DET VIKTIGASTE I MITT FÖRÄLDRASKAP

Någonting som för tillfället cirkulerar här inne på våra bloggar på Nouw är den stora bloggutmaningen. Någonting som jag var helt omedveten om tills det att fina @Stinasmamma & @Lalune utmanade mig att skriva om det viktigaste i mitt föräldraskap. Om jag har förstått det hela rätt så är "Den stora bloggutmaningen" startad av @namnoribebisen & @bolmgren och varje dag klockan åtta så kommer ett nytt inlägg upp med ett speciellt ämne kopplat till föräldraskap. Tycker att dessa intiativ är så himla roliga!

Hur som helst så blev jag alltså nominerad till att skriva om det viktigaste i mitt föräldraskap och jag kan lova att det inte är en lätt fråga. Men ack så viktig den är. Jag har fått tid att tänka, rannsaka mig själv och ställa mig frågan "Vad är mina grundstenar i My's uppväxt och uppfostran?"


Be the one to guide me but never hold me down -
Meningen här framför är det viktigaste citatet i hela mitt föräldraskap och jag vet inte om man behöver skriva någon förklaring till det. Kort och gott så vill jag att My ska veta att jag alltid kommer att hålla stenhårt i hennes hand och gå bredvid henne genom livet, men att jag inte kommer stå i vägen för henne när hon vill testa sina egna vingar, göra egna misstag och skrapa upp knäna på egen hand.

They said she couldn't so she did - Innan min pappa dog så lärde han mig någonting som har räddat mitt liv. Nämligen att stå upp för mig själv. Utan den lärdomen hade jag inte levt idag. Och det är en utav de viktigaste sakerna jag ska lära min dotter. Att ingen, oavsett situation får trampa på henne, sätta sig på henne eller förminska det hon är.

I don't want perfect, I want honest - Ännu en viktig grundsten i mitt föräldraskap är att lära My att förstå vikten av ärlighet. Åt båda hållen. Det är någonting jag alltid har haft med mina föräldrar. Jag har gjort dumma saker och på riktigt satt mig i kniviga situationer men aldrig varit rädd för att ringa hem och berätta sanningen. Några gånger har det gått så långt att jag ringt det samtalet från en polisbil och oavsett vad har jag vetat om att "Okej, mamma & pappa kanske blir besvikna, men de kommer att stå bakom mig i det här också. Jag kanske kommer att få skäll, men de kommer att förlåta mig, krama mig och hjälpa mig" Det vill jag att My också ska känna med mig & Fredrik. Allting blir inte alltid perfekt men vi är en familj och man vet inte utfallet av en sak förrän man har gjort det. Ibland går det åt helvete men vi håller ihop. Ring till oss när du står alldeles för full på en landsväg några mil bort och vill komma hem, vi kommer att hämta dig och vi kommer inte att tycka illa om dig för det.

Gillar

Kommentarer

sweetwords
sweetwords,
moafidelie
moafidelie,
💕 Så glad jag blir! nouw.com/moafidelie
mikaelamattsson
mikaelamattsson,
Fint skrivet, håller med om allt. Så viktigt! Älskar bilden också <3 AIK!nouw.com/mikaelamattsson
moafidelie
moafidelie,
Nej men gud så glad jag blir nu! FRAMÅT GNAGET och kram 💛nouw.com/moafidelie
mikaelamattsson
mikaelamattsson,
Vi är överallt! Vi har köpt en liten AIK body och en onepiece till våran bebis i magen haha 😃 <3nouw.com/mikaelamattsson
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229