Hejhej! Nu var det ett tag sen sist. Eller ja, en vecka närmare bestämt. Måste nog motvilligt erkänna att min radiotystnad endast beror på att det inte känts som att det har hänt så mycket som är värt att skriva om på sista tiden. Veckorna just nu är faktiskt rätt sega, inte bara för mig. Vädret pendlar mellan sol, slask och snö och som vanligt verkar någon högre makt ha svårt för att bestämma sig för om det ska bli vår eller ej. Även om det är såå mysigt med snö och vitt ute så måste jag ändå säga att jag längtar till sommar och sol mer än någonsin just nu. Men det lär nog dröja ett tag till..

I mitt liv cirkulerar det som sagt inget speciellt, känns som att jag går mellan skolan, stallet och sängen innan det börjar om igen. Inte för att jag klagar - det är så jag valt att spendera mina dagar, men det hade varit kul med något särskilt att se fram emot. Nåja vi får blicka framåt. Eftersom jag älskar listor och planering ;) så kommer här en lista med 3 saker jag ser framemot under våren. Rätt långt kvar till det mesta men framförhållning är väl alltid bra!

1. 8/4 - konsert!
2. 11/5 - födelsedag!
3. 14/6 - skolavslutning!

Kommer säkerligen mer detaljer om samtliga händelser när det närmar sig, men detta får duga tillsvidare.
Ta hand om er!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej på er! Jag skriver detta inlägg inlindad i ett fleccetäcke. Jag sitter nämligen och fryser i ett ridhus . Sophie är och tränar ikväll, och det är såklart jag ville hänga på. Det är sådant man kan roa sig med en fredagkväll! Som Carro uttryckte det ”-hur nördiga är vi inte egentligen?!”

Vi tre ”dressyrtanter” som kämpar på med våra skolor, byten och serier. Men visst är det som Carro sa, man måste vara nördig för att tillbringa sin fredag i ett ridhus. Man måste vara nördig för att tycka det är värt att bokstavligt talat frysa arslet av sig. Man måste vara nördig & dedikerad till sin sport. För är det något man har blivit van vid under dessa år är att hästlivet inte är särskilt glamoröst eller bekvämt.

Det är ingen dans på rosor alla gånger, när fingrarna varit stelfrusna, när man måste pulsa i slask, när man är helt slut efter alla stallsysslor. Men trots detta så är det värt det, för mig alla dagar i veckan. För den belöning man får när man gjort jobbet bra är svår att beskriva med ord. Så jag fortsätter att kämpa på och frysa i ett ridhus på min fredagkväll. För trots allt så finns det inget bättre!

Det här blev en hel poesi om hur hästlivet fungerar, kul till er som känner igen er och mindre kul till er som inte gör det ;). Anyway så dyker det snart upp något nytt i mitt lilla huvud jag kan skriva om. Ha det så bra tills dess!

Likes

Comments

EDIT: Trodde jag postade detta igår men tekniken var tydligen inte på min sida (i dubbel bemärkelse)!


Hej igen, senaste dagarna har det varit ett frenetiskt bloggande, man får passa på när man har inspirationen uppe! Nu tänkte jag skriva lite om sommarjobb, eller ja, egentligen jobb generellt. För det är ju så att jag har haft riktig beslutsångest kring jobb eller ledighet, så frågan sommarjobb 2018 eller inte har varit ett enda stort klurande. Förra året var jag såklart i Tyskland (om ni inte visste det så har jag jobbat där de tre senaste sommrarna) och det var som alltid riktigt härligt. Iår har jag dock tagit beslutet att inte åka dit då det är lite olika saker som jag inte riktigt får ihop.

2017 fick jag också ett väldigt spontant sommarjobb de sista 3 veckorna. Det var inget mindre än att packa upp och ner varor, så inget jättespännande men jag trivdes bra och fick en budget som räckte länge. På samma ställe ska jag jobba iår, 3 veckor, igen och det känns skönt då jag gillar att vara igång och "göra lite nytta" :). Min fundering just nu består dock kring om jag ska söka ytterligare ett sommarjobb eller ej.. Visst vore det skönt att säkra upp budgeten lite, det är ingen direkt hemlighet att har man häst så är det oftast dit ens pengar går. Å andra sidan känner jag spontant att jag verkligen behöver vara ledig och ta det lugnt för ovanligthetens skull. Jaja, vet inte om det här gjorde någon klokare.

Ska ni sommarjobba iår? Och hur tänker ni isåfall kring jobb vs ledighet?

Det var nog allt för nu, jag får fundera lite till.

Likes

Comments

Just när jag skriver det här har jag precis gjort ett riktigt dåligt tyskaprov. Kanske lite opassande att då skriva om tre positiva saker just nu, men samtidigt är det precis så jag är - tar hårt på misslyckanden men har ett humör som vänder snabbare är blixten. Så samtidigt är det nog bra att lista upp lite saker just nu, för är det något jag behöver så är det struktur på det negativa och se att det finns en massa saker man kan ta med ett leende och ett asgarv :)

3 negativa saker just nu:

- Skolan. Även om jag älskar skolan och för det mesta är väldigt motiverad till att lyckas så går det inte att undgå en massa plugg och inlämningar som stressar en som bara den just nu.

- Årstiden. Eller ja, just idag är det en ganska härlig dag med fin pudrig vit snö. Men jag är ändå trött på vinter, slask och mörker. Sommar snart tack!

-Stress. Jag är som bekant inte särskillt stresstålig och i perioder är det värre än vanligt. Suck. Planera, prioritera och agera, om och om igen.

3 positiva saker just nu:

- Skridskoåkning. Lite otippat kanske men dagen började med skridskoåkning till soluppgången. Bra start!

- Ny häst. Att det till helgen flyttar in en ny häst jag ska ta hand om närmsta månaderna! Så taggad!

- Träning & tävling. Ja, för nu drar snart den roliga tiden på året för oss hästmänniskor igång. Allt ljusare dagar och allt fler träningar. Snart börjar även tävlingar öppna igen.


(lägger till en extra - att jag har fina vänner och bra människor runt mig. Umgås med dem som ger er energi - inte tvärtom!)


Det var nog allt för nu - vi hörs!

Likes

Comments

Finns det egentligen något annat sätt att inleda det allra första blogginlägget? Troligtvis, men fantasin har sina gränser. Jag har bloggat till och från under en lång perriod men nu var det ett tag sen sist! Jag är en, enligt mig själv, väldigt glad individ som gillar bland annat mat, att röra på mig och hästar. Det sistnämnda är något som antagligen kommer dyka upp en hel del och jag kommer säkerligen använda bloggen för att rapportera resultat från både träning och tävling. Jag har starka åsikter om det mesta så det kommer också en hel del flummigt tyckande om allt mellan himmel och jord. Det finns så mycket mer jag skulle kunna skriva här men det får vänta till en annan gång. Välkommna hit!

Likes

Comments