ONSDAGSLISTAN - OM ATT VARA ICKE PERFEKT

Kan vi inte bara ta en liten stund den här onsdagen och hylla det bästa icke perfekta med oss själva, och det sämsta icke perfekta? Och allt som finns där mitt emellan som inte heller är perfekt. För hur kul det än är med kläder som passar perfekt, hem som är perfekt städade eller personer som har en perfekt egenskap så är det ju inte riktigt det dagens samhälle bygger på. Bakom många framgångsrika människor i Sverige ligger ju faktiskt den inte så perfekta diagnosen ADHD, och jag vet att vissa utav mina icke perfekta egenskaper bara får mina nära och kära att älska mig lite extra. Onsdagslistan, om det här icke perfekta som jag hatar och älskar.

Det bästa icke perfekta med mig själv
Här får jag nog slå ett slag för mitt kontrollbehov. För lika mycket som det har ställt till det för mig i livet, och fått mig att ligga sömnlös och grubbla många nätter - lika mycket har det räddat mig från knepiga situationer och styrt upp mitt liv. Det är både en tillgång och att vara ett totalt pain in the ass när man behöver ha koll på allting in i minsta detalj. Jag blir den givna planeraren i kompisgänget, som strukturerar upp allting utan problem och som har koll på allt från resvägar till öppettider och möjligheter innan alla andra fortfarande är kvar i idéstadiet.

En favoritsysselsättning som gör mig icke perfekt
Här glider mitt supporterskap in och passar som handen i handsken. Inte för att jag stämmer in i medias tragiska lögn om att vi är elaka, farliga samhällsförstörare som borde sättas bakom lås och bom. För det är vi inte. Jag har aldrig upplevt sådan kärlek och gemenskap som det finns på svenska läktare. Men, jag inser att det kanske inte alltid är rumsrent att stå och kasta iväg könsord i maxad decibel eller bli så arg över en förlust att man vill hänga sig i en snara. Men hallå, det är det här vi lever för.

En gång då mitt icke perfekta-jag fick någon att skratta
En gång är fel frågeställning, för jag tror att det finns någon där ute som skrattar varje dag åt mina inte så smickrande drag. Som när jag dricker för fort ur vattenflaskan varje middag med familjen och sitter där genomblöt, eller varför inte när jag ramlade in i en godishylla på ICA för några år sedan och drog med mig hela inredningen? Och så de skrattade emojigubbarna på Twitter när jag får psykbryt på allt från hockeydomare till resenärer i kollektivtrafiken och cyklister.

Tre icke perfekta saker jag gjort idag
Svarat "Jag vet inte" alldeles för många gånger när min dotter frågat mig saker jag vet, duckat för ett samtal jag inte orkade ta och fräst otrevligt mot min katt när han hoppade fram framför fötterna utan förvarning.

Det bästa icke perfekta med en person jag älskar
Som han klassar in under den här kategorin, min älskade sambo. Eller hur Fredrik, du vet vad jag kommer skriva nu va? Den där arbetsmoralen som vi pratat om så många gånger. Det finns ju något helt perfekt med att du sköter ditt jobb till punkt och pricka och tar dig an varje utmaning du får. Men, det finns alltid två sidor av myntet. Som den där familjen som spenderar många ensamma dagar och kvällar utan sin pappa. Eller som den där gången jag ringde dig med 42,5 graders feber och fruktade för mitt liv, när blodförgiftningen hade satt sig i kroppen och du sa att du kunde komma hem först några timmar senare för att ta hand om vårt barn för du hade lite jobb att göra först.

Gillar

Kommentarer

Marie
Marie,
Oj sista punkten är inte alls bra, tyvärr är min sambo lite lika just med det gällande arbetet jag får bli riktigt arg ibland för att han ska förstå till 100%
sweetwords.se
moafidelie
moafidelie,
Det är på gott och ont men visst tär det otroligt mycket!
nouw.com/moafidelie
saraabrahamsson
saraabrahamsson,
Det där sista känner jag verkligen igen när det gäller en person i min närhet. Men den personen ser det inte alls själv. Är lite jobbigt faktiskt! Men jag gillade verkligen detta inlägg, härligt med något annorlunda 😊
nouw.com/saraabrahamsson
moafidelie
moafidelie,
Vad tufft att personen ifråga inte själv ser det. Så var Fredrik också, hela året när jag var föräldraledig med Lilla My. Nu har poletten börjat trilla ner lite som tur är!
nouw.com/moafidelie
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229