kommentarer