SYDNEY FRÅN MOBILEN & GOOGLE'S HUVUDKONTOR

I morgon är det exakt 1 vecka sedan vi lämnade Sverige och hoppade på planet till Sydney, aka vårt nya hem de kommande 14 månaderna. Det sjuka är att jag redan känner mig lite "hemma"(?!) Sydney är verkligen en välkomnande stad och jag brukar vara en sån som känner ganska snabbt om en stad känns "rätt" eller inte!

Så vad har vi hunnit med första veckan på andra sidan jordklotet ...

Vi landade när klockan var tidigt på morgonen här i Australien och försökte hålla oss vakna så länge som möjligt, men efter att ha deckat vid 17:00 var vi å andra sidan väldigt morgonpigga vid 05:30. Vi bestämde oss för att ta en springtur ner till The Rocks alla skyskrapor och sprang genom Hyde Park till Operahuset, så mysigt men kommer ihåg att allt kändes så overkligt, haha!

Second stop: IKEA, Det fanns endast en säng i vårat rum som vi hyr här så vi bestämde oss för att leta upp närmaste Ikea och köpa oss lite möbler, lite roligt ändå att vår andra lunch här borta blev svenska köttbullar, potatismos och brunsås - ha ha!

Thrid Stop: Bondi Beach! Har man ens varit i Sydney om man inte varit på Bondi? ... Don't think so! Vi tog bussen en halvtimme bort från lägenheten och strosade runt i Bondi's bohemiska kvarter, jag passade på att leta lite vintage butiker!...

Fourth Stop: Google Head Quarter: Ni vet när man tror man ska till ett ställe, så hamnar man på något heeeelt annat. Well, så var tisdagen för mig. På måndag kvällen surfade jag i ren slump in på min skolas hemsida och såg att dem hade en workshop under tisdagen, jag anmälde mig och åkte dit morgonen efter, och dem tog oss till Googles huvudkontor här i Sydney. WOW säger jag bara, efter några föreläsningar vill jag typ börja jobba där NU!

Fifth Stop: Luna Park, vilket kanske inte var anledningen till varför vi tog båten över till North Sydney, men något som får en plats på min Sydney Bucket List då den tillhör en av sevärdheterna här i stan, det lilla nöjesfältet startades 1935 och många av husen inne på området är kvar sedan dess!

_________________________

Hoppas ni haft en fin vecka där hemma,

Love /M

Gillar

Kommentarer