TORSDAGSFAVORITEN - GLAS FRÅN SVENSKT TENN

Om ni visste hur mycket glas som gömmer sig i mina köksskåp och nedpackade i kartonger i vårt förråd skulle ni antagligen bli mörkrädda. Min mamma var en riktig festfixare back in the days och nu har jag ärvt hela hennes uppsättning. Champagneglas har jag nog allra mest utav och räknade det någon gång till över 100 stycken. I samlingen finns också ölglas, vinglas, whiskeyglas, latteglas, glas för irish coffee, shotsglas och allt man kan tänka sig. Och jag har någonstans på vägen ärvt hennes förkärlek för glas, koppar och muggar. Någonting som min svägerska hade snappat upp för två jular sedan, eftersom att jag av henne och hennes familj fick de här godingarna från Svenskt Tenn.

På hemsidan lanseras de som vatten eller whiskeyglas och trots att Fredrik tycker att de är fjuttiga med sin höjd och diamteter på 6 centimeter vardera används de till allt möjligt här hemma. Speciellt de dagar då jag vill duka fint. Som de extra lyxiga familjefrukostarna, vid nyårsbjudningar eller andra middagar där jag har ett sedan innan dukat bord gästerna möts av. Den lilla guldkanten och det guldtryckta märket gör att det känns lite extra lyxigt. På Svenskt Tenns hemsida och i deras butiker går det även att komplettera med vinglas i samma serie, och de har jag varit sugen på ett tag nu.

  • HOME

Gillar

Kommentarer

Kamilla
Kamilla,
vilka vackra glas du har. Jag eller vi har hur mkt glas som helst som glasblåsarens barn. Pappa jobbade på glasbruk som formsnickare åt alla designer så här finns det glas i massor dock det emsta i förråder,
kamillaskamera.com/
moafidelie
moafidelie,
Åh, glasblåsarens barn. Vad fint! Om du vill bli av med lite så kan du ju höra av dig 😉
nouw.com/moafidelie
Michelle
Michelle ,
Va fint med fina glas tycker jag . Något man borde ha 😊 mer utav
michellefrandell.blogg.se
moafidelie
moafidelie,
Ja, det är verkligen roligt att ha en ordentlig samling!
nouw.com/moafidelie
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229