Slänger iväg ett godmorgon från Stockholm. Trots att det var mindre än en månad sen jag var här så känns det alltid lika bra att vara tillbaka. I min favoritstad.
Jag kom hit i måndags och åker hem imorgon då det väntas jobb hela helgen. Glad över att jag får några dagar här.
Igår tisdags hade jag en lugn dag på soffan innan det senare under kvällen vankades sushi och bio, en bättre tisdagskväll helt enkelt. Filmen vi såg var ingen höjdare och dessutom i svartvitt (någon som missat att det är 2018??) men popcornen var som alltid lika goda. Kände mig trött mer eller mindre hela dagen så somnade innan 23.

Efter många timmars sömn så vaknade jag relativt utvilad vid kl 10 och har sedan dess tagit mig från sängen till soffan, där jag ligger nu med datorn i knät.
Jag har fått i mig frukost till ett avsnitt av SOA och tänkte snart göra mig iordning för att ta mig till Solna och Mall of Scandinavia. För idag står shopping i både MOS och stan och sedan tacos på schemat. Hade kanske hoppats på lite bättre väder när jag ska in till stan men men.. Ska "ta vara" på min sista heldag här i huvudstaden även om jag ska tillbaka om redan några veckor.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Och där var nästan halva december förbi. Lucia igår och bara 10 dagar kvar till julafton idag. Och jag är klar med alla julklappar. Heja mig (!). Jag gjorde inget speciellt för att "fira" Lucia, städade övervåningen och var en sväng till Tuna Park men det var typ det. Inget luciatåg på tv heller. Lite besviken blev jag allt. Så åt en lussebulle för att få lite känsla.

Tiden innan jul och nyår går alltid i snigelfart så därför åker jag till Stockholm på söndag för några dagar där. Ska bli skönt att komma tillbaka efter några månader på hemmaplan. Och när jag kommer hem är det bara 3 ynka dagar och sen är det julafton. Längtar så att jag spricker, det finns inget mysigare. Ser dessutom ut att bli en vit jul *peppar peppar*. Så ingen är gladare än mig.

Likes

Comments

Pepparkakor eller lussebullar? Pepparkaksdeg alla dagar i veckan men eftersom det inte är ett alternativ så lussebullar.

Skumtomtar eller knäck? Inget av det.

Ischoklad eller marsipan? Kanske är tråkig men är inget fan av något "godis" man äter under julen.

Köttbullar eller prinskorvar? Felix små delikatessköttbullar. Mycket viktigt.

Julkorv eller julskinka? Finns det ens något som heter julkorv?? Helt missat det isåfall. Tråkig som jag är så inget av dem.

Lax eller sill? Inget... Inser nu att det ätbara under julen inte är något för mig.

Paradis eller Aladdin? Inget egentligen men om jag måste välja så Paradis. Vad är skillnaden dock?

Glögg eller julmust? Apotekarnes julmust. Även detta mycket viktigt.

Hemma eller borta? Kan inte minnas senaste gången jag firade en jul hemma och trivs väldigt bra med att fira hos någon annan i släkten så säger nog borta. Skulle dock vara mysigt att fira hemma lite för ovanlighetens skull.

Utomlands eller Sverige? Jag har haft turen att få testa på att fira jul både utomlands i värmen och i Sverige. Föredrar verkligen värmen varje dag under året men det är något speciellt med att fira hemma i ett snötäckt Sverige med alla man älskar.

Ge eller få? Börjar undra om jag någonsin kommer växa ifrån den glädjen som infinner sig när man får paket. Förmodligen inte. Men skulle nog ändå säga att ge till andra. Jag älskar att ge till andra. Och finns det något bättre än när man träffar rätt angående en julklapp (eller present i allmänhet) och ser glädjen i dennes ansikte? Tror inte det.

Mysteriet på Greveholm eller Dieselråttor och Sjömansmöss? Jag kommer alltid att säga Mysteriet på Greveholm. Kan se den 100 gånger om utan att tröttna. Dessutom var jag rädd för Dieselråttor och Sjömansmöss när jag var mindre.

Chokladkalender eller paketkalender? Hur kul det än är att få paket så väljer jag chokladkalender. Det finns INTE godare choklad än den som är i kalendrarna.

När vill du att första snön ska falla? Så länge det är snö under julafton och nyårsafton spelar det ingen större roll om den faller den 1 december eller 23 december.

Har du någonsin haft en grön gräsmatta på julen? Alldeles för ofta. Får hålla tummarna för detta år.

Kan du komma på något negativt med julen? Tyvärr. Alla dessa människor som sitter ensamma och inte alls ser någon riktig glädje i julen som enligt mig är den mysigaste tiden på året. Och sedan alla stackars barn som drabbas av att se alkoholen och dennes påverkan på människor. Får ont i magen när jag tänker på det.

Blir du oftast mättad när julen är slut eller vill du ha mer jul? Nu innan jul känns det som att den skulle kunna stanna hela året och jag vill aldrig att den ska ta slut men när man väl passerat julen brukar det vara rätt skönt det också.

När tycker du att det är dags att pynta? Inte tidigare än första advent.

Plast eller äkta gran? Det är ju något speciellt med en äkta gran. Hur den doftar och höjer julkänslan ett snäpp. Men när jag någon gång flyttar kommer jag köra på plastgran då man slipper dammsuga upp barr var och varannan dag. Latheten talar.

Vilket färgtema tycker du passar bäst på julen? Rött är ju verkligen en självklarhet under julen. Sen tycker jag även att det är väldigt fint med guld och vitt också.

Vad brukar framkalla mest stämning på julen/ under december? Typ allt som förknippas med julen.

Leker du i snön, åker pulka eller bygger snögubbar? Haha kommer aldrig växa upp. Snöbollskrig och åka pulka måste ju vara bland det bästa som finns att göra.

Vilken är din favorit julfilm? Åh, finns ju några riktigt bra men skulle säga klassiker som Ensam hemma, Grinchen, Tomten är far till alla barn och så självklart The holiday. Den får man inte missa.

Klär du dig fint på julen? Beror lite på hur man definierar "fint". Då vi firar jul med familj och släkt brukar det inte bli något speciellt. Någon blus och ett par byxor eller jeans. Har fått lite extra feeling någon gång och tagit på mig en röd tröja haha.

Vilken är din favoritjullukt? Nybakade pepparkakor och lussebullar.

Favoritjulkalender? Lassemajas, Sunes jul och Mysteriet på Greveholm. Kan inte bestämma någon av dem.

Likes

Comments

Ge mig den här kvällen igen. Vänner, god mat och lite gott att dricka är verkligen allt jag behöver.

Likes

Comments

Som jag skrev i förra inlägget så avslutade jag helgen på ett väldigt bra sätt, med en heldag i huvudstaden och sedan middag hemma hos morfar och mormor. Tog 10 tåget upp imorse och åkte sedan hem vid 17. Så det blev några timmar för shopping, lite strosande och en lunch på TacoBar (även den enda bilden jag har tyvärr så den får duga). Fick inte med mig så mycket hem och kanske är bra det.

Sverige valde såklart att bjuda på sämsta möjliga väder med regn och blåst, men trots det blev det en väldigt bra dag som nu avslutas i soffan med mamma och en skål popcorn framför en film. Imorgon är jag ledig (!!!!) och ska vad jag vet, inte göra något speciellt. Eller jo, jag ska kolla lite jobb och sen på kvällen ska jag iväg på en visning.

Likes

Comments