Det på utsidan behöver inte vara perfekt på insidan

I lördags hade jag en tjej kompis på besök, det blev inte som vi tänkt oss till och börja med då det blev lite smått kaos, men allt löste sig till slut trotts allt. Men inne på mitt rum satt vi och glodde på film, youtube eller spelade skipbo. Under den stunden satt vi även och pratade om olika ämnen som vi nästintill gör när vi väl ses då vi båda förstår varandra.

Vi pratade om att bara för ett hus ser bra ut på utsidan och att en gräsmatta är nyklippt, med dyra möbler och studsmatta och lite allt möjligt.

Så sa vi även att, det på utsidan behöver inte vara perfekt på insidan. Det är samma med oss människor, bara för att man kanske ser "bra" ut på utsidan med snyggt lockad hår, sminkad, märkeskläder och aldrig gör fel när man är ute eller på skolan & jobb betyder det inte att man mår bra eller har en bra relation i hemmet.

Många ser verkligen som att allt är perfekt bara för någon råkar ser bra ut, eller har bästa jobbet med bra lön. NEJ så är det inte , vi alla är människor och livet är inte perfekt. Bara för man har dyraste prylarna eller att en familj kanske är den "perfekta" bland folk i stan så är det kanske inte så hemma. Kanske är lite bråk, kanske till och med finns barn/vuxna som inte får mat på flera dagar som man inte tänker på, då människor (säger inte alla) är själviska. Det är inte bara dem i utlandet som kommer in till Sverige som har det tufft, finns svenska familjer med fattigdom också som kanske också behöver hjälp men som kanske inte får hjälpen. Livet är inte rättvist och man ska eller kan inte ta allt med nypa salt.

Nu när det även snart är julafton kommer 90% av 10 bli upphetsad av att köpa julklappar till allt och alla, som kanske redan har det man behöver hemma. Visst till småttingarna kan jag tänka mig, men inte ens jag bryr mig så mycket om julen tycker det är en mysig stämning av att bara umgås. För alla har inte dem pengarna som har råd till att köpa dyra radiostyrda bilar, märkeskläder som sen kommer till skolan för att man inte ska bli utstött eller en ny mobil telefon redan i lågstadiet. Ipad till dem som fyllt 1 år.

Nu menar jag så klart att alla inte gör så, men många stressar och planerar kanske redan nu... Jag menar stressa ner, ta det lugnt, julen är till för att umgås med sin familj eller vänner. Dem som kan. Bara synd om dem som inte har det så lätt och inte kan och kanske är på ett barnhem eller ligger på ett sjukhus med en sjukdom som inte vet hur länge man kan vara kvar.

Det där med att man vill ha allt eller att man måste finns inte. Lärt mig att vara nöjd med det man har vilket jag är även om jag kanske kan vara lite smått avundsjuk ibland men det är vi nog alla. Så länge man är frisk, har mat på bordet har tak över huvudet samt har ett jobb att gå till trotts tuffa dagar är jag nöjd.

kram på er


Gillar

Kommentarer